به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي گلستان، این هيئت به همراه معاون برنامه ريزي و مديركل دفتر فني استانداري، مديركل راه و شهرسازي، مديركل ساخت و توسعه راه ها و شماري ديگر از مديران استاني طي اين بازديد، به بررسي وضعيت و روند پيشرفت فيزيكي اين پروژه مهم اقتصادي اجتماعي استان پرداختند.
خط آهن گرگان – اينچه برون بخشي از راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان به طول حدود 910 کیلومتر است كه از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء در دست ساخت است و روزهاي پاياني تكميل خود را طي مي كند و در آينده اي نزديک با حضور روساي جمهوري سه كشور ايران، قزاقستان و تركمنستان شاهد بهره برداري اين خط آهن خواهيم بود.
حدود 700 کیلومتر از این مسیر ریلی در خاک ترکمنستان، 82 کیلومتر آن در ایران و یکصد و 20 کیلومتر باقی مانده در خاک قزاقستان واقع است كه راهگذر ریلی “شمال جنوب ” نیز نامیده می شود.
كارشناسان بخش حمل و نقل بین المللی معتقدند که با راه اندازی این خط، بیش از 600 کیلومتر از طول مسیر حمل و نقل بین المللی کشورهای مشترک المنافع تا خلیج فارس و اروپا کاسته می شود.
همچنين تاكنون پيش بيني جابه جايي سه ميليون تن بار در سال از اين خط آهن شده است و ظرفيت جابه جايي تا هشت ميليون تن بار را دارد.
بهره برداري از اين پروژه در افزايش ترانزيت كالاها، رونق پايانه ها، ظرفيت سازي اشتغال و در نهايت اقتصادي كردن منطقه و تحول جدي در صنعت حمل و نقل استان بسيار موثر است.
روشنايي 120 كيلومتر از محورهاي اصلي گلستان به اعتبارات ويژه نياز دارد
مديركل راه و شهرسازي استان گلستان گفت: براي تامين 120 كيلومتر از روشنايي محورهاي اصلي استان به اعتبارات ويژه اي بالغ بر 300 ميليارد ريال نيازمند هستيم.
علي بخش رستمي، مديركل راه و شهرسازي استان گلستان در جلسه اي كه با حضور اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، استاندار و معاونين وي، نمايندگان مجلس و شماري ديگر از مسوولان استاني و شهرستاني در فرمانداري راميان برگزار شد، افزود: شرايط ويژه تردد در محورهاي اصلي استان و همچنين اخذ مجوزهاي قانوني معافيت هزينه هاي مصرف انرژي به گونه اي است كه علاوه بر "بازنگري در ماده 54 قانون سازمان راهداري" ما را به تامين اين ميزان اعتبار براي روشنايي محورهاي اصلي استان نيازمند كرده است.
به گفته وي، تخصيص اعتبار كافي براي 35 درصد از باقي مانده عمليات اجرايي بزرگراه شرقي غربي استان كه در قالب بزرگراه بهشهر- بجنورد- قوچان ديده شده از موارد مورد توجه ديگر است.
رستمی تصریح کرد: اصلاح و رفع نقاط پرحادثه، بهسازي و بازسازي جاده هاي خسارت ديده از سيلاب سال جاري و سال هاي گذشته و پيشگيري از وقوع اين پديده طبيعي و بهسازي راه هاي اصلي، فرعي و روستايي و توجه به شاخص هايي با توجه به جمعيت بالاي روستايي در استان به تامين منابع مورد نياز و توجه ويژه به مشكل استان در اين بخش نياز است.
وی ادامه داد: تامين منابع مالي از محل ملي و تدوين محل هاي قانوني مربوطه براي نگهداري راه هاي روستايي، تامين منابع براي احداث تاسيسات روبنايي سايت هاي مسكن مهر و افزايش سهم اعتبارات عمراني استان از كل اعتبارات عمراني كشور با توجه به نسبت فعلي 80 به 20 و بازنگري در شاخص هاي توزيع از ديگر مسايلي است كه به توجه و نگرش ويژه مسئولان ارشد استان و كشور نيازمند است.
وي، همچنين خواستار اصلاح محدوديت ها و افزايش فرصت زماني سال مالي با توجه به شرايط زماني تامين منابع مالي دولت در هزينه اعتبارات تملک دارايي، تامين منابع و توجه به ديون و مطالبات پيمانكاران شد.
رستمي اضافه كرد: احداث آزادراه، چهارخطه شدن و بزرگراه دو كريدور اقتصادي استان و صدور مجوزهاي استخدامي با توجه به خالي بودن چارت سازماني از نيازهاي ديگري است كه مي طلبد مسوولان امر به آنها به طور ويژه اي نگاه داشته باشند.
9 نفر از اعضاي کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات (تلفیق) مجلس شورای اسلامی طي سفري دو روزه به گلستان از نزديك به بررسی روند پیشرفت پروژه های ملی عمرانی و رفع مسائل و مشکلات آنها پرداختند.
بازديد از بزرگراهها و راه هاي فرعي، راه آهن گرگان- اينچه برون و محور ارتباطي دهنه محمدآباد شهرستان علی آبادکتول که در جریان سیل هشتم خرداد امسال خسارت دید، از برنامه هاي سفر اعضای این کمیسیون به استان بود.
پایان پیام/
نظر شما