به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری این استان، محمدعلی قاسمی، در نشست ستاد استانی هفته کتاب، اظهار کرد: سؤال اساسی این است که برای یک کالای فرهنگی مثل کتاب زمینه و بسترهای لازم فراهم شده و مثلاً مشخص است که آیا کتاب به دست مصرفکننده میرسد یا اینکه در قفسهها میماند؟
وی، ادامه داد: بیش از یک دهه است که کتاب مانند بسیاری از برنامههای فرهنگی و هنری دیگر به مصیبت بحران مخاطب دچار شده است و در حالیکه برای چاپ بسیاری از کتابها یا اجرای برنامههای فرهنگی میلیونها ریال هزینه میشود، معمولاً با استقبال مخاطب واقعی روبرو نمیشود.
رئیس حوزه هنری ایلام، با اشاره به فراهم نبودن زمینههای لازم برای گسترش کتابخوانی در استان، تصریح کرد: یکی از شیوههای موفق و آزمایششده برای ترویج فرهنگ کتابخوانی ایجاد «هستههای کتابخوانی» در محلات، مساجد و برگزاری مسابقات کتابخوانی در حوزههای گوناگون تاریخی، ادبی، علمی و ... است.
قاسمی با اشاره به ضرورت برنامهریزی در حوزه مطالعه و کتابخوانی، افزود: بر اساس بررسیهای به عملآمده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از دانشگاهیان دومین قشری که بیشترین میزان مطالعه را دارند زنان خانهدار هستند که همین افراد میتوانند در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در نسلهای بعدی مؤثر باشند.
رئیس حوزه هنری ایلام، در خصوص اجرای برنامههای تجلیل از نویسندگان در هفته کتاب، با تأکید بر ضرورت اجتناب از موازیکاری، گفت: باید سازوکاری بنیان گذاشته شود که در یک برنامه منسجم و هماهنگ و با حضور رسانههای جمعی از نویسندگان و موظفان تجلیل شود.
قاسمی، با انتقاد از شیوههای مرسوم اهداء کتاب، خاطرنشان کرد: با روشهای موجود و اهداء کتاب به کتابخانههای روستایی و ... معمولاً کتاب به دست مخاطب نمیرسد درحالیکه اگر کتابهای اهدائی از طریق کتابخانهها به اعضاء فعال اهدا شوند ثمربخشتر خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما