رییس حوزه هنری گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان به بهانه انتشار کتاب "یک وجب و چهار انگشت" که خاطرات شفاهی عظیم حقی، رزمنده و اسیر گیلانی است، بیان کرد: انتشارات سوره مهر کتاب"یک وجب و چهار انگشت" را در قطع رقعی و 340 صفحه و با شمارگان 2500 نسخه، منتشر کرد و این کتاب برای اولین بار در بیستوچهارمین نمایشگاه کتاب عرضه شد.
غلامرضا قاسمی به ثبت و ضبط خاطرات شفاهی دوران دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: نقش رزمندگان و اطاعت از فرامین امام خمینی(ره) تاثیر به سزایی در پیروزی علیه رژیم بعثی عراق داشت.
رییس حوزه هنری گیلان در ادامه با بیان اینکه هنر امام بزرگوار و عظیم الشان ما این است که به زندگی عرفانی، بعد حماسی داد، گفت: امام خمینی(ره)، عرفان را به عرصه حماسه کشید.
قاسمی با اشاره به اینکه در مکتب امام خمینی انسان هایی متولد شدند که انسان های انقلاب اسلامی نام گرفتند، افزود: این ها پرورش یافته انقلاب اسلامی بودند که تنها در این نقطه از تاریخ و جغرافیا، زیستند.
وی بیان داشت: در مکتب امام بزرگوار، انسان هایی پا به عرصه وجود گذاشتند که برای مرگ و زندگی معنای دیگری قائل بودند و آنان کسانی بودند که با مرگ می رقصیدند و برای سماع عارفانه صف می کشیدند و از یکدیگر سبقت می گرفتند.
قاسمی ادامه داد: اگر دست بر قضا کسی بر این ها پیشی می گرفت بی صبرانه می گریستند و مشتاقانه به آغوش مرگ می شتافتند و این زندگی عارفانه و مرگ عاشقانه هدیه امام به ما بود.
وی همچنین در خصوص تاثیر مرگ اندیشی در دگرگونی زندگی انسان، گفت: ارزش بسیاری از پدیده ها در زندگی، با شناخت ضد پدیده ها آشکار می شود.
قاسمی اذعان داشت: همچنان که ارزش آرامش با اضطراب، ارزش ثروت با فقر، آزادی با دربندی و گرفتاری، صلح با جنگ و زندگی با مرگ همراه است در واقع مرگ اندیشی پدیده ای است که زندگی انسان را دگرگون می کند و به آن معنای دیگری می بخشد.
وی در ادامه در خصوص ادبیات پایداری، خاطر نشان کرد: در واحد ادبیات پایداری حوزه هنری گیلان سه موضوع به صورت محوری در تاریخ شفاهی مورد توجه قرار گرفته که می توان به انقلاب اسلامی، دفاع مقدس با همه ابعادش(رزمنده، جانباز، آزاده) و هنر اشاره کرد.
قاسمی با اشاره به اینکه در تالیف چنین آثاری به هیچ وجه دخالت سلیقه های شخصی و منویات فردی جایز نیست، تصریح کرد: تلاش حوزه هنری گیلان بر این است که آن چه را در تاریخ معاصر اتفاق افتاده با بیان واقعیت ها و به دور از هر گونه شائبه و استفاده سطحی، بدون کم و کاست، حذف و اضافه و پرهیز از اغراق به شیوه ای درست، ادیبانه، هنرمندانه و عالمانه به رشته تحریر در آورد.
وی همچنین از آغاز پروژه تدوین فرهنگ نامه آزادگان استان در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: حوزه هنری گیلان تدوین فرهنگ نامه آزادگان استان را به تفکیک شهرستان ها از سال 90 ، آغاز کرده و اولین شهری که تدوین فرهنگنامه آزادگان آن شروع شده به مبارکی نام آقا سید جلال الدین اشرف، شهر آستانه اشرفیه است.
قاسمی گفت: اجرای این پروژه برای سایر شهرستان ها یک به یک آغاز می شود و حوزه هنری گیلان از افرادی که در این عرصه حضور داشته و صابرانه برای دفاع از خاک کشور، ایستادگی کردند یاری می طلبد و امیدوار است که محصول این تلاش و ارتباط دو جانبه به عنوان پدیده ای مبارک برای آیندگان به یادگار و به عنوان هدیه ای از این نسل باقی بماند.
پایان پیام/
نظر شما