ذکرمسائل روز درعزاداری ها گم نشود/بیش از آنکه عمل گرا باشیم شعارگرا شده ایم

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت با بیان اینکه قیام امام حسین در جهت احیای آرمانهای دینی و اخلاقی شکل گرفت گفت: جامعه ی ما بیش از آنکه عمل گرا باشد شعارگراست، تعظیم شعائر و فضاسازی خوب و لازم است ولی اگر به اقتضای این شعارها عمل نشود تناقض گویی و دوگانگی می آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، قیام امام حسین(ع) در جهت احیای آرمانهای دینی و اخلاقی بر پا داشته شد تا مضامین و معارف دین و اسلام زنده بماند فرهنگ علوی و حسینی درعاشورا رقم خورد تا ملتها ازسرسپردگی غرب و دشمنان اسلام رهایی یابند اما باید دید در جامعه امروز که ملتها و دولتهای اسلامی داعیه  فرهنگ عاشورایی و حسینی دارند چقدرتوانسته اند درراستای اهداف امام حسین و بکار گیری آن در جامعه امروزحرکت کنند و درمقابل تهاجمات دینی و فرهنگی دشمنان ایستادگی نمایند در همین راستا گفتگوی کوتاهی با حجت الاسلام احمد زادهوش معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت استان قم  ورئیس جامعه المرتضی (ع) انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

 

* ما اعتقاد داریم "کل ارض کربلا، کل یوم عاشورا" یک حقیقت فرازمانی و فرامکانی است. پس هر عصر و زمانه ای نیاز به دورنمایه و پیام نهضت حسینی دارد. مهم ترین نیاز یا نیازهای امروز ما در مراجعه به این نهضت چیست؟

 

روحیه ی ظلم ستیزی و استکبار ستیزی نیاز جامعه ی امروز بشری است ، ستمگری و خودکامگی در زمان ما دنیا را صحنه ی تاخت و تاز خواسته های شیطانی خود قرارداده و همه را به بردگی و اطاعت محض میخواند، بسیاری از ملت ها و حکومت ها این وضعیت را پذیرفته اند و اربابی ایالات متحده و چند کشور غربی (که به شکل هیات امنایی اداره می شوند) را تمکین میکنند، اما فرهنگ شیعی فرهنگ علوی و فرهنگ حسینی و عاشورایی این ترس و سرسپردگی را نمی پذیرد و همه را به آزادگی و ظلم ستیزی فرامی خواند. وظیفه ماست که این فراخوان را به گوش ملت ها برسانیم.

 

* اگر جامعه و فرهنگ عمومی ما با جامعه آرمانی حسینی فاصله دارد این فاصله های معرفتی و اخلاقی و ایمانی کجاست و چگونه در ساحت های مختلف زندگی خود را نشان می دهد؟

 

جامعه ی ما بیش از آنکه عمل گرا باشد شعارگراست. تعظیم شعائر و فضاسازی خوب و لازم است ولی اگر به اقتضای این شعارها عمل نشود تناقض گویی و دوگانگی می آورد، جامعه ی ما  در بسیاری از عرصه ها همچون شناخت و تبعیت از رهبری ، ظلم ستیزی ، صبوری و بصیرت داشتن ، خوب عمل میکند ولی در برخی از شئون اخلاقی (فردی و اجتماعی) کارنامه ی ضعیفی دارد.

 

* این روزها گاهی در همین شبکه های مجازی می بینم  می خواهند دو وجه معارف و عواطف را از هم جدا کنند، این که امام حسین (ع) از ما شعور می خواهد نه شور، اشک ریختن نمی خواهد، اشک پاک کردن می خواهد، در صورتی که اصلا این دو وجه از هم نباید منفک شود و در مقابل هم قرار گیرد، دیدگاه تان دراین باره چیست؟

 

بازخوانی تاریخ کربلا و سخنان امام حسین علیه السلام و برجسته سازی آن ، این رویکرد غلط را رسوا و خنثی میکند. جملاتی مثل: انا قتیل العبرات( من کشته ی اشک ها هستم.) و احادیثی که به زیارت ،سوگواری و بزرگداشت این حادثه توصیه میکند .

 

اما توجه داشته باشیم که در مفابل این رویکرد غلط رویکرد خطرناک دیگری هم در برخی مجالس سنتی وجود دارد که بجز نوحه گری و تعزیه و بجز ذکر مصیبت و دم از محبت حسین و ولایت علی زدن هیچ کاری به مسائل روز مسلمین  ندارد و در حقیقت اثر منفی در نظام اسلامی و انقلاب دارد.

 

* به نظر می رسد یکی از غفلت های بزرگ ما در ارتباط با حماسه حسینی و حادثه عاشورا در بحث الگوگیری از این حادثه است. گاهی در منابر و مداحی ها هم صورت مسأله به گونه ای تبیین می شود که اتفاقا نوعی فضای ضد الگوگیری به وجود می آید، به این معنا که مستمعان و مخاطبان مراسم ها را به بهانه تجلیل از مقام و جایگاه معصوم (ع)، تحقیر و ناامید می کنیم و به او القا می کنیم که معصوم (ع) و صحابه ایشان از جنس دیگری بودند و ما فقط می توانیم افسوس بخوریم که در جایگاه آن ها نیستیم. دیدگاه تان در این باره چیست؟

 

بنظر می رسد این اتفاق نه از سر اغواگری و  تعمد که از سر جهل و غفلت است . توجه به این فراز از زیارت عاشورای معروفه تکلیف ما را در این زمینه روشن می سازد که : اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد.

پایان پیام/

کد خبر 415841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha