کانون ها مراکز موثر و شناخته شده در ترویج مباحث قرآنی و دینی هستند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت بیش از 10 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور، این کانون ها را مراکز موثر و شناخته شده در ترویج مباحث قرآنی و دینی در سراسر کشور دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی و حجت السلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در حاشیه همایش"مساجد، طلیعه مقاومت" در نشستی با خبرنگاران به تبیین برنامه های سال جاری این وزارتخانه پرداختند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست فعالیت کانون های مساجد و برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در راستای ترویج معنویت دانست و گفت: انتشار کتاب، اجرای تئاتر و فعالیت های سینمای نیز باید مطابق با موازین اسلامی باشد.

 

وی افزود: ترویج برنامه های قرآنی که شامل آموزش تلاوت، تفسیر، حفظ و مفاهیم قرآنی است و نیز جشنواره منظومه آیات از جمله برنامه های قرآنی است که در کانون های مساجد به آن پرداخته می شود.

 
کانون های مساجد؛ مراکز موثر در ترویج مباحث قرآنی و دینی
حسینی با اشاره به فعالیت بیش از 10 هزار کانون فرهنگی هنری و راه اندازی و تجهیز بیش از پنج هزار کتابخانه با امکانات روز، اهدای کتاب های کمک درسی به کتابخانه های مساجد را از جمله فعالیت های کانون های مساجد عنوان کرد.

 
وزیر ارشاد گفت: در این راستا توسعه فعالیت های مساجد و کانون ها با همکاری ستاد عالی و وزارت ارشاد صورت گرفته است که از جمله آن ها می توان به تاسیس کانون های روستایی و توسعه فعالیت های قرآنی در کانون های مساجد اشاره کرد.

 
حسینی افزود: روستاها در کشور ما از گستردگی خاصی بر خوردارند به همین دلیل باید توجه خاصی به توسعه فعالیت های قرآنی و مذهبی در روستاها داشته باشیم. در حالی که در روستاها اداره ارشاد رابط ندارد، از خود روستایان و مساجد و با تاسیس کانون های مساجد باید فعالیت های قرآنی را توسعه دهیم. در سال جاری یک میلیون قران آموز در مساجد روستایی در سطح مقدماتی و تکمیلی آموزش می بینند که این فعالیت ها با توجه به نیم درصد بودجه قرآنی سال جاری الزامی است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون برنامه های وزارت ارشاد در مقابله با گسترش فرقه های انحرافی بیان کرد: نشر کتاب، معرفی و نقد عرفان های نو ظهور و مکاتب انحرافی به همت مبلغین روحانی و مدیران کانون های مساجد از جمله برنامه های ارشاد در این راستا است که با برگزاری جلسات و حلقه های گفت و گو با حضور کارشناسی اسلام شناس به تبیین اندیشه های دینی پرداخته می شود تا نسل جوان در این زمینه آگاه شوند. هم چنین در نمایشگاه های مختلف قرآنی و کتاب نیز روحانیون مشاور و فاضل به ابهامات و شبهات دینی و ذهنی نسل جوان و مردم پاسخ می دهند. همچنین ترویج معارف ناب اسلامی با تاسیس خانه های فرهنگ دیجیتال در فضایی سالم و ایمن برای مقابله با انحرافات سایبری در کانون های مساجد راه اندازی شده است.

 

تجهیز کتابخانه های مساجد به کتاب های دفاع مقدس از سوم خرداد تا هفته دفاع مقدس
حسینی از تجهیز کتابخانه های مساجد خبر داد و گفت: از سوم خرداد تا پایان شهریور کتاب های چاپ اولی پیرامون دفاع مقدس خریداری و به کتابخانه های عمومی مساجد سراسر کشور ارسال می شود که این برنامه موجب حمایت از ناشران و نویسندگان، تشویق آن ها برای خلق آثار در حوزه جنگ و نیز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می شود.


وی افزود: از کانون های مساجد انتظار می رود در زمینه نمایشنامه های مذهبی با استفاده از متون تاریخ اسلامی و مشاهیر و مفاخر اسلامی نیز فعالیت کنند. اداره کل هنرهای نمایشی ارشاد برای سال جاری اجرای شش هزار نمایش در سطح مدارس تهران را در نظر گرفته است که این باعث ترویج و آشنایی مفاهیم و محتوای دینی و اسلامی و تاریخ و فرهنگ این مرز بوم برای دانش آموزان می شود.


در ادامه این نشست حجت الاسلام حمید محمدی، قائم مقام وزیر ارشاد در علوم قرآنی با اشاره به چهار هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در روستاها گفت: در سال جاری یک میلیون قرآن اموز با آموزش های مقدماتی و تکمیلی در روستاها آموزش می بینند.


وی افزود: ایجاد نمایشگاهای و فروشگاهای قرآنی سیار و اجرای تئاتر سیار قرآنی در روستاها از دیگر برنامه های سال جاری است.

 
قائم مقام وزیر ارشاد در علوم قرآنی با اشاره به سایر برنامه های قرآنی گفت: اجرای صد گروه تواشیح با شعرهای نو و شناسایی افراد برتر موسیقی در جهان، همچنین با تاسیس دانشگاه علمی کاربردی، در صدد تربیت هنرمندان قرآنی در رشته های مختلف برای توسعه فرهنگی قرانی در کنار ترویج فرهنگ همه جانبه قرانی در روستاها هستیم.

 
محمدی از اهدای صد هزار قرآن به کانون های مساجد و صد هزار قرآن دیگر به خارج از کشور و ایجاد بیش از 400 نمایشگاه قرآنی با همکاری کانون های مساجد سراسر کشور خبر داد و گفت: امسال مردم می توانند با تعویض قرآن های قدیمی، قرآن نو دریافت کنند.


همچنین در ادامه حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های مساجد با اشاره به فعالیت های گذشته در کانون های روستایی گفت: طرح تفسیر و تلاوت نور در گذشته در کانون های مساجد روستایی اجرا می شد اما با تخصیص بودجه نیم درصدی قرآنی این فعالیت ها با گسترش قابل توجهی روبروست.

 

وی یادآور شد: اهدای کتاب های کمک درسی و قرآنی و تجهیز کتابخانه های مساجد نیز یکی دیگر از فعالیت های انجام شده در کانون های مساجد روستایی است. در سال جاری شاهد گامی هدفمند و جدی پیرامون فعالیت قرآنی با مشارکت ائمه جماعات و روحانیون و اهالی روستاها هستیم.

 

کانون های تخصصی؛ مراکزی اثر گذار و ثمر بخش
دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور ادامه داد: با توجه به فعالیت های کانون های مساجد و نیازی که در بعضی حوزه ها احساس می شد، کانون های تخصصصی با زمینه های خاص از جمله ایثار و شهادت، فن آوری اطلاعات و ارتباطات چهره به چهره، ورزش، مهدویت، مشاوره، تبلیغات، آموزش، قران و نماز، پژوهش، هنرهای تجسمی، کتابخانه، هنرهای نمایشی، سرود و آهنگ های انقلابی، مراسم، همایش ها و اردوها در کشور ایجاد شده اند که بنا بر قابلیت، ظرفیت و بر اساس نیاز هر منطقه و شاخصه های فعالیت، هر کانون موفق به کسب یکی از حوزه های تخصصی شده است.


وی خاطر نشان کرد: فعالیت کانون های تخصصی موجب ارتقا و رشد فعالیت های کیفی کانون های مساجد شده و نسل جوان را برای فعالیت اجتماعی و یاد گیری تخصصی ویژه یاری می دهد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 41696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha