اخراج 310 نفر از کارکنان متخلف ناجا در امسال /مبارزه با فساد عامل استقرار حکومت ها

خبرگزاری شبستان:فرمانده ناجا از اخراج 310 نفر از کارکنان متخلف ناجا در سال جاری خبر داد وگفت:در 6 ماهه نخست سال 93، 666 پرونده به کمیسیون تخصص ارایه شده که 310 نفر اخراج و معاف شدند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعيل احمدي مقدم ، فرمانده ناجادر همايش ملي پليس و ارتقاي سلامت اداري گفت: نيروي انتظامي پيشگام ترين سازمان در مبارزه با فساد اداري با نهادينه کردن نظام شايسته سالاري و ارائه دهنده بيشترين خدمات الکترونيکي به مردم به شمار مي آيد.

وي از تشويق سه هزار و 800 نفر از کارکنان صحيح العمل با پرداخت يک ميليارد و 100 ميليون تومان تشويقي خبرداد و تصريح کرد: با اجراي طرح حقوق شهروندي، تخلفات ماموران 80 الي 90 درصد کاهش يافته است.

سردار احمدي مقدم در ادامه افزود: نمره ارتقاء سلامت اداري پليس در 10 استان کشور در نيمه اول سال 2/7 از ميانگين جهاني 10 مي باشد.و پيش بيني مي شود تا پايان سال اين روند تا 30 درصد کاهش يابد.

 

وی با بیان اینکه مبارزه با فساد نیاز به روش‌های دقیق و سنجش دارد  خاطر نشان کرد: نیروی انتظامی افتخار دارد که گامهای بزرگی در این مسیر برداشته است همچنین امروز ما دست یاری به سوی نخبگان دراز کردیم تا بتوانیم مبارزه حرفه‌ای با فساد داشته باشیم. وی افزود: نکته دیگر در مبارزه با فساد انتقادپذیری است باید از انتقادها استقبال کرد و با آغوش باز آنها را پذیرفت همچنین سنجش سلامت اداری در دو بُعد ارزیابی می‌شود کسانی که با چشمان باز می‌آیند و گروهی که با شنیده‌های گذشته به سازمان مراجعه می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه بخشی از کسانی که به ناجا مراجعه می‌کنند شاکیانی هستند که معتقدند حقشان را ضایع کرده یا جرمی مرتکب شده‌اند،اظهار کرد: هر دو طرف نیز تلاش دارند تا نظر مامور پلیس را به سمت خود جلب کنند. در این بین ناجا باید امکاناتی را برای صلح و سازش فراهم کند.

احمدی مقدم با بیان اینکه در برخورد با مجرمان، استفاده از حمایت مردم مورد تاکید ناجاست،خاطر نشان کرد: اجرای برخی از قوانین مورد مطالبه گروهی از جامعه است و در طرف دیگر نیز گروهی دیگر خواستار لغو آن قانون هستند. به عنوان مثال برخی از قوانین در مرز یا موضوعاتی چون قاچاق کالا و ... از جمله این موارد است.

وی افزود:درهرجای دنیا که ارزیابی سلامت اداری مطرح شده نیروهای پلیس دارای پایین ترین رتبه‌ها بوده‌اند، در مقابل نیز دستگاه‌های آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها نیز رتبه بالایی داشته است، اما در کشورمان وضعیت پلیس بسیار مطلوب تر و بالاتر از این شرایط است.

فرمانده ناجا فرمانده ناجا با اشاره به دستاوردهای ناجادر یک دوره 10 سالها خاطر نشان کرد: در سال 1382، 4112 پرونده به کمیسیون رسیدگی به تخلفات نیروی انتظامی ارسال شده و 2600 نفر اخراج و معاف از خدمت شدند که این آمار در سال 92 به 2100 پرونده و هزار نفر اخراج و معاف از خدمت رسیده است که در 6 ماهه نخست سال 93، 666 پرونده به کمیسیون تخصص و 310 نفر اخراج و معاف شدند.

سردار احمدی مقدم خاطر نشان کرد:از سال 89 که بحث کهریزک مطرح شد دیدیم دستورات کفایت نمی کند و به نظاماتی نیاز داریم که با انجام یکسری اقدامات نمره استاندارد حقوق شهروندی از 25 به 85 رسید. در عین حال فرمانده ناجا و معاونانش نیز تمام کشور را می‌گردند و استانداردهای بازداشتگاه‌ها، حقوق متهم، نحوه برخورد با شاکی و ... را بررسی می‌کنند

 

وی تصریح کرد:، امروز پیشرفته ترین کشورها در دنیا از نظر مادی از بهترین ها در مبارزه با فساد اداری هستند و اگر در مبارزه با فساد مراقبت و نظارت و قوانین سختگیرانه در کشورهای پیشرفته تعقیب می شود، در کشور ما تقوا و ایمان عامل بازدارنده است.

وی گفت: مبارزه با فساد با رفتارهای احساسی و شعاری پاسخگو نخواهد بود و اگر مبارزه مبتنی بر برنامه دراز مدت، عزم جدی و قوانین و مقررات نباشد، حالت ارتجاعی فساد، آن را به نقطه قبل باز می گرداند و براین اساس باید مبارزه با فساد به عنوان یک فرهنگ درون سازمانی در نیروی انتظامی شکل گیرد.

وی گفت:افراد متملق، چاپلوس و کسانی که تنها گزارش‌های رنگی تهیه می‌کنند به درد این سازمان نمی‌خورند، مسئولان باید در نظام شایسته سالاری انتخاب شوند. خوشخبتانه امروز در نیروی انتظامی نظرات فردی کمتر در گزینش‌ها تاثیر دارد و عملکرد است که در انتخاب حرف اول را می‌زند.

 

احمدی مقدم با تاکید بر اینکه مسائل اخلاقی مرتبا نیاز به یادآوری دارد، خاطرنشان کرد: از پیشگام ترین سازمان‌ها در استفاده از خدمات الکترونیک و گسترش سامانه‌ها، نیروی انتظامی است و خوشبختانه در ارزیابی‌هایی که در طرح مکنا انجام داده‌ایم رفتار کارکنان بالاترین نمره را به خود اختصاص داده و عمده انتقادات و پایین ترین نمره مربوط به آبسردکن‌ها، صندلی‌ها و فضای فیزیکی بوده است.

 

رمانده ناجا با بیان اینکه کمیسیون تخلفات ما به روزند، افزود: یک روز حضرت آقا به من فرمودند شما که اینقدر پیگیری می‌کنید چرا تخلفات صفر نمی‌شود که من مراحل را به ایشان توضیح دادم هر ماموری تخلفی مرتکب شود علاوه بر آنکه خودش را برکنار می‌کنیم مامورش را نیز برکنار می‌کنیم اما گاهی مامور ما در خیابان تعدی می‌کند و ممکن است دور از دید فرمانده‌اش باشد. با این وجود امروز از زمان اجرای حقوق شهروندی 85 درصد این موارد رفع شده است.

فرمانده ناجاتصریح کرد:: مقام معظم رهبری در آن دیدار اختیاری را به بنده تفویض کردند که البته من آنرا به کس دیگری واگذار نکرده و خودم پیگیر آن هستم. رهبری فرمودند اگر کسی اخراج شد در خفا این را انجام ندهید و به شکل علنی آنرا اعلام کنید تا برای دیگران درس عبرت شود.

وی خاطر نشان کرد:‌ در همین راستا من هم سفارش کردم که اگر کسی اخراج شد او را بیاورید و در صبحگاه لباس و درجه‌اش را بکنید و اگر ماموری نیز به اعدام یا شلاق محکوم شد حکمش را در همانجا اجرا کنید البته خوشبختانه در ناجا مورد اعدام نداشتیم اما در سالهای گذشته چند مورد شلاق بوده است که آنرا اجرا کردیم.

 

فرمانده ناجا با بیان اینکه باید مقدمات کار برای دستگاه قضا در زمینه مبارزه با تخلفات اداری در نیروی انتظامی فراهم شود، تصریح کرد: هرچند هر دو سازمان سعی دارند که رضایت دو طرف را جلب کنند، اما انجام این کار سخت است.

وی با اشاره به قاچاق کالا و نوع زندگی مرزنشینان که زیرساخت های اقتصادی برای ارتزاق آنها فراهم نشده است، به سایر ماموریت های ناجا اشاره کرد و گفت: مامور قانون باید از عدالت تخطی نکند چه رسد به اینکه به خواست های غیرقانونی تن داده تا به منافع مادی دست یابد، براین اساس چنین سازمانی در معرض لغزش گاه های بسیاری قرار دارد.

 

سردار احمدی مقدم تصریح کرد:با اجرای طرح حقوق شهروندی 80 تا 90 درصد تخلفات ماموران نیروی انتظامی کاهش یافته است.

 

وی اظهار کرد: افزایش آگاهی‌های کارکنان از پیامدهای هر اقدام، بهبود اصلاح و فرهنگ سازمانی، مکانیزه کردن فعالیت‌ها و تسهیل اعطای خدمات به مردم، تسهیل ارتباط مردم و مسئولین و افزایش ستاد پاسخگویی و افزایش نظارت مردم بر پلیس، ایجاد انضباط مالی در سازمان و اجرای ارزیابی‌های مستمر و مداوم، تشویق کارکنان صحیح‌العمل، تأمین معیشت کارکنان، پالایش سازمان از نیروهای متخلف از دیگر دستاوردهای ناجا به شمار می‌رود. وی در خاتمه گفت: ورود 36 هزار نفر از کارکنان ناجا تاکنون تشویق شده‌اند و اگر کسی رشوه‌ای را رد کند به همان مقدار او را تشویق می‌کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 416463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha