اکران فیلم «شیار ۱۴۳» در شهرهای یاسوج و دهدشت

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هفته بعد فیلم «شیار ۱۴۳»به کارگردانی نرگس آبیار در دو شهر یاسوج و دهدشت اکران می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، امین کمالوندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد امروز (20 آبان) به خبرنگاران، گفت: فیلم سینمایی «شیار 143 » به  کارگردانی نرگس آبیار در دو شهر یاسوج و دهدشت اکران می شود.

کمالوندی افزود: رایزنی با تهیه کننده این فیلم برای اکران در دو هفته های آینده برای اکران در دو شهر یاسوج و دهدشت در حال انجام است.

وی اطهار امیدواری کرد همشهریان یاسوجی و دهدشتی از این فیلم تحسین شده استفبال خوبی داشته باشند.

بنابراین گزارش: فیلم «شیار 143» فیلمی به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار و تهیه کنندگی ابوذر پورمحمدی و محمدحسین قاسمی محصول سال 1392 است.

فیلم برگزیده و بهترین فیلم فجر سالجاری، روایت گر مادری در روستای سرچشمه کرمان است که پسرش بدون اطلاع به او به جبهه می رود و در عملیات والفجر مقدماتی شرکت می کند اما با وجود بازگشتن دو تن از دوستانش اثری از او یافت نمی شود.

مریلا زارعی که نقش مادر یونس را بازی می کند با بستن یک رادیوی موج کوتاه به کمر خود همواره در حال گوش دادن رادیو عراق است تا بلکه شاید نام پسرش را بشوند و از دل نگرانی خارج شود اما انتظار او حتی با بازگشت اسیران به کشور نیز به پایان نمی رسد.

یوسف در منطقه ای که در زمان عملیات والفجر مقدماتی در سال 61 در منطقه چزابه به عنوان شیار 143 معروف بوده به شهادت می رسد و با آمدن به خواب یکی از تفحص گران در آن منطقه از او می خواهد که به سراغش بروند.

سکانس های پایانی این فیلم به روایت لحظه دیدار مادر با فرزندش پس از سالهای اختصاص یافت که در آغوش گرفته شدن کفن یونس که اندازه آن به قدر یک نوزاد قنداق شده بود، نوای گریه بسیاری از تماشاگران را در فضای ملکوتی باغ موزه همدان که میزبان یک شهید گمنام است به آسمان برد و حتی کارگردان این فیلم که که خود بارها این اثر را دیده است با این حس و حال اشکانش جاری بود.

نرگس آبیار، نویسنده و کارگردان این فیلم در نشست نقد و بررسی شیار 143 گفت: من به صورت تصادفی به موضوع جنگ وارد شدم، چراکه در آن زمان با نوشتن رمان و داستان‌ های کودکان، تنها به نوشتن فکر می‌کردم.

وی با بیان این مطلب که پس از آشنایی با موضوع جنگ از این مقوله خوشم آمد و با چاپ حدود ۳۰ جلد کتاب به ساخت فیلم کوتاه و مستند روی آوردم، تصریح کرد: ساخت فیلم «شیار ۱۴۳» ادای دینی به مادران و زنان چشم‌انتظار فرزندان خود از جنگ است.

این بانوی نویسنده و کارگردان با اشاره به این که این فیلم نامزد ۵ جایزه و دریافت ۳ جایزه از جشنواره فیلم فجر سال گذشته شد، افزود: این فیلم با کسب ۸ جایزه از جشنواره تجلی اراده ملی، توانست رکورددار این رقابت شود.

آبیار گفت: زمانی که برای نوشتن یکی از کتاب‌هایم با ۱۳ مادر رزمنده آشنا شدم یکی از آنها نظر مرا به خود جلب کرد، چراکه همچنان چشم انتظار فرزندش بود که از اسارت بازگردد.

وی گفت: نقش «الفت» از این ۱۳ مادر رزمنده گرفته شده و به نظرم علت ارتباط برقرار کردن مردم به خصوص مادران از این فیلم این است که نقش، مابه ازای بیرونی دارد.


پایان پیام/

کد خبر 416307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha