علل طلاق و نحوه مدیریت

یک جامعه شناس گفت: اگر نسبت به مسایل آسان نگری و تحمل داشته باشیم و اگر والدین دخالت های مثبت داشته باشند و شرایط ضمن عقد رعایت شود زوج هاکمتر به سمت طلاق روی می آورند.

عالیه شکربیگی، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره طلاق و پشیمانی از طلاق گفت: آمار بالای طلاق در کشور در 5 دهه ی اخیر سیر صعودی داشته است.

 

وی ریشه طلاق را در مسایل فرهنگی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی دانست و افزود: طلاق دو پیامد در پی دارد که طرفین به هدف خود می رسند و طبیعتا با توجه به اینکه آمار بالای طلاق در میان دخترها و پسرهای 25 تا 29 سال اتفاق می افتد در واقع قشر جوان هستند و در دوران جوانی عقلانیت اگر در میان نباشد ممکن است از روی احساسات و لجبازی طلاق بگیرند.

 

شکربیگی ریشه طلاق را در چند عامل دانست و تصریح کرد: دخالت اطرافیان، والدین بیشتر به فکر آرامش فرزندان خود هستند تا اینکه یک زندگی را که همانند یک نهال است و با آسیب های اجتماعی مواجه میشود ریشه های آن را قرص و محکم کنند.

 

این جامعه شناس تصریح کرد: شرایطی که ضمن عقد همانند حق طلاق، حق مسکن، حق اشتغال، حق خروج از کشور را زوجه می گیرد به هر حال اگر پس از زندگی اجرا نشود به طلاق می انجامد.

 

شکربیگی افزود: اگر نسبت به مسایل آسان نگری و تحمل داشته باشیم و اگر والدین دخالت های مثبت داشته باشند و شرایط ضمن عقد رعایت شود زوج هاکمتر به سمت طلاق روی می آورند.

 

وی نبود مددکاران اجتماعی در کشور  را یکی دیگر از علل افزایش طلاق دانست و گفت: مددکاران اجتماعی در قبل و هنگام ازدواج و حتی بعد از طلاق در کشور وجود ندارند و کسی نیست که به طور مداوم به افراد مشاوره دهد تا طرفین خواسته های خود را تغییر دهند و به جدایی منجر نشود.

 

وی با انتقاد از موازی کاری بسیاری از سازمان هایی که در امر ازدواج دخیل هستند، اظهار کرد: باید این سازمان ها با یکدیگر تعامل داشته باشند ؛سازمان ها و نهادها بودجه ها را صرفا به برگزاری مراسم و همایش ها تخصیص می دهند و عملکرد آنان محتوایی نیست در صورتی که باید هزینه ها صرف مسایل محتوایی شود تا تأثیرگذار باشد.

 

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه در امر ازدواج باید سازمان های مردم نهاد و خیرین تقویت شود، تصریح کرد: رسانه ها باید تأثیرگذار باشند و واقعیت های اجتماعی خانواده و زنان را نشان دهند اما اکثر رسانه ها جهت گیری دارند و خشونت در خانواده ها را دامن می زنند.

 

وی با تأکید بر اینکه در رسانه تصویری باید یک بازنگری شود، اظهار کرد: در قالب میزگرد و بااستفاده از کارشناسان دلسوز که به لحاظ علمی مطالعه کرده اند و همین طور متخصصان می توان امر طلاق را کنترل کرد.

 

شکر بیگی با بیان اینکه طلاق باید آخرین راهکار در نظر گرفته شود، بیان کرد: ما در دوره حکومت ارزشی هستیم و دیدگاه های ما باید ارزشی و اخلاقی باشد اما تصمیمات می بینیم اینگونه نیست و مسئولان و دست اندرکاران وظیفه خطیری در این برهه از تاریخ دارند.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه مهارت های اجتماعی برخورد با مشکلات را افراد فرا نگرفته اند، اظهار کرد: سرمایه های اجتماعی در خانواده ها پایین است و نمی دانند برای مقابله با بحران چه باید کرد و مطمئنا نسلی که از این نسل به وجود می آید با مشکل مواجه خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 415831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha