باید فرهنگسازی جدیدی در حوزه وقف صورت گیرد

خبرگزاری شبستان: معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، اظهار داشت: امروزه این نیاز تغییر کرده و باید فرهنگسازی جدیدی صورت گیرد و مردم باید در حوزه اجتماعی، مذهبی، خدمات اجتماعی و درمانی ورود پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت‌ الاسلام والمسلمین محمدمهدی حاتمی، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، امروز(21 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه خوزستان، به وضعیت موقوفات کشور اشاره کرد و گفت: موقوفات بر اساس نیاز و توسط مردم برا استفاده عمومم به ثبت می رسند.

 

وی با بیان اینکه در زمانی مردم جهت ترویج شعائر ائمه معصومین(ع) فضاهایی را جهت برگزاری روضه، تعزیه و... وقف می کردند، ادامه داد: امروزه این نیاز تغییر کرده و باید فرهنگسازی جدیدی صورت گیرد و مردم باید در حوزه اجتماعی، مذهبی، خدمات اجتماعی و درمانی ورود پیدا کنند.

 

وی با اشاره به اینکه موقوفات در 6 ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال‌ های گذشته بیش از 50 درصد رشد داشته و نشان دهنده اعتماد مردم نسبت وقف در چند سال اخیر است، خاطر نشان کرد: از اقدامات اوقاف و امرو خیریه کشور ایجاد اوراق وقف های مشارکتی است.

 

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، با بیان اینکه باید الگوهای جدید وقفی برای مردم عرضه شود و با این کار می توان موقوفات ریز را تبدیل به موقوفات بزرگ کنیم، تصریح کرد: اکنون بیش از 10 هزار واقف برای بیمارستان تخصصی سرطان تهران وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه وقف روحیه اجتماعی و هم زیستی را ارتقا می دهد و موقوفات در پنج سال گذشته 10 برابر شده است، اظهار کرد: باید مدل های وقفی ارائه شود که مردم با حداقل سرمایه و توان مالی بتوانند در وقف مشارکت داشته باشند و انتظار داریم رسانه ها ترویج فرهنگ وقف ‌های درمانی و قرآنی در جامعه تلاش کنند.

 

وی با بیان اینکه با دولت جدید تعاملات و رابطه خوبی داریم و حتی تفاهم نامه هایی با میراث فرهنگی، منابع طبیعی و وزارت بهداشت امضا کرده ایم، افزود: بیش از 500 بیمارستان وقفی در کشوروجود دارد که از میان آنها می توان به همه بیمارستان های قم و 60 درصد بیمارستان های تهران اشاره کرد؛ این امر راندمان درمانی کشور را بالا می برد.

 

حجت الاسلام حاتمی، از وجود یک میلیون و 400 هزار ملک وقفی و صدها هزار هکتار موقوفه کشاورزی در کشور خبر داد و تاکید کرد: اگر در خوزستان ظرفیت مردمی برای وقف مشارکتی در ساخت بیمارستان باشد مقدمات کار مانند اختصاص زمین که حداقل نیمی از هزینه ساخت بیمارستان است را به همراه کارهای تبلیغاتی آن انجام می دهیم.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ وقف در خوزستان به خوبی جا نیفتاده و در صورت نهادینه شدن این امر نیازی به دریافت بودجه های فرهنگی از سوی دولت نخواهیم بود، اضافه کرد: مبلغ احیای موقوفات می‌ تواند بسیاری از مشکلات فرهنگی استان را برطرف سازد.

 

وی در خصوص موقوفه نظام مافی شهرستان رامشیر و تبدیل به احسن آن، عنوان کرد: رامشیر یکی از شهرهای وقفی است که متاسفانه دارای مشکلات بسیاری می باشد، اتفاقی که باید در رامشیر صورت گیرد تنها با فرهنگسازی محقق می ‌شود که در این راستا نیازمند همکاری مسئولان استان هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه شهرهای وقفی فراوانی در کشور داریم که مردم در آنجا حقوق وقف را پرداخت می کنند و زندگی آنها با امر وقف آمیخته شده، اذعان داشت: نتیجه موقوفه نظام مافی روشن است و اگر بنا باشد مردم این شهرستان از مشکل رهایی پیدا کنند ما موافق هستیم چون می دانیم که مردم مخالف وقف نیستند.

 

معاون اوقاف و امور خیریه کشور، با بیان اینکه وقف باید موجب توسعه استان خوزستان باشد ما نباید مردم را با وقف به دعوا بیندازیم، یاد آور شد: اگر مسئولان خوزستان مکانی بهتر از این شهر را برای ما خریداری کرده و آن را در اختیار ما قرار می دهند با کمال میل می پذیریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 416622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha