جایگاه رسانه در ترویج آموزه های دینی/تلاش برای گفتمان سازی «مسجد طراز اسلامی» در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی و پژوهشی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور برنامه های این معاونت در راستای ایجاد گفتمان جامع در رابطه با مسجد طراز اسلامی و جایگاه رسانه در ترویج آموزه های دینی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، در محل مصلی بزرگ امام خمینی(ره) در حال برگزاری است.

بر پایه این گزارش، رسانه های مختلف با دعوت از شخصیت ها و صاحب نظران حوزه های مختلف به غرفه های خود سوالات شان را پیرامون مسایل و حوزه های تخصصی این کارشناسان مطرح می کنند.

 

اما در این میان خبرگزاری شبستان به عنوان یکی از رسانه های فعال در حوزه دین، چهره های مختلفی را به غرفه این رسانه دعوت و پرسش های خود را مطرح کرد که از جمله آنها «محمدرضا جعفری»، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور بود که طی برگزاری این رویداد بزرگ رسانه ای در غرفه شبستان حضور یافت و به سوالات پاسخ گفت.

مشروح این گفت وگو را می خوانیم:

 

جایگاه رسانه در ترویج آموزه های دین چیست و رسانه های فعال در این حوزه در فرصت یک هفته ای نمایشگاه مطبوعات چه طور می توانند این هم افزایی را در راستای آگاهی بخشی مضاعف دینی به مخاطبان خود داشته باشند؟

 

اساسا رسانه از دیربار تاکنون در بحث افزایش سطح بینش و آگاهی یک جامعه نقش زائدالوصف، برجسته و مشهودی را داشته است، ضمن اینکه طبیعتا هر اندیشه برای فراگیر شدن نیاز به رسانه دارد و هر فکر و تئوری نیز برای معرفی به جامعه نیازمند رسانه است، در نتیجه با توجه به این نقش رسانه در پویایی، بالندگی و رشد جامعه باید به آن توجه کرد.

 

امروزه ممکن است گفتمان تفکر شیعی در سراسر جهان یک گفتمان فراگیر نباشد اما یک گفتمان غالب است، فکر می کنم رسانه های جهان اسلام به معنای واقعی نظریات، تئوری ها و بحث های فراگیر، مفصل ومبنایی را دارند که باید با مهارت و فن به نسل جوان و همه افراد تشنه در سراسر جهان معرفی کنند.

امروز رسانه های غرب تنها در ظاهر یک رسانه موفق مطرح می شوند اما از یک اندیشه جذاب که هر انسان دارای بینشی بتواند آن اندیشه را بپذیرد تهی هستند. اگر دقت کنیم در دنیایی که مملو از شعار لیبرالیسم و آزادی است، رسانه های غرب آزادی پوسیده و عوام فریبانه را تبلیغ می کنند که هویت اش حصرگونه است در حالی که اصل حریت همان حریت انسان مدارانه ای است که در دین اسلام معرفی شده است.

اما آنچه که در شرایط کنونی برای رسانه های ما و به ویژه رسانه های دینی اهمیت دارد آن است که از توانمندی های روز حداکثر استفاده را داشته باشند و از مهارت های خاص رسانه بهره مند شوند، این مساله به ویژه در مورد رسانه های حوزه دین از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مجال و در فرصتی که برای رسانه های فعال در حوزه های مختلف در نمایشگاه مطبوعات فراهم شده است تصور می کنم اصحاب رسانه باید اصحاب اندیشه هم سطح با خود را شناسایی کنند. در واقع این محیط محلی برای شناسایی رسانه طراز است و این شناسایی اهمیت دارد چون زمانی که سبقه فرهنگی بر رسانه ها مشهود باشد به پیشرفت می رسیم.

 

کمی فضای بحث را تغییر دهیم، معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در راستای معرفی مسجد طراز اسلامی چه برنامه هایی دارد؟

 

مبدع واژه «مسجد طراز اسلامی» مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هستند، ایشان در اجلاس نوزدهم نماز عبارت کلیدی و نورانی مسجد طراز اسلامی را به کار برد، این عبارت به تعبیری یک راهبرد در حوزه بحث فرهنگی است.

از همان مقطع هم بود که معاونت پژوهشی و آموزشی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نشست های متعدد هم اندیشی در خصوص این موضوع خاص را در دستور کار خود قرار داد و توانستیم دستاوردهای مطلوبی را در این زمینه داشته باشیم منتهی فعلا اول راه هستیم. ما در اولین گام گفتمان سازی مسجد طراز اسلامی را در سطح مساجد و کانون های فرهنگی هنری سراسر کشور آغاز کردیم و البته زمان می برد تا به پژوهش برسیم، اما معتقدیم وزارت علوم، آموزش و پرورش و حوزه های علمیه قم نیز باید به این گستره ورود یابند.

تلاش ما این است که بتوانیم در سطح مساجد تغییر نگرش ایجاد کنیم که بر آن اساس متولیان مسجدی نسبت به عمران معنوی مسجد بیش از عمران مادی آن توجه کنند و عمران معنوی نسبت عمران فیزیکی در رجحان باشد.

البته همان طور که پیش ترعنوان کردم ما به تنهایی قادر به پیشبرد این اهداف نیستیم و حوزه های علمیه، صدا و سیما، وزارت علوم در این راستا باید به کمک و یا ری ما بیایند تا این گفتمان سازی به صورت واقعی در جامعه محقق شود.

 

اخیرا نیز ظاهرا با دانشگاه امیرکبیر تفاهم نامه ای در این راستا امضا کرده اید.

بله، ما در تلاشیم که با وزارت علوم تعامل بیشتری داشته باشیم و در این راستا در حال برنامه ریزی و رایزنی هستیم اما گفتمان این حرکت آغاز شده است.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 416490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha