به گزارش خبرنگار شبستان، حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سه شنبه 20 آبان در نخستین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران گفت: صدور هرگونه مجوز در حوزه فیلم، کتاب و موسیقی بر عهده وزارت ارشاد است و وزارتخانه به تعهد خود در انجام مسئولیت ها پایبند است. اگر مجوز قانونی برای نشر کتاب و تولید فیلم داده شود قطعا آن کتاب چاپ و فیلم نیز اکران می شود.
نوش آبادی در مورد فیلم من عصبانی نیستم عنوان کرد: اگرچه برخی نهادها نظراتی داشتند اما دستور توقف اکران این فیلم توسط وزارت ارشاد اتخاذ شده است. مجوز ساخت و تولید فیلم را دولت قبل داده است و این فیلم به دلیل ملاحظاتی که وجود دارد اکران نمی شود البته عدم اکران کنونی فیلم به معنای عدم اکران همیشگی آن نیست و ممکن است با اصلاحات و ملاحظات بیشتر اکران شود و اگر اکران نشود خسارات فیلمساز جبران می شود.
وی در مورد سفر معاون هنری وزارت ارشاد به آمریکا بیان کرد: حضور معاون هنری در این همایش و جلسه توسط بخش غیردولتی مرکز خاورمیانه ای که کارگاه های فرهنگی هنری انجام می دهد، صورت گرفت. این یک گردهمایی فرهنگی و هنری بود و علیرغم اینکه آمریکایی ها خواستار حضور ایران نبودند ایران در این گردهمایی حاضر شد و هیچگونه گفتگوی رسمی و غیررسمی با مقامات آمریکا صورت نگرفت. سفر معاون هنری وزارت ارشاد سفر غیر دولتی بود که در این سفر از نمایشگاه خوشنویسی ایران در واشنگتن بازدید کرد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد لایحه نظام جامع حقوق مالکین ادبی هنری اظهار داشت: این لایحه مصوب و در دولت نیز تصویب شد و به مجلس ارسال شده است، امیدواریم مجلس با تصویب آن به ما کمک کند هرچه زودتر این لایحه را به هنرمندان تقدیم کنیم.
وی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر برنامه وزارت ارشاد برای تولید فیلم های دفاع مقدس تصریح کرد: هر سال جشنواره فیلم مقاومت در خوزستان برگزار می شود و تولید فیلم با محتوای ایثار و شهادت حتی در جشنواره فیلم فجر نیز وجود دارد و تولید اینگونه فیلم ها محدود به جشنواره خاصی نیست و ما هر زمان که امکان تولید فیلم های دفاع مقدس باشد، از آنها حمایت می کنیم.
نوش آبادی با بیان اینکه سیاست واگذاری بخش های قابل واگذاری به بخش خصوصی شروع شده است، ادامه داد: ارشاد در راستای سیاست های دولت مبنی بر واگذاری بخش های دولتی به خصوصی گام برمی دارد ما آمادگی داریم بخش های قابل واگذاری را به افراد و موسسات رسمی که مجوز دارند، واگذار کنیم و نظارت و حمایت از آنها را خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که موضوع کتاب کلنل دولت آبادی را مطرح کرد، خاطرنشان کرد: ما به کتاب ها مجوز می دهیم و مجوز ما بر اساس شخصیت نویسنده نیست تاکنون مجوزی برای انتشار به دلیل نواقص و اشکالات محتوایی به کتاب کلنل ندادیم اگر اصلاحات صورت گیرد به این کتاب مجوز می دهیم.
نوش آبادی در پاسخ به خبرنگاری که گفت آژیر خطر استیضاح وزیر ارشاد تا کی ادامه خواهد داشت، بیان کرد: استیضاح را به عنوان یک ابزار نظارتی مجلس به رسمیت می شناسیم، همیشه معتقدیم ابزارهای دیگری نیز برای نظارت هست که باید از آنها بهره گرفت، ما همیشه حاضر به پاسخگویی به مجلس هستیم و 100 تذکر و 50 سوال را با طیب خاطر حضور و آمادگی پاسخ دادیم البته شاید از پاسخ های ما قانع نشدند اما ما پاسخگو بودیم؛ ما زمینه و بستری را برای مجلس به منظور پیگیری موضوع استیضاح نمی بینیم اکثریت مجلس رضایت به استیضاح ندارند به هر حال ما از مجلس عصبانی نخواهیم بود و جایگاه مجلس برای ما محترم است و نمایندگان حق سوال دارند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از متفاوت برگزار شدن هفته کتاب در سال جاری خبر داد و افزود: امسال این هفته با یک رویکرد جدیدتر و نگاه عمیق تر برگزار می شود و برنامه های ما در سطوح ملی، استانی، شهری و روستایی برگزار می شود.
وی تصریح کرد: روستاهایی که در امر کتابخوانی فعال بودند را در هفته کتاب معرفی می کنیم و از شهرستان هایی که در توسعه فرهنگ مطالعه فعالیت داشتند، حمایت می کنیم.
نوش آبادی با بیان اینکه هفته کتاب امسال اهرم های تشویقی خوبی به همراه دارد، از راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای کتاب در شهرستان ها خبر داد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر افزایش تعداد کتاب هایی که مجوز نمی گیرند و در فضای مجازی منتشر می شوند، عنوان کرد: در طول یک سال و چند ماه اخیر به 65 هزار عنوان کتاب مجوز داده شده است. ما بر اساس قانون عمل می کنیم و نمی توانیم فراتر از آن عمل کنیم، به نویسندگان کتاب هایی که مجوز ندادیم که تعداد آنها از انگشتان دست هم کمتر است اعلام کردیم نسبت به اصلاحات لازم اقدام کنند.
در این جلسه، خبرنگار روزنامه اطلاعات از نوش آبادی سوال کرد که چرا سرود ملی به عنوان زنگ شروع تمام مراسم در هر جلسه ای پخش می شود و سوال دوم او نیز در مورد رسانه هایی بود که مخاطب اجاره ای به جلسات می فرستند.
نوش آبادی در پاسخ به وی گفت: اشکالی ندارد که سرود ملی برای مراسمات پخش شود اما خبرنگار روزنامه اطلاعات گفت در هیچ کجای جهان چنین مرسوم نیست که سرود ملی برای هر مراسمی پخش شود.
وی در مورد اعطای جایزه جلال نیز که سوال سوم خبرنگار روزنامه اطلاعات بود، گفت: اگر اثری واجد شرایط باشد این جایزه به آن تعلق می گیرد و اینطور نیست به هر اثری تعلق بگیرد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جنجال روی فیلم هایی است که درخواست اکران ندارند، فیلم خیابان های آرام که درخواستی برای نمایش ندارد، پاداش سکوت، خانه پدری، گزارش یک جشن، صد سال به این سالها، آشغالهای دوست داشتنی و عصبانی نیستم فعلا متوقف است؛ خانه پدری پروانه نمایش ندارد، گزارش یک جشن که خریداری شده است و عصبانی نیستم در چند نوبت اصلاح شده است، فیلم قصه ها نیز در دوره قبل پروانه ویدیویی گرفته و درخواست اکران ندارد.
پایان پیام/
نظر شما