لایحه خاک در راه بهارستان/تاکید ویژه اسلام به حفاظت از محیط زیست

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاکید و توجه ویژه دین اسلام به حفاظت از محیط زیست گفت: لایحه حفاظت از خاک به زودی تقدیم مجلس می شود.

حسن پسندیده، مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به تصویب لایحه خاک در کمیسیون دولت گفت: حفظ منابع خاک یکی از موضوعات بسیار بااهمیت در حوزه حفاظت محیط زیست است.

 

وی با بیان اینکه خاک به دو صورت تحت تاثیر قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: فعالیت هایی که در طبیعت صورت می گیرد و باعث فرسایش خاک می شود و همچنین آلودگی هایی که سبب می شود خاک کیفیت لازم را از دست می دهد.

 

پسندیده افزود: به لحاظ اهمیت حفظ این منابع ارزشمند ضرورت دارد متناسب با آن برنامه های پیشگیرانه و تدابیر مناسب و قوانین متناسبی هم داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه در حوزه آب و هوا قوانین مشخصی داریم که بر اساس آن اقدامات پیشگیرانه ای در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: در ارتباط با حفاظت از خاک قانون مشخص و مدونی وجود نداشت تا در جهت مدیریت منابع پایه خاک، کارها را پیش ببرد.

 

پسندیده با اشاره به تدوین لایحه خاک خاطرنشان کرد: قرار شد سازمان محیط زیست با انجام مطالعات لازم و دقیق، برنامه ریزی های مناسب با مشارکت کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط در کشور نسبت به تدوین لایحه جامع خاک که در حوزه های مختلف و در راستای جلوگیری از فرسایش خاک و آلودگی خاک اقدام کنند.

 

وی ادامه داد: بنابراین لایحه ای تنظیم شد تا بتوانند بر اساس قوانین و مقررات مناسبی در جهت حفظ این منابع ارزشمند و جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک گام های موثری بردارد.

 

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جزییات لایحه خاک اذعان داشت: این لایحه به اهمیت خاک، ارزش و بهره برداری صحیح از آن اشاره دارد و همچنین به جلوگیری از فرسایش، تخریب و آلودگی خاک نیز می پردازد.

 

وی تصریح کرد: بر اساس موارد پیش بینی شده در لایحه، جلسات مستمر و فشرده ای که با دستگاه هایی نظیر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن به جمع بندی مناسب رسیدیم که پس از آن در کمیسیون دولت مورد  بررسی جامع قرار گرفت و در آنجا تصویب شد و به زودی تقدیم مجلس می شود.

 

پسندیده ادامه داد: در لایحه جامع خاک به چند موضوع به صورت خاص تاکید شده که یکی از آنها استفاده صحیح از منابع پایدار خاک است.

 

وی افزود: در این لایحه تدابیر مناسب و قوانین متناسب با آن و نحوه برخورد با مخربان این حوزه لحاظ شده و یک بخش مهمی از لایحه به بحث آموزش و فرهنگ سازی و آگاهی های عمومی پرداخته است.

 

پسندیده تاکید کرد: باید ظرفیت لازم اقشار مختلف جامعه و کلیه عواملی که فعالیت هایشان تاثیرگذار است مورد توجه قرار بگیرد که این پیش بینی هم در لایحه خاک هم انجام شده است.

 

تأکید آموزه های دین اسلام بر حفاظت از محیط زیست

 

وی با بیان اینکه حفظ محیط زیست به عنوان یک واجب دینی است و یک تکلیف قانونی، شرعی، دینی و اجتماعی محسوب می شود، اذعان داشت: اساسا چه برای حفظ خاک، آب و هوا و هر نوع استفاده و بهره برداری از طبیعت باید اصول مربوطه را رعایت کنیم.

 

پسندیده تاکید کرد: در دین اسلام به صورت ویژه و جامع به اهمیت محیط زیست و حفاظت از آن پرداخته شده و در احادیث، روایات و آیات روشنی از قرآن کریم بر حفاظت از محیط زیست تاکید شده است.

 

وی با بیان اینکه دین اسلام به حفاظت از محیط زیست و بهره برداری درست از آن تأکید کرده است، گفت: در درجه اول باید سطح آگاهی ها و سطح اطلاعات جامعه را بالا ببریم و آنها را نسبت به مباحث محیط زیست حساس تر کنیم و افراد را نسبت به وظایفشان در قبال محیط زیست آگاه کنیم.

 

پسندیده با بیان اینکه در اصل پنجاهم قانون اساسی به وضوح وظیفه کل اقشار جامعه در خصوص محیط زیست مشخص شده است، اذعان داشت: در درجه اول باید تبیین کنیم که حفظ محیط زیست وظیفه همه افراد جامعه است و کسی نمی تواند نسبت به محیط پیرامون خود و حقوق سایر مردم بی تفاوت باشد.

 

حفاظت از محیط زیست با مشارکت مردم انجام شود

 

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست به عنوان اموال و بیت المال متعلق به همه افراد جامعه است، تصریح کرد: در قانون اساسی کشور به عنوان سند بالادستی به حفظ محیط زیست توجه شده است و بر اساس آن هرگونه اقدامی که منجر به آلودگی محیط زیست و یا تخریب غیرقابل جبران آن شود، ممنوع است.

 

وی ادامه داد: در کنار حفاظت از محیط زیست، تخریب خاک و منابع ارزشمند حیاتی سرزمین هم ممنوع است و به عنوان یک فعالیت مجرمانه محسوب می شود.

 

رویکرد فرهنگی و آگاهی سازی در حفاظت از محیط زیست

 

پسندیده خاطرنشان کرد: رویکرد فرهنگی، آگاهی رسانی و احساس مسئولیت در میان آحاد جامعه برای حفاظت از محیط زیست مورد تاکید است و در کنار آن نیز باید قوانین بازدارنده ایجاد شود.

 

پسندیده یادآور شد: باید با فعالانی که منجر به آلودگی و تخریب محیط زیست می شوند، برخورد کنیم اما تاکید اصلی ما بر آگاه سازی، فرهنگ سازی و مشارکت مردم است.

 

پایان پیام/

کد خبر 416093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha