به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، محمدعلی حضرتی ها بیان کرد: یکی از شرایط ثبت آثار تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی میراث بشری، رعایت منظر و چشم اندازهای پیرامون هر اثر است و باید مردم شریف و فرهنگ دوست الموت با حساسیت روزافزون مراقب سودجویان و سوداگرانی که منافع ملی را قربانی طمع ورزی های خویش می کنند بوده و اجازه ندهند ساخت و سازهای بی ضابطه در حریم و منظر دژهای تاریخی و جاذبه های طبیعی الموت، ملت ایران را از داشتن یکی دیگر از آثار جهانی محروم کند.
وی ادامه داد: قلعه باشکوه الموت سرمایه ای برای ایران و استان قزوین است و اکنون که فرصت ثبت جهانی این دژ افسانه ای فراهم شده و آخرین مستندات لازم برای ارائه به یونسکو در دست تهیه است، نباید اجازه داد گروه انگشت شماری که تنها به منافع محقٌر و زودگذر خویش می اندیشند، امکان ثبت جهانی منظر تاریخی- طبیعی الموت را از مردم بگیرند و نگذارند این آرزوی دیرینه اهالی الموت و استان قزوین محقق شود.
وی همکاری صمیمانه دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان را با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بسیار ارزشمند قلمداد کرد و افزود: این رویداد مهم نشان داد مجموعه مدیریتی استان به هماهنگی بی نظیری دست یافته و مصمم هستند توسعه پایدار گردشگری را برای تمامی نقاط این خطه از میهن اسلامی به ارمغان بیاورند.
گفتنی است؛ در شمال شرقی آبادی گازر خان و بر بلندای كوهی از سنگ یكپارچه با ارتفاع 2 هزار و 100 متر از سطح دریا كه به پرتگاه های مخوفی منتهی می شود قلعه ای پرشكوه قرار دارد كه بر اساس بیانات حمدا... مستوفی نخست در سال 226 هجری به دست داعی الی الحق حسن بن زید الباقری بنا شده، در شب چهارشنبه ششم رجب سال 483 قمری به تصرف حسن صباح درآمده و اكنون آن را به نام قلعه الموت یا قلعه حسن می خوانند.
پایان پیام/
نظر شما