به گزارش خبرگزاری شبستان، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا که نفوذ و تاثیرش در داخل کشور به سرعت رو به افول است حالا به شرق سفر کرده تا توانایی اش را برای ایفای نقش فرمانده در عرصه جهانی در دو سال باقیمانده ریاست جمهوری اش،آزمایش کند.
اوباما که زمانی مانند یک سوپر استار جهانی با او رفتار می شد،صبح امروز (دوشنبه 19 آبان) تحت شرایطی بسیار متفاوت در حالی که قدرتمندترین روزهایش را پشت سر گذاشته است،وارد پکن شد.
در داخل،جمهوری خواهان هنوز سر مست از شکست حزب سیاسی اوباما در انتخابات میان دوره ای هستند که در آن دموکرات ها هم در کنگره و هم در مجلس سنا در اقلیت قرار گرفتند.
این در حالی است که شرکای اوباما در آسیا به خوبی این مسئله را مورد توجه قرار داده اند.
باراک اوباما قرار است در مورد روابط آمریکا با آسیا در نشست «همکاری های اقتصادی آسیا-پاسیفیک» سخنرانی کرده و سپس در ضیافت شام با رهبران آسیایی در مرکز ملی چین شرکت خواهد کرد.
اوباما در بازدید سه روزه اش از چین همچنین با «شی جینپینگ»،رییس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.
این در حالی است که جینپینگ در حال حاضر از رهبر یکی از بزرگ ترین اقتصادهای جهان محسوب می شود و به همین دلیل دارای جایگاه ویژه ای در عرصه بین المللی است.
این سفر در حقیقت،یکی از آخرین فرصت های اوباما برای دستیابی به هدفش یعنی تاکید بر نفوذ آمریکا در آسیا است.
رهبران چین، میانمار و استرالیا که مقصدهای سفر دوره ای اوباما به آسیا و اقیانوسیه هستند قطعا در این مورد قضاوت می کنند که آیا جاه طلبی های اوباما در آسیا-پاسیفیک تحت تاثیر بحران های شرق اروپا، آفریقا و خاور میانه قرار گرفته است یا نه.
ارنست باور ،تحلیلگر مسائل آسیا در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن در این باره می گوید:این سفر بسیار سختی برای پرزدینت اوباما خواهد بود.
وی افزود:رهبران آسیایی در حقیقت این سفر را با یک سوال اصلی در ذهن نگاه می کنند و آن اینکه «پس از انتخابات میان دوره ای،باراک اوباما کیست؟».
حتی پیش از انتخابات میان دوره ای نیز تعهد اوباما به منطقه و توانایی اش برای توسعه قدرت آمریکا با شک و تردیدهای زیادی در بسیاری از پایتخت های جهان روبرو شده بود.
متحدان آمریکا مانند ژاپن و کره جنوبی بر حضور بیشتر واشنگتن که بخشی از آن به خاطر افزایش نفوذ چین در منطقه است،تاکید دارند.
این در حالی است که ماموریت اوباما علیه داعش و واکنش دولتش به بیماری ابولا، منابع مالی و نظامی این کشور را به دیگر نقاط جهان سوق داده است.
در همین راستا،سوزان رایس،مشاور امنیت ملی اوباما می گوید: رئیس جمهور با جدیت به استراتژی برقراری دوباره تعادل در آسیا پایبند است و این موضوع همچنان یکی از مهمترین اولویت ها در دوره دوم ریاست جمهوری او به شمار می رود.
نظر شما