نتایج حفظ منابع طبیعی بسیار مهم است

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نتایج حفظ منابع طبیعی را بسیار مهم خواند و گفت: منابع طبیعی به حفظ منابع پایه آب و خاک، تولید اکسیژن و ترسیب کربن، تعادل اکوسیستم‌ها، امنیت زیستی، حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری و تعدیل خشکسالی ها کمک می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،خداکرم جلالی امروز(20آبان)در دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری در دانشگاه سمنان با اعلام این مطلب گفت: ایران با دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقیلم در جهان و دارا بودن هشت هزار گونه گیاهی و جانوری جزو پنج کشور اول جهان از این نظر به شمار می‌رود در حالی که سرانه ایران از بیابان دو برابر جهان است.

وی با بیان اینکه برای مدیریت اقلیم های مختلف موجود در کشور، نیازمند نگاه علمی و کارشناسانه و جامع نگر هستیم افزود: بالغ بر 2.2 درصد از بیابانهای دنیا در کشور ما وجود دارد و این نیازمند مدیریت جامع نگر است تا بتوان از نعمت های این اقلیم و سرزمین به صورت درست بهره برداری کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز برخی از نواحی بیابانی در معرض تاثیرات و فرسایش بادی قرار دارند گفت: باید مدیریت کارآمد در عرصه بیابان صورت گیرد .

وی تصریح کرد: انسان،اقتصاد و محیط زیست سه محور و رکن توسعه پایدار هستند که برای دستیابی به این توسعه باید در برنامه ریزی ها و مدیریت کلان کشور مد نظر قرار گیرند.

جلالی ارتقای فرهنگ منابع طبیعی به میزان ۳۰ درصد جمعیت کشور، افزایش ضریب حفاظت به میزان ۳۰ درصد، اجرای عملیات آبخیزداری به میزان ۱۴میلیون هکتار، اجرای طرح جنگل داری در سطح ۵ میلیون هکتار، طرح توسعه گیاهان دارویی در سطح ۵۰۰ هزار هکتار، اجرای طرح مرتعداری به میزان ۱۰ میلیون هکتار، احیای جنگل‌های زاگرس به میزان ۱/۲ میلیون هکتار و اجرای طرح‌های مقابله با پدیده بیابان زایی به میزان ۳ میلیون هکتار را از برنامه‌های راهبردی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در قالب برنامه ششم توسعه نام برد.

وی، وسعت مناطق بیابانی ایران را 32 میلیون و 500 هزار هکتار بیان کرد و گفت: مناطق بیابانی به عنوان یک اقلیم نیازمند مدیریت خاص و مبتنی بر دانش و کار علمی دارد.

جلالی گفت: برخورداری از امنیت اکولوژیک بالاتر از امنیت اقتصادی، اجتماعی و ... است.

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور طرح ترسیب کربن را یکی از مدلهای اجرا شده در راستای توسعه پایدار در سطح روستاها عنوان کرد و گفت: این طرح برای کنترل کانونهای بحران زا حدود ده سال پیش با همکاری یو ان دی پی در خراسان جنوبی آغاز شد و امروز در سطح 18 استان کشور و از جمله استان سمنان در حال اجرا است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان نیز در این همایش با بیان اینکه ایران بر روی کمربند خشک قرار گرفته و دو سوم فلات ایران بیابان است گفت: بحث بر روی کویر و بیابان و مسایل آن باید یکی از نکات کلیدی و مهم برای اندیشمندان باشد.

محمد صارمی زاده با اشاره به اینکه کویر و مناطق بیابانی در توسعه امنیت و مسایل امنیتی بسیار مهم هستند اظهارداشت: امنیت گونه های گیاهی و جانوری،افزایش دما،از بین رفتن کیفیت مراتع و... از دیگر مباحث مهمی هستند که در موضوع بیابان قرار گرفته است.

وی بر ضرورت بررسی راهکارهای سازگاری با بیابان و کویر و نیز لزوم شناخت راههای مقابله با پیشروی بیابان گفت: باید از ظرفیت های کویر و بیابان استفاده شود.

صارمی زاده خالی شدن کویر از جمعیت رامساوی با بر هم خوردن امنیت ملی دانست وافزود: این امنیت فراگیر بوده و در خصوص گونه های جانوری و گیاهی ،امنیت عشایر  و.. نیز مطرح و این بخش های مهم را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

دومین همایش ملی بیابان به مدت دو روز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، جمعی از صاحبنظران، استادان و دانشجویان در دانشگاه سمنان آغاز به کار کرد.

این همایش در 13 محور و با هدف بررسی مسایلی نظیر فرسایش بادی و ریزگردها، گردشگری و اکوژئوتوریسم، منابع معدنی در مناطق خشک و کویری، اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با آن، پوشش گیاهی و جنگل­های خشک و نیمه خشک، کشاورزی پایدار در مناطق خشک و انرژی های تجدید پذیر در مناطق خشک و بیابانی توسط دانشکده کویرشناسی به منظور شناخت بهتر توانمندی ها و قابلیت های مناطق خشک و بیابانی و تبادل اطلاعات و دانش بین اندیشمندان، صاحب نظران و محققان این حوزه در دانشگاه سمنان برگزار شده است.

پایان پیام/

کد خبر 416146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha