به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابوطالب قزلسفلو، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، امروز (22 آبان) در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد سال جاری این اداره کل گفت: اعتبارات سال جاری این اداره کل 433 میلیارد ریال است که تاکنون 49 درصد آن برابر با 210 میلیارد ریال و رشد 92 درصدی نسبت به سال گذشته تخصیصص یافته است.
وی با اشاره به پروژه های شاخص سال جاری این اداره کل، افزود: حفاظت و صیانت از 452 هزار هکتار جنگل و 863 هزار هکتار مرتع، توسعه جنگل در سطح 3 هزار و 468 هکتار در استان با کاشت گونه های جنگلی مناسب عرصه و مثمر جنگلی، تولید دو میلیون اصله نهال جنگلی و سریع الرشد جهت کاشت در منابع ملی و همچنین توزیع بین مردم جهت کاشت در اراضی مستثنیات خود و دستگاه های دولتی و شرکت ها جهت توسعه فضای سبز از جمله پروزه های شاخص این اداره کل در سال جاری است.
قزلسفلو، عملیات احداث سازه های بند خاکی، سنگی ملاتی، بتونی و گابیونی به حجم یکصد و 65 هزار و 155 مترمکعب، نهالکاری مثمر در اراضی شیبدار مستثنیات اشخاص 390 هکتار، توزیع بذر یونجه چند ساله جهت علوفه کاری در اراضی شیبدار مستثنیات اشخاص 365 هکتار، خرید 20 دستگاه خودروی کار و اطفای حریق و احداث و تکمیل ساختمان های اداریا و حفاظتی در شهرستان های بندرگز، آزادهشر و رامیان به حجم 3 هزار و 400 مترمربع را از دیگر پروژه های شاخص اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال جاری برشمرد.
پیشرفت فیریکی 31 درصد طرح مدیریت سیل در گلستان
وی با اشاره به فعالیت های معاونت آبخیزداری، تصریح کرد: طرح مدیریت سیل با اعتبار 63 هزار و 667 میلیون ریال و تخصیص 23 هزار و 801 میلیون ریال معادل 37 درصد به تعداد 14 فقره و پیشرفت فزریکی 31 درصد در حال اجراست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اظهارداشت: طرح آبخیزداری اترک نیز با اعتبار 3 هزار و 600 میلیون ریال و تخصیص یک هزار و 300 میلیون ریال معادل 36 درصد با پیشرفت فیزیکی 35 درصد در حال انجام است.
وی، اجرای طرح در دست ساختمان با اعتبار دو هزار و 500 میلیون ریال و تخصیص یک هزار و یکصد و 50 میلیون ریال معادل 46 درصد با پیشرفت فیزیکی 50 درصد و طرح های استانی با اعتبار 63 هزار و 400 میلیون ریال و تخصیص 20 هزار میلیون ریال معادل 32 درصد را از دیگر فعالیت های معاونت آبخیزداری استان بیان کرد.
قزلسفلو خاطرنشان کرد: در بخش مرتع، طرح مدیریت پایدار مرتع با اعتبار یک هزار و 226 میلیون ریال و تخصیص 800 میلیون ریال معادل 64 درصد و پیشرفت فیزیکی 40 درصدی، طرح بازسازی عرصه های مرتعی با پیش بینی 3 هزار میلیون ریال و تخصیص 500 میلیون ریال قرارداد تولید و کاشت بوته مرتعی به تعداد یکصد هزار نهال انجام و طرح اصلاح و احیای مراتع استانی با اعتبار یک هزار و 300 میلیون ریال برابر با 100 درصد عملیات تولید بوته در حوزه شهرستان مراوه تپه و گنبد با اعتبارات دولتی و بخش خصوصی به تعداد 200 هزار اصله انجام شده و در اواسط آبان انتقال می یابد.
وی، طرح صیانت و احیا و بازسازی عرصه های منابع طبیعی را از برنامه های اداره جنگل کاری و پارک ها بیان کرد و گفت: در طرح صیانت با اعتبار 28 هزار و 63 میلیون ریال، 968 هکتار توسعه و دو هزار و 500 هکتار مراقبت و یک هزار هکتار ذخیره گاه های جنگلی می شوند.
2500 هکتار از جنگل های گلستان توسعه می یابند
قزلسفلو یادآور شد: در طرح احیا و بازسازی عرصه های منابع طبیعی نیز با اعتبار 40 هزار میلیون ریال دو هزار و 500 هکتار جنگل توسعه می یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان پرورش جنگل با اعتبار یک هزار و یکصد میلیون ریال را از فعالیت های بخش فنی جنگلداری، ساماندهی و خروج دام با اعتبار 8 هزار و 267 میلیون ریال و پروژه راه جنگلی با اعتبار دو هزار میلیون ریال و طرح ساختمان های اداری با اعتبار 11 هزار و 500 میلیون ریال را از فعالیت های اداره مهندسی برشمرد.
وی با اشاره به فعالیت معاونت حفاظت و امور اراضی، گفت: اعتبار ملی صیانت از جنگل ها دو هزار و 910 میلیون ریال، ممیزی 700 میلیون ریال، استعداد یابی 700 میلیون ریال است.
قزلسفلو با اشاره به یگان حفاظت این اداره کل، اظهارداشت: اعتبار صیانت این بخش 6 هزار میلیون ریال سات که بابت خرید تجهیزات یگان حفاظت هزینه می شود.
اجرای پروژه ترسیب کربن تیل آباد در آزادشهر
وی در خصوص پروژه ترسیب کربن تیل آباد آزادشهر، افزود: این پروژه در حوزه تیل آباد آزادشهر در سطح 50 هزار هکتار با رویکرد جذب کربن اتمسفری از طریق احیای جنگل و مرتع و تقویت پوشش گیاهی اراضی شیبدار، جنگل و مرتع تخریب یافته که مدلی برای افزایش بهره وری اراضی با مشارکت مردم، با هدف بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی جوامعی محلی و کاهش فقر و بهبود شاخص توسعه استانی در حال اجرا است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با بیان اینکه با توجه به تغییرات اقلیمی در کشور به عنوان یکی از چالش های کشور این امر باعث کاهش روند تغییر اقلیم می شود، تصریح کرد: این پروژه با مشارکت سازمان های بین المللی و سازمان نسهیلات جهانی زیست محیطی GEF اجرا می شود.
قزلسفلو اضافه کرد: پروژه ترسیب کربن تیل آباد آزادشهر باعث کاهش تخریب اراضی شیبدار و مناطق جنگلی و مرتعی شده و افزایش ارتقای وضعیت حفاظتی اکوسیستم های جنگلی و مرتعی، زمینه ایجاد توسعه ظرفیت های ملی و محلی به منظور حمایت گسترده از اجرای ایح خواهد شد.
وی ادامه داد: اعتبار این پروژه در سال جاری از محل اعتبارات استانی 5 میلیارد ریال و از محل اعتبارات ملی 5 میلیارد ریال است که جهت آموزش و ترویج، تشکیل جوامع محلی، تاسیس صندوق های خرد در روستاهای هدف و اجرای پروژه های مورد نیاز منطقه و مردم با مشارکت جوامع محلی روستاهای هدف و بالا بردن توان اقتصادی مردم منطقه و تقویت پوشش گیاهی و کاهش خسارت سرزمین هزینه می شود.
انعقاد تفاهم نامه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی
قزلسفلو از انعقاد تفاهم نامه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی خبر داد و گفت: این تفاهم نامه با هدف حفظ تنوع زیستی که در حوزه چهل چای استان گلستان با همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و دفتر عمران سازمان ملل متحد در دست اجراست، در نشست استانداران شمالی کشور به میزبانی استانداری مازندران به امضای استاندار گلستان و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: هزینه های این طرح توسط سازمان جنگل ها و تسهیلات محیط زیست دفتر عمران سازمان ملل تامین خواهد شد.
وی، هدف این طرح را استقرار یک سیستم تصمیم گیری مشارکتی و دانش مرتبط با آن برای مدیریت مجموعه ای از کاربری های مختلف سرزمین در چشم انداز جنگل هیرکانی دانست و گفت: این طرح از محورهای ایجاد چارچوب نظارتی و سیاستی پشتیبان، ظرفیت سازی در بین سازمان ها و کارکنان آنها در زمینه مدیریت چند منظوره جنگل و انجام طرح های نمونه مدیریت تلفیقی جنگل توسط جوامع محلی که به صورت مکمل عمل می کنند، تشکیل شده است.
پایان پیام/
نظر شما