محرم سرمنشاء بسياري از فضايل و كمالات انساني است

خبرگزاري شبستان: امام جمعه شهرستان گلوگاه، محرم را سرمنشاء بسياري از فضايل و كمالات انساني دانست و گفت: ارتباط با خدا مهمترين و اساسي ترين مفهوم اين ماه است.

حجت الاسلام سيدابراهيم احمدي، امام جمعه شهرستان گلوگاه و استاديار دانشگاه پيام نور ماه محرم را سرمنشاء بسياري از فضايل و كمالات انساني دانست و به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: سزاوار نيست اگر نگوئيم تمامي كمالات و فضايل در محرم نهفته است كه ارتباط با خدا مهمترين و اساسي ترين مفهوم اين ماه است.

 

وي، به ارتباط امام حسين(عليه السلام) با خدا در محرم اشاره كرد و افزود: از شب تاسوعا، عاشورا گرفته تا ظهر عاشورا كه با اقامه نماز خوف سيدالشهداء (عليه السلام) خاتمه يافته اين ارتباط تنگاتنگ با خالق يكتا به وضوح ديده مي شد.

 

حجت الاسلام احمدي با بيان اينكه ارتباط با خدا همچنان با شهادت امام حسين(عليه السلام) در كاروان اسراي كربلا و به ويژه حضرت زينب(سلام الله عليها) قابل لمس بوده است ادامه داد: مهمترين مفهومي كه از اين ماه برداشت مي شود اين است كه امام حسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت در سخترين زمان و مكان ارتباط خود را با خداي خود قطع نكردند.

 

وي، به اوج عطوفت و مهرباني پدر به فرزندان در قيام عاشورا اشاره كرد و گفت: امام حسين(عليه السلام) در زمان حركت از مدينه تا كربلا، حضرت رقيه را بر روي زانو نشاندند و اين اوج ارتباط باطني بين پدر و فرزندان است كه بچه ها همراه با پدر در واقعه عاشورا گريز نمي كنند و حتي رنج اسارت را نيز متحمل مي شوند.

 

حجت الاسلام احمدي با اشاره به ارتباط امام حسين(عليه السلام) با ياران آن حضرت به عنوان بهترين درس عاشورا، افزود: صميميت سيدالشهداء با ياران به حدي نزديك و با مهر و عطوفت همراه بود كه حضرت حر احساس نمي كرد كه امام(عليه السلام) فقط به حضرت عباس(عليه السلام) علاقه منداست.

 

وي همچنين به رابطه امام حسين(عليه السلام) با دشمن در 2 وجه اشاره كرد و گفت: امام (عليه السلام) از يك طرف با نصيحت با دشمن رفتار مي كرد و از طرفي ديگر برخورد جدي بعد از اتمام حجت انجام مي شده است.

 

حجت الاسلام احمدي ادامه داد: روز عـاشـورا نـيـز امـام حـسـيـن (عليه السلام) سوار بر مركب خويش تا نزديكى سپاه دشمن پيش رفت و با رساترين صدا خطاب به آنان، به گونه‌اى كه مى‌شنيدند، فرمود: اى مردم! سخنم را بشنويد من فرزند رسول خدا و علي و فاطمه ام حرف من سخن قرآن است و هدف من احياي دين رسول خدا و امربه معروف و نهي از منكر است كه در مقابل شمر به سپاهايان دستور داد در شيپورها بدمند تا صداي امام (عليه السلام) به گوش مردم نرسد.

 

وي با بيان اينكه امامان معصوم(عليهم السلام) حجت ا...، خليفة ا... و لسان ا... در روي زمين هستند، گفت: ائمه (عليهم السلام) آمده اند تا تمامي دلايل و براهين را براي ما بازگو كنند براي اينكه خدا مي فرمايد كسي عذاب نمي شود مگر اينكه با او اتمام حجت شده باشد.

 

حجت الاسلام احمدي با بيان اينكه بصيرت جزء ذات امام است، اظهار كرد: امام حسين(عليه السلام) در روابط اجتماعي نيز با بصيرت بودند؛ امام حسین(عليه السلام) به عنوان رهبر قیام اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر خود و خباثت دشمن را می شناخت و می دانست که در یک جنگ نابرابر شرکت نموده و آینده جنگ به حسب ظاهر به نفع امام (عليه السلام) و ياران آن حضرت  نیست و با شهادت سيدالشهداء است كه هدف قيام عاشورا ماندگار مي شود و به گوش جهانيان مي رسد.

 

وي از عاشورا به عنوان اطلس زندگي ياد كرد و گفت: عاشورا در قالب يك سند تاريخي كامل، نقشه راه دنيا و آخرت انسانها است.

 

حجت الاسلام احمدي، بر درس آموزي از قيام امام حسين(عليه السلام) تاكيد كرد و افزود: هركس مي خواهد به بهشت برود بايد از عاشورا عبور كند و به اين معني است كه از عاشورا بايد درس بگيريم.

 

وي با اشاره به حيات امام ‏حسين (عليه‏السلام) به عنوان مجموعه‏ اي كامل از الگوهاي ارزشمند عقيدتي، عبادي، سياسي، اجتماعي و اخلاقي، اظهار كرد: ما باید از امام حسین (عليه‏السلام) و حضرت زینب (سلام الله عليها) به جهت ايستادگي در برابر استکبار عبرت بگیریم.

 

پايان پيام/

 

 

 

 

کد خبر 416139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha