به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست مشورتی دبیران شورای مناطق پیرامون موضوعات تخصصی، دوشنبه 19 آبان ماه در محل ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام «حمیدرضا سلیمانی»، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در این نشست طی سخنانی با اشاره به ایام محرم الحرام و سوگواری سید و سالار شهیدان اظهار کرد: امروز وظیفه داریم علاوه بر عزاداری برای امام حسین(ع) رمز و راز قیام سیدالشهدا(ع) را بررسی کنیم و پیام های عاشورایی را از نظر بگذرانیم و در عمل به آن پایبند باشیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین پیام های عاشورایی دل بستن به خدا و دل کندن از دنیاست چراکه بسیار سخت است که انسان در دنیا زندگی کند و زرق و برق آن را مشاهده کند اما هیچ گونه دلبستگی به آن نداشته باشد. انبیا و ائمه اطهار (ع) چنین سیره ای داشتند و نسبت به دنیا دلبستگی نداشتند گاهی ما در غوغای زندگی و کار اداری دچار غفلت می شویم که حاصل آن جز دلبستگی به دنیا نیست اما باید تلاش کنیم که با الهام از درس های قیام حسینی از لحظات خود بهترین استفاده را داشته باشیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رحلت عالم ربانی آیت الله «مهدوی کنی» در این ایام اشاره کرد و ضمن برشمردن نقش آن مرحوم در راه اندازی اولین کانون فرهنگی و هنری مساجد در تهران، گفت: بعد از درگذشت وی، دکتر لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی طی سخنان در نطق پیش از نطق دستور خود در مجلس به بیان خاطره ای از آن مرحوم پرداخته بود بر این مبنا که در زمان صدارت خود در وزارت ارشاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی وی را موظف به راه اندازی کانون های فرهنگی هنری مساجد کرد که وزیر وقت در این راستا محضر آیت الله مهدوی کنی رسیده و نظر وی را جویا شده بود که آن مرحوم بعد از شنیدن سخنان وزیر ارشاد وقت، گله مند می شود که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی شما را مسئول این کار کرده و به تعبیر آن مرحوم این برنامه به معنای دولتی کردن مساجد است اما زمانی که توضیحات را شنید و متوجه نوع کار شد ابراز رضایت و خشنودی کرد و اولین کانون هم بعد از مدتی به دست حضرت آیت الله مهدوی کنی در تهران راه اندازی شد.
حجت الاسلام سلیمانی افزود: شخصیت مرحوم آیت الله مهدوی کنی شخصیتی برخاسته از فرهنگ عاشورا بود و به نظر من شخصیت او سند افتخاری برای نظام است، اگر ما به شخصیت شهیدان مطهری و بهشتی افتخار می کنیم در رتبه بعدی باید به این شخصیت افتخار کنیم و دلیل این رتبه بندی هم در مقام شهادتی است که شهیدان بهشتی و مطهری به آن نائل شدند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اهمیت «تواضع» در سبک زندگی، درباره شخصیت مرحوم آیت الله «مهدوی کنی» گفت: آن مرحوم از همان ابتدا و از زمانی که در مسجد «جلیلی» تهران امام جماعت بودند همواره از سوی امام خمینی(ره) در بسیاری از مسایل نقش داشتند اما با این وجود در همه مراحل گوهر تواضع را در شخصیت او شاهد بودیم.
وی به بیان خاطره ای شخصی از آیت الله مهدوی کنی پرداخت و گفت: چند ماه قبل از اینکه آن اتفاق برای وی بیفتد در بازگشت از مشهد و در یکی از پروازها به طور اتفاقی صندلی من و آن عالم بزرگوار کنار یکدیگر قرار گرفت و با وجود آنکه ارتباط چندانی با ایشان نداشتم اما بسیار احترام کردند و در مورد فعالیت های ما سوال کردند و بعد از شنیدن برنامه ها و فعالیت ها بسیار خشنود شدند. آن بزرگوار بر ضرورت بهره مندی از حضور روحانیون جوان در جامعه روحانیت تایید و تاکید داشت.
حجت الاسلام سلیمانی ویژگی «وحدت بخشی» را به عنوان یکی دیگر از خصوصیات شخصیتی آیت الله مهدوی کنی برشمرد و تصریح کرد: وی همواره نگرشی وحدت بخش در طول جریان قبل و بعد از انقلاب داشت و این اواخر نیز هر زمان که اختلافی بین برخی دست اندرکاران و مسئولان پیش می آمد وی سنگ صبور بود و روحیه شیخوخیت داشت و این چنین روحیه ای جز از کسانی که ایمان قوی و راسخ دارند بر نمی آید چراکه وحدت شاه کلید پیشرفت و تعالی در جامعه است.
وی ادامه داد: باید بیندیشیم و ببینیم آیا حرکات ما وحدت آفرین است یا تفرقه افکن. امروز رسالت ما تدبیر در امور و تقویت روحیه همدلی و وحدت است، وحدتی که محور آن ولایت و ارزش های الهی است.
پایان پیام/
نظر شما