حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا مودب مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که حماسه عاشورا دارای چند ویژگی مهم است عنوان کرد: یکی از ویژگیهای واقعه کربلا این است که امام حسین (علیه السلام) بزرگترین الگوی رفتاری در زندگی آزادمردانه و شرافتمندانه بشریت است.
شهادت امام حسین (علیه السلام) سفره پربرکتی برای انسانها ایجاد کرده است
مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم گفت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در مورد امام حسین (علیه السلام) فرمودند که حسین (علیه السلام) مصباح الهدی هستند یعنی چراغ هدایت هستند و هر کسی که به آن توجه کند هدایت میشود.
حجتالاسلام و المسلمین مودب با بیان این که به فرموده پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، امام حسین (علیه السلام) سفینهالنجات هستند ادامه داد: امام حسین (علیه السلام) کشتی نجاتی هستند که هر کسی که خود را به کشتی برساند، در حوادث، فتنهها، سختیها و دشواریها نجات مییابد.
وی تصریح کرد: شهادت امام حسین (علیه السلام) سفره پربرکتی برای انسانها ایجاد کرده است که هر فردی که از این سفره بهره ببرد، رفتار شرافتمندانهای را در زندگی خویش ایجاد کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم اظهار داشت: نگاه ما شیعیان به امامان معصوم (علیهم السلام) از جمله امام حسین (علیه السلام) این است که اگر از چگونگی زندگی کردن آنان پیروی کنیم نجات مییابیم.
حماسه عاشورا تأثیرگذارترین واقعه تاریخی
حجتالاسلام والمسلمین مودب بیان داشت: ویژگی دوم حماسه عاشورا آن است که تأثیرگذارترین واقعه تاریخی در زندگی انسانهاست و بنا به روایات، حادثهای است که خداوند خواسته است که هرگز فراموش نشود.
وی با اشاره به این که حرارت و شور و هیجانات نهضت عاشورا هیچ گاه خاموش و فراموش نمیشود گفت: حماسه عاشورا واقعهای است که از زمان بعد از شهادت تا روز قیامت، برای همه انسانها تأثیرگذار است.
مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم تصریح کرد: این حماسه به گونهای است که همه ادیان و مذاهب جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است و در کشورهای اسلامی و غیراسلامی میتوان دید که چگونه مردم از مذاهب و ادیان دیگر در مراسم شهادت حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) شرکت میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین مودب عنوان کرد: شرکت مردم ادیان و مذاهب مختلف در مراسم عاشورا به دلیل پذیرش تأثیری است که از امام حسین (علیه السلام) رخ داده است و همه را به سوی حق و حقیقت هدایت میکند و همچنین همه را از زیر بار ظلم باز میدارد.
وی اظهار داشت: امام حسین (علیه السلام) فرمودند که یزید ما را بين دوراهی سله و ذله قرار داده است یعنی بين (کشته شدن با) شمشير و بين (زنده ماندن با) ذلت و خواری، ولی ذلت و خواری از ما دور است.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم ابراز کرد: امام حسین (علیه السلام) در جمله معروف خود "هیهات منّ الذله" فرمودند که ذلت و خواری به مراتب از ما اهل بيت (علیهم السلام) دور است؛ این جمله میتواند برای همه انسانها از هر مذهب و در هر جغرافیایی که نمیخواهند زیر بار ظلم بروند راهنما باشد و این ویژگی است که هر بشری روی این موضوع فکر میکند، افتخار و عزت و آزادگی را میپذیرد.
در دفاع از حق با تمام قوا وارد صحنه شویم
حجتالاسلام و المسلمین مودب با بیان این که سومین ویژگی حماسه عاشورا در مورد جنگ حق و ابطل است گفت: امام حسین (علیه السلام) در دفاع از حق با تمام قوا و توانمندیهای خویش وارد صحنه شدند و از جمله این که تمام اعضای خانواده خویش را در دفاع از حق، سهیم کردند.
مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم ادامه داد: خانواده و اهل بیت امام حسین (علیهم السلام) در واقعه کربلا و بعد از اسارات مشکلات و رنجهای بسیاری را متحمل شدند و این جریان، درس بزرگی است و نشان میدهد که انسان برای دفاع از حق، باید با تمام امکانات و افتخاراتی که دارد وارد میدان شود.
امام حسین (علیه السلام) شاخصی برای پیروان حق است
وی با بیان این که چهارمین ویژگی حماسه عاشورا، اطلاع رسانی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) از واقعه عاشوراست خاطرنشان ساخت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در زمان حیات خویش به هر نحوی نسبت به امام حسین (علیه السلام) توجه خاصی داشتند و میفرمودند که حسین (علیه السلام) در مسیر حق است و جایگاه وی در بهشت است.
حجتالاسلام و المسلمین مودب تصریح کرد: پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) حتی به دوستداران امام حسین (علیه السلام) نیز وعده بهشت دادهاند از این رو در حدیثی میفرمایند: "حسین فرزند على است، او را بشناسید، سوگند به آن که جانم در دست اوست، او و دوستدارانش و حتی دوستداران دوستدارانش در بهشتاند".
وی با بیان این که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) برای روشن شدن حق در روزهای فتنه، امام حسین (علیه السلام) را معرفی میکنند افزود: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) میدانستند که بعد از رحلت خویش، اختلافات زیادی بین امت اسلامی به وجود میآید و نیاز به شاخص است؛ از این رو امام حسین (علیه السلام) شاخصی برای پیروان حق است و آنهایی که میخواهند حق را بشناسند میتوانند افراد حق را بشناسند.
حجتالاسلام و المسلمین مودب با بیان این که دو راه حق و باطل دو راه متمایز است گفت: برای همه افتخار بزرگی است که حسینی باشیم و اگر حسینی باشیم در راه سعادت و حق هستیم و در غیر این صورت اگر غفلت کنیم ممکن است در مسیر، منحرف شویم و چه بسا که در مسیر یزیدیان قدم برداشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما