به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام امیرعطا الله جباری مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم امروز پنجشنبه (22 آبان ) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فرارسیدن هفته کتاب و کتاب خوانی گفت: نهاد کتابخانه های عمومی استان از سال 84 به طور مستقل همزمان با سراسر کشور فعالیت خود را آغاز نموده است که درهر استان تحت یک انجمن به ریاست استانداری می باشد.
وی افزود: نهاد کتابخانه های عمومی استان همزمان با سراسر کشور از سال 84 فعالیت خود را آغاز نموه اند که در حال حاضر 51 کتابخانه عمومی در استان قم وجود دارد که از این تعداد 21 کتابخانه عمومی به شکل نهادی و 30 کتابیخانه به شکل مشارکتی فعال می باشند.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم ادامه داد: در مجموع بیش از 900 هزار جلد کتاب با 50 هزار نفر عضو در کتابخانه های استان وجود دارند که تحت پوشش نهاد کتابخانه ها می باشند .
حجت الاسلام جباری تصریح کرد: به طور میانگین نیز 400 هزار مورد کتاب به صورت امانی در اختیار علاقه مندان به کتاب قرار خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی یک پایگاه مردمی است که به شکل غیر دولتی اداره می شود و در راستای پر کردن اوقات فراغت، اطلاع رسانی، ارائه خدمات فرهنگی در حوزه کتاب، راهنمایی مراجعین در خصوص پژوهش درموصوعات مختلف گام های مهمی برداشته است.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم اذعان داشت: با توجه به تنگاهای موجود در عرصه کتاب و کتاب خوانی و وضعیت خاص فرهنگی شهر قم نیازمند افزایش کتابخانه و برنامه ریزی جهت جذب بیشتر مردم به سمت مطالعه و کتابخوانی می باشیم.
حجت الاسلام جباری اذعان کرد: استان قم به جهت جایگاه ویزه فرهنگی که دارد نیازمند توجه به عرصه مطالعاتی است که در همین راستا فضاهایی که کمبود کتابخانه در آنها احساس می شود شناسایی شده که امیدواریم بتوانیم با همکاری دستگاههای دولتی بویژه شهرداری کتاب خانه های مورد نیاز را احداث کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: متأسفانه نهاد کتابخانه های استان هیچ گونه بودجه ملی برای مصارف ساخت و سازو گسترش فضا ندارند و باید از طریق منابع خود استان تامین شود و این امر نیز نیازمند مشارکت و همکاری دستگاهها می باشد.
مدیر کل نهاد کتابخانه های استان قم در ادامه با اشاره به برنامه های هفته کتاب و کتاب خوانی گفت: برگزاری جشن مطالعه در آغاز هفته کتاب با حضور مسئولین شهری به صورت نمادین در مدرسه نمونه دولتی علم و ادب، تجلیل از کتابدارن در روز کتابداران کتاب، همایش کتاب و دانایی و دیدار با علما و فضلا در دانشگاهها، برنامه ویژه کتابداران و تجلیل از کتابداران، خادمان و خیرین نمونه و فعال در عرصه کتاب، حضور کتابدارن در گلزار شهدا و برپایی جلسه نقد کتاب در سالن آیت الله خامنه ای از جمله برنامه های ویژه هفته کتاب و کتابخوانی می باشد.
حجت الاسلام جباری با بیان اینکه بر اساس قانون باید نیم درصد از منابع شهرداری در اختیار کتابخانه های عمومی قرار می گیرد اذعان کرد: امیدورایم شهرداری بتواند با قرار دادن زمین در حاشیه بوستانهای شهری کمک بزرگی در راستای احداث کتابخانه باشد و ما نیز بتوانیم با همکاری خیرین کتابخانه ساز گام مهمی در این راستا برداریم.
وی بیان داشت: باید با ایجاد فضای مناسب فرهنگ عمومی مطالعه و کتابخوانی را در جامعه افزایش دهیم چرا که وضعیت مطالعه کتاب چه در شهر و چه روستاهای استان از وضعیت مطلوبی برخوردار نمی باشد.
مدیر کل نهاد کتابخانه های استان در پایان گفت: ستاد برگزاری هفته کتاب تلاش دارد با برنامه ریزیهای متنوعی که در این راستا در نظر گرفته است فرهنگ مطالعه عمومی را در استان افزایش داده و بتواند با همکاری دستگاههای دولتی وخیرین تعداد کتابخانه های استان را ارتقا دهد.
پایان پیام/
نظر شما