به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست مطبوعاتی حسین نوش آبادی به عنوان سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سه شنبه بیستم آبان برگزار شد.
نوش آبادی در این نشست گفت: خوشحالم که در اولین فرصت موفق شدم جلسه ای با شما عزیزان داشته باشم گرچه ارتباط رسانه ای من با اهالی رسانه زیاد است اما از این به بعد علاوه بر وظیفه ای که در حوزه پیرامونی دارم پیرامون اقدامات، پاسخ به سوالات و ابهامات به طور رسمی و منظم در خدمت اهالی رسانه خواهم بود.
به گفته وی، از میان ده ها دستگاه دولتی و غیردولتی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخته شده ترین نهاد فرهنگی است که زیر ذره بین نقد قرار دارد.
وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر انتظارات و نقدهای فرهنگی خاصه مطالبات مردم به دلیل نقش عملیاتی تر در حوزه فرهنگ و هنر پاسخگو است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ به عنوان نهاد اجرایی و دستگاه فرهنگی کشور بر اساس سیاست های فرهنگی اعلام شده انجام وظیفه می کند، وزارت فرهنگ خود را مقید و ملزم به سیاست های بالادستی، سیاست های ابلاغی و دیدگاه های رهبری که خطوط قرمز را برای دستگاه فرهنگی تعریف کرده است، می کند.
به گفته نوش آبادی، بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول اجرای سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه فرهنگ عمومی، اعتلای آگاهی عمومی، رواج فرهنگ و هنر اسلامی و صیانت از اخلاق و فرهنگ است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: نهادی با این گستره ملی و نقش خطیر نیازمند شفاف سازی و اطلاع رسانی جامع و به موقع است که ضمن بیان اقدامات مختلف و متنوع پاسخگوی القائات و ابهامات باشد.
وی یکی از دلایل هجمه در حوزه فرهنگی را ناشی از خلأ اطلاع رسانی درست و به موقع ارتباط نهادهای فرهنگی با مردم دانست و افزود: تجربه نشان می دهد عدم انعکاس اخبار و گزارش وقایع زمینه های سوءظن و بدبینی را در سطوح مختلف اجتماعی فراهم و بهانه را برای افراد مغرض به وجود می آورد لذا وزارت ارشاد با درک این واقعیت و وظایف خود و بهره مندی از ظرفیت رسانه ها برای اطلاع رسانی از اقدامات و وظایف خود برای نخستین بار سخنگو تعیین کرده است.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ تصمیم دارد از ظرفیت سخنگویی در تبیین مواضع و برنامه های خود استفاده کند، گفت: وزارت فرهنگ تصمیم دارد از توانمندی های رسانه ها به ویژه رسانه ملی که نقش بی بدیل در حفظ ارتقای فرهنگ عمومی دارد در راستای تحقق اهداف و اجرای بهینه سیاست های فرهنگی نظام گام های بلندتر و موفق تری بردارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در نظر داریم تعامل مثبت، سازنده و مداومی با رسانه ها داشته باشیم و با برگزاری نشست های مستمر و منظم از نظر رسانه ها مطلع شویم و پاسخگوی سوالات و ابهامات احتمالی آنها باشیم.
وی در ادامه سخنان خود گزارشی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد در زمان دولت جدید ارایه کرد و گفت: با وجود محدودیت های منابع مالی با اتخاذ سیاست انضباط مالی و جلوگیری از ریخت و پاش ها از اسراف سرمایه های مادی خود جلوگیری کردیم و به تعمیق برنامه های کیفی و توسعه برنامه های استانی و توجه به مناطق محروم پرداختیم.
نوش آبادی ادامه داد: در طول این مدت وزیر و معاونان آن متجاوز از 50 سفر به شهرها و روستاها داشتند که این ناشی از توجه وزارت ارشاد به توزیع منابع در سطح کشور است.
وی در مورد تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شخص وزیر و معاونان وی 250 ملاقات انفرادی و حضوری با نمایندگان مجلس داشتند که 130 مورد آن به وزیر اختصاص داشت، 36 بار وزیر و معاونان آن در کمیسیون های تخصصی مجلس حضور یافتند و برای توزیع عملکرد دعوت شدند و در طول این مدت به بیش از هفت هزار نامه نمایندگان مجلس پاسخ داده شد. همچنین به 117 تذکر شفاهی و کتبی پاسخ داده شد و به 50 سؤال از وزیر فرهنگ نیز پاسخ داده شد.
نوش آبادی اظهار داشت: در طول یک سال و اندی فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد 40 پرونده در حوزه حقوقی، 40 پرونده کیفری مختومه شد، 100 قرارداد حقوقی اصلاح و 122 لایحه دفاعی تهیه و تنظیم شد.
به گفته سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شش ماهه نخست سال 93، سه هزار عنوان کتاب با 500 هزار جلد توسط حوزه فرهنگی از ناشران خریداری و بین کتابخانه ها توزیع شد.
وی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بین المللی کتاب پارسال بیش از 120 هزار کتاب شرکت داشتند که بیش از 500 ناشر از شهرستان ها حضور یافته بودند.
وی در مورد حوزه ممیزی کتاب تصریح کرد: 21 نفر از متخصصان که صلاحیت آنها توسط شورای فرهنگ عمومی تأیید شد به عنوان اعضای هیئت نظارت بر نشر انتخاب شدند.
به گفته سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در طول فعالیت دکتر علی جنتی 100 کانون فرهنگی هنری در مساجد، 38 کانون دانشگاهی، 1235 کانون روستایی عشایری و 32 مرکز دیجیتال فرهنگی هنری راه اندازی شد.
نوش آبادی در مورد حوزه سینمایی بیان کرد: در دولت جدید 122 فیلم موفق به اخذ پرونده ساخت شدند، 98 فیلم پروانه اکران گرفتند و 10 فیلم در نوبت اکران قرار دارد، علاوه بر این سالن های سینما و نمایش دیجیتال شدند و سینماکارت نیز برای ترغیب مردم به سینما اختصاص یافت. برگزاری جشنواره فیلم فجر و انتخاب فیلم های فاخر رستاخیز، چ و شیار 143 نیز از دیگر فعالیت های سینمایی است.
وی در مورد حوزه هنری خاطرنشان کرد: سیاست های بازسازی اعتماد صنوف هنری و واگذاری برخی از امور اجرایی به اصناف تلاش برای تمرکزگرایی در حوزه هایی همچون تئاتر، حمایت از بخش خصوصی و ارتباط با رایزنان خارج از کشور، مشارکت هنرمندان در فعالیت هنری بین المللی، برگزاری جشنواره تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی فجر در دستور کار بود.
وی از صدور مجوز انتشار هشت روزنامه، 104 هفته نامه، 279 ماهنامه، 533 فصلنامه، 231 پایگاه اطلاع رسانی و 3 خبرگزاری در طول مدت فعالیت جنتی خبر داد.
وی در مورد عملکرد معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در دولت جدید یادآور شد: برگزاری نمایشگاه قرآن، برگزاری 75 محفل قرآنی، 120 نشست تخصصی قرآنی، تجلیل از خادمان قرآن، همایش دختران عفیف، همایش کاتبان وحی، کمک به 100 موسسه قرآنی فعال، جمع آوری بیش از 15 هزار قرآن مستعمل از جمله فعالیت های ما در این معاونت بود.
وی در مورد فعالیت موسسه هنرمندان پیشکسوت خاطرنشان کرد: پرداخت کمک هزینه به هنرمندان پیشکسوت و بازنشسته، پرداخت وام قرض الحسنه، کمک هزینه مسکن، مراسم تکریم، سیادت، برگزاری مراسم تولد، پرداخت کمک هزینه پزشکی و دندانپزشکی و تولید فیلم های مستند از زندگی پیشکسوتان از جمله فعالیت های این موسسه است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد فعالیت شورای فرهنگ عمومی در زمان دولت جدید اظهار داشت: فعال کردن شورا و تشکیل جلسات منظم و حمایت از شورای استانی مهمترین اقدامات این شورا در دولت جدید بوده است.
پایان پیام/
نظر شما