به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، محمد حسین مقیمی، استاندار مرکزی، شامگاه گذشته (20 آبان) در مراسم نکوداشت مفاخر، بزرگان و اندیشمندان شهرستان تفرش با اشاره به اینکه این شهرستان مهد پرورش علم، فرهنگ، ادب و هنر است گفت: هنر ابزاری برای انتقال فرهنگ گذشتگان و زیبایی های آن به نسل های بعدی است.
وی با اشاره به هفته فرهنگی در تفرش افزود: این هفته فرصت مناسبی برای شناسایی آداب و رسوم، هنر، فرهنگ و مفاخر این شهرستان و شناسایی آن ها به نسل جوان و نوجوان است.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ابزارهای هنری و هنر متعهد سبب ارتقاء سطح فرهنگی جامعه می شود، بیان کرد: هنر متعهد ما را در حفظ کشور یاری کرده و سبب هدایت آن در مسیر درست می شود.
این مقام ارشد استان برگزاری نکوداشت مفاخر و بزرگان را ضروری دانست و بیان کرد: این افراد مایه افتخار وعزت استان و کشور هستند و گرامیداشت یاد آنان و معرفی آن بزرگان در جامعه امری ضروری است.
وی بر استفاده از ابزار هنر در جهت ارتقاء سطح فرهنگی مردم، منافع ملی و حفظ ارزش های کشورتاکید کرد و ادامه داد: با استفاده از ابزار هنر می توانیم بسیاری از مسایل فرهنگی را در جامعه نهادینه کینم.
استاندار استان مرکزی بیان کرد: در صورتی که فعالیت های هنری جنبه منفی داشته باشد سبب ورود هجمه های فرهنگی به بخش های مختلف جامعه می شود.
جامعه به دنبال هنر اثر گذار و متعهد است
مقیمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هنر باید اثرگذار باشد ادامه داد: اگر هنر اثرگذار و متعهد در جامعه باشد سبب بیان فرهنگ، آداب رسوم، ارزش ها و اعتقادات و باورهای جامعه شده واز وردو فرهنگ غلط جلوگیری می کند.
این مقام ارشد استان با بیان اینکه دشمن با استفاده از ابزار فرهنگی و هدایت اقشار مختلف جامعه در صدد به بیراهه کشاندن افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان ایران اسلامی است، ادامه داد: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی لحظه ای بیکار ننشسته و همواره در پی اهداف شوم خود هستند.
هنر به عنوان ابزاری توانمند در خدمت مردم قرار گیرد
استاندار استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هنر باید به عنوان ابزاری توانمند در خدمت مردم قرار گیرد، ادامه داد: اگر این امر به درستی انجام شود می توانیم علاوه بر نشان دادن آداب و روسم و ارزش ها به جوانان، آنان را در مسیر صحیح هدایت کرده و با هنر متعهد بیشتر آشنا کنیم.
این مقام ارشد استان با اشاره به اینکه از 17تا 23 آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش ادامه داد: در این هفته برنامه های فرهنگی هنری بسیاری برای معرفی آداب و رسوم مردم این شهرستان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه این شهرستان مهد پرورش علما، فضلا و اندیشمندان بسیاری است، بیان کرد: این اندیشمندان و بزرگان با فعالیت های علمی، فرهنگی، هنری، آموزشی و ادبی خود سبقه مطلوبی را در این شهرستان به جای گذاشتند.
استاندار استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش به تعزیه خوانی در تفرش و اینکه این شهرستان قطب تعزیه کشور است اشاره کرد و گفت: هنر تعزیه و شبیه خوانی از دیرباز در شهرستان تفرش مطرح بوده و شبیه خوانان این شهرستان همواره در بخش های مختلف و جشنواره ها درخشیده اند.
هنر گوهر ارزشمندی است که باید در حفظ و انتقال آن به آیندهگان تلاش شود
سید محمد حسینی، مدیر کل میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در این مراسم ضمن تقدیر از برگزاری برنامه های فرهنگی و مطلوب در این شهرستان گفت: هفته فرهنگی در شهرستان های مختلف راهی برای شناخت و زنده کردن آداب و رسوم گذشتگان آن منطقه است.
وی با اشاره به اینکه هنر گوهر ارزشمندی است که باید در حفظ و انتقال آن به آینده گان تلاش شود، ادامه داد: فرهنگ، آداب روسم، هنر و تاریخ گذشتگان گوهری ارزشمند است که نباید بگذاریم که به فراموشی سپرده شود و باید نسل های بعدی نیز با این ارزش ها آشنا شوند.
حسینی با اشاره به اینکه شهرستان تفرش با وجود علما، اندیشمندان و هنرمندان بزرگ از موقعیت خاصی در کشور برخوردار است، بیان کرد: باید از این موقعیت ارزشمند در جهت تقویت و پشتیبانی از هنرمندان استفاده کنیم.
در این مراسم از 35 نفر از نخبگان، هنرمندان صنایع دستی و تعزیه خوانان پیشکسوت نمونه کشور در شهرستان تفرش تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما