به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به شهر سیس، «نجات یک فرد نجات یک جامعه است»، معنی این جمله را زمانی می توان درک کرد که یک پایگاه اورژانس 115 در یک شهر آغاز به فعالیت می کند.
مهم تر از آن، این مساله زمانی با ارزش تر می شود که این پایگاه اورژانس به وصیت و از طریق اهدای اموال یک زوج شهید، احداث شود. قصه از این جا آغاز می شود که شهید «حمید دلارام» و شهیده بانو «فاطمه عنبراء» زوج اهل شهر سیس، راهی سفر زیارتی کربلا می شوند و براثر حادثه بمب گذاری در شهر کربلا که در سال 1384 رخ داد، به شهادت می رسند.
همت یک شهر برای احداث پایگاه اورژانس
همت ملکی، بانی احداث پایگاه اورژانس 115 شهر سیس، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، ابراز داشت: خاله و شوهرخاله بنده، شهید حمید دلارام و شهیده بانو فاطمه عنبراء در حادثه بمب گذاری سال 1384 شهر کربلا به شهادت رسیدند که در مزار شهدای شهر سیس به خاک سپرده شدند.
وی افزود: چون این خانواده فرزندی نداشتند، قبل از سفر به کربلا، ما را وصی قرار دادند تا اگر حادثه ای برای آنان رخ داد، کلیه اموالشان در راه شبکه بهداشت هزینه شود.
ملکی ادامه داد: مقرر بود ساختمانی در بیمارستان سیس احداث شود از طرفی هم گفتند که اورژانس سیس در حال راه اندازی است که با کمبود هزینه مواجه است، بعد از رایزنی مقرر شد دارایی این خانواده که مبلغ 30 میلیون تومان بود در جهت راه اندازی اورژانس شهر سیس هزینه شود.
وی اظهار داشت: مبلغ 20 میلیون تومان این دارایی جهت خرید زمین پایگاه اورژانس اختصاص پیدا کرد و 10 میلیون تومان نیز جهت احداث ساختمان آن هزینه شد، البته برای تجهیز ساختمان این پایگاه، خیرین دیگری نیز حمایت کردند.
وی با اشاره به اینکه این پایگاه در سال 1389راه اندازی شد، ابراز داشت: عملیات اجرایی احداث این پایگاه از سال 1385 آغاز و در مساحتی به میزان 450 مترمربع راه اندازی شد.
ملکی با اشاره به میزان هزینه های این پایگاه اورژانس عنوان کرد: برای راه اندازی و تجهیز این پایگاه اورژانس در کل 90 میلیون تومان هزینه شده که برای تجهیز کامل ساختمان این پایگاه، مبلغ 20 میلیون تومان نیاز است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی نیز طبق قراردادی متعهد شد تا این پایگاه به شهر سیس رایگان سرویس دهی کند و به کار دیگری غیر از اورژانس اختصاص پیدا نکند و تابلوی اورژانس نیز به نام خیرین آن زده شود.
ملکی گفت: نمای خارجی ساختمان اورژانس به تازگی انجام شده که البته این اورژانس نیازمند نصب درب اصلی می باشد که هنوز محقق نشده است.
وی همچنین تاکید کرد: این پایگاه اورژانس با همکاری خیرین و مساعدت و همراهی مسئولین شهر از جمله روحانیت، شورای اسلامی و شهرداری سیس و دکتراصبحی یکی از پزشکان این شهر راه اندازی شد.
به گفته کارکنان این پایگاه اورژانس 115، هم اکنون تعداد 6 نفر در این اورژانس فعالیت می کنند، به طور متوسط روزانه چهار تماس نیز با این اورژانس گرفته می شود، البته برخی روزها تعداد تماس ها افزایش پیدا می کند.
یکی از مشکلات این پایگاه، این است که این پایگاه اورژانس کد سازمانی ندارد و برهمین اساس بسیاری از امکانات و تجهیزات به این پایگاه اختصاص پیدا نکرده است، چرا که ساختمان آن، تکمیل نهایی نشده است.
بیشترین ماموریت های این پایگاه اورژانس در شهر سیس صورت می گیرد و بیشترین خدمات نیز به بیماران قلبی و قندی ارائه می شود.
گفتنی است، شهر سیس در 14 کیلومتری شهرستان شبستر واقع شده است، کلمه سیس کلمه ترکی و به معنی مه و چم، اسب تندرو و تیز، زمین نرم و حاصل خیز برای کشاورزی است.
عکس و گزارش از بیت اله احمدی
پایان پیام/
نظر شما