به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم رونمایی از کتاب «سلام بر عاشورا» سروده رضا اسماعیلی، شامگاه 21 آبان ماه با حضور محمدعلی مجاهدی، کامران شرفشاهی، حسین اسرافیلی، علیرضا قزوه، حمیدرضا شکارسری و رضا اسماعیلی در غرفه خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
کتاب «سلام بر عاشورا» در بردارنده 162 رباعی عاشورایی از شاعر آیینی، رضا اسماعیلی با مضامین حماسی است که از سوی انتشارات اطلاعات به بازار نشر عرضه شده است. بخش اول این کتاب شامل تقریظهایی است که شاعران و محققان نام آشنایی چون محمد علی مجاهدی، حسین اسرافیلی، محمدرضا سنگری، عباس باقری، حمید رضا شکارسری، محمدحسین انصاری نژاد، سید مهدی طباطبایی و کامران شرفشاهی بر این مجموعه رباعی عاشورایی نوشتهاند. بخش دوم کتاب نیز به چاپ مجموعه رباعیهای عاشورایی اختصاص یافته است.
علیرضا قزوه در این مراسم طی سخنانی گفت: یکی از دلایلی که شعر آیینی ما نزول می کند به این دلیل است که برخی می خواهند این نوع شعر نازل شود و تلاش می کنند فرهنگ غلامی و پیرغلامی و سگ بارگاه امام را رواج دهند.
وی با بیان اینکه این مبارزات ضد شعر همه جای دنیا علیه شیعیان وجود دارد، با ذکر مثالی اظهار کرد: گروهی در هند کتاب های شهید مطهری را به این دلیل که دم از تحریفات زده بود، سوزاندند.
قزوه خاطرنشان کرد: باید این راه آقای اسماعیلی را ادامه داد و بزرگانی چون آقای اسرافیلی و مجاهدی از این نوع نگاه های حمایت کنند.
حمیدرضا شکارسری نیز در این مراسم گفت: چنین نیست که اشعار این کتاب از سوگ و عزا خالی باشد چنان که در متن این تغریظ با برجسته کردن بقیه وجوه عاشورا، سعی در چینش مطلوب اثر داشته است. اگر بر جنبه های ماتم تکیه شود، خطر بزرگ این است که خواه ناخواه، شعر عاشورایی در راستای خدمت به اهداف سکولاریستی آداب دینی قرار گیرد. این مفهوم که ما برای ذهن و دل خود به عزاداری نیاز داریم از جمله نگاه های سکولاریستی است.
وی بیان کرد: آسیب شناسی اسماعیلی از شعر عاشورا پرداختن به مساله غفلت از وجوه اشعار عاشورایی است.
کامران شرفشاهی، پژوهشگر و شاعر نیز مساله عاشورا را دغدغه همیشگی اسماعیلی دانست و گفت: حضور وی در عرصه شعر عاشورایی بر کسی پوشیده نیست، اما ویژگی این کتاب به نوع نگاه شاعر و اعتراضی که در آن موج می زند، نسبت به مظلومیت امام حسین (ع) در بین شیعیان بر می گردد.
وی در ادامه سخنانش به بنرها و نوشته های عاشورایی در سطح شهر اشاره کرد و در این باره توضیح داد: نگاه مناسبتی و بدون ذوق ما و نگاهی که ما را از جلوه های اخلاق و اندیشه دور می کند به فرهنگ عاشورا لطمه می زند.
شرفشاهی اظهار کرد: جریان روشنفکرانه و اعتراض را در مجموعه آثار دیگر شاعران هم دیده ام و در آنها اشاره به دور شدن از پیام سرخ عاشورا شده است و در این راستا ما نیاز به فرهنگ وسیع داریم که از آموزه های حضرت امام حسین بیشتر بهره گیریم.
به گزارش شبستان، «رضا اساعیلی» شاعر این کتاب نیز در سخنانی گفت: عاشورا اعظم مصائب عالم و آدم است و به آن باور قلبی داریم، اما من می خواهم فروتنانه بگویم که عاشورا را سانسور و احتکار نکنیم و اگر می خواهیم حقیقت ناب محمدی را نمود دهیم، باید به تمامی ابعاد معرفت حسینی توجه کنیم و نگذاریم غبار بدعت بر روی این واقعه بنشیند.
پایان پیام/
نظر شما