زنگ هایی که در نمایشگاه مطبوعات برای رسانه دینی به صدا در آمد

خبرگزاری شبستان: بیست امین نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها در حالی دومین روز برگزاری خود را شروع کرد که خبرگزاری ها و نشریات متعددی در این گردهمایی جمع شدند تا بار دیگر به رسالت پیام رسانی خود جهت گیری یکسانی بدهند، در این میان گردهمایی رسانه های دینی جلوه دیگری به نمایشگاه بخشیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان؛ بیستمین نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها در حالی دومین روز برگزاری خود را شروع کرد که خبرگزاری ها و نشریات متعددی در این گردهمایی جمع شدند تا بار دیگر به رسالت پیام رسانی خود جهت گیری یکسانی بدهند.

مسئولان بیستمین نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها با شعار "رسانه، آزادی مسئولانه" سعی کرده اند تا فضایی سالم و رقابتی را در میان رسانه ها ایجاد کنند در حالی که اختصاص مساحت غرفه ها این مساله را با اندکی چالش در میان رسانه ها روبرو کرده است.

حضور 22 رسانه دینی در نمایشگاه امسال در نزدیکی محراب شبستان اصلی مصلی امام خمینی به صورت متمرکز حاوی نکاتی بود که از زبان مسئولان غرفه این رسانه ها می شنویم.

مسعود صدر محمدی، مسئول غرفه ابنا (خبرگزاری اهل بیت) با اشاره به هدف حضور رسانه های دینی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها گفت: اگر رسالت رسانه های دینی را گسترش معارف اهل بیت در جامعه بدانیم به صورت طبیعی این رسانه ها باید برخی از استانداردهای مبانی دینی را هم از جنبه ایجابی و هم جنبه سلبی رعایت کنند.

وی با بیان اینکه جنبه سلبی به این معناست که یک رسانه دینی از برخی از شگردهای خطرزایی حرفه ای خود را مبرا ببیند، خاطرنشان کرد: رسانه ها در جنبه ایجابی باید به برخی از اقدامات روی بیاورند.

صدر محمدی با بیان اینکه باید رسانه های دینی در عرصه خبر انحصار داشته باشند تا بروز و ظهور یابند، اظهار داشت: رسانه های دینی و هم طیف باید در این زمینه باهم تعاون داشته باشند تعاون در نشر خوبی ها و هم افزایی معارف دینی.

مسئول غرفه ابنا با اشاره به معضلاتی که رسانه های دینی با آن روبرو هستند، تصریح کرد: اکثر رسانه های دینی قدرت نقد یکدیگر و قدرت تعامل طولانی مدت را با هم ندارند پس باید چنین محافلی مانند نمایشگاه مطبوعات تبدیل به نقطه آغازی برای ارتباط مداوم برای رسانه ها باشد.

وی ادامه داد: ارتباط مداوم و انتقال تجربیات باعث رشد رسانه های دینی می شود به شرط اینکه چنین محیط های زمانی و مکانی به صورت مستمر برگزار شود.

علی علیزاده، مسئول غرفه حوزه نیوز در ادامه این گزارش حرفه ای نبودن رسانه های دینی را از مشکلات این طیف دانست و بیان داشت: رسانه های دینی قدرت رقابت با بقیه رسانه ها را ندارند و اولین گام در این فضا حرکت به سوی حرفه ای شدن است.

وی با اشاره به حضور موثر رسانه های دینی در نمایشگاه مطبوعات خاطرنشان کرد: اگر یک رسانه دینی متناسب با فضای جامعه و تحولات حرکت کند هم نو آوری خواهد داشت و هم می تواند اخلاق رسانه ای را به رسانه های دیگر تزریق کند.

علیزاده با بیان اینکه حضور رسانه های دینی در این گونه از نمایشگاه ها باید هدفمند باشد، اظهار داشت: اگر رویکرد رسانه های دینی فقط صرف حضور باشد اثرگذاری خاصی ندارد بلکه باید با حضور خود اخلاق مداری در حرفه خبر را در فضای رسانه ای کشور ترویج کند.

مسئول غرفه حوزه نیوز تصریح کرد: حرکت رسانه های دینی در فضای رسانه ای و در راستای عملکرد حرفه ای حرکتی کند و کم رنگ بوده است چرا که اگر ما حرفی برای گفتن داریم با عملکردی حرفه ای می توانیم آن را اثبات کنیم.

سید میلاد اوصیا، مدیر روابط عمومی خبرگزاری ایکنا و مسئول غرفه ایکنا با بیان اینکه حرف اول را در نمایشگاه مطبوعات و رسانه ها مکان غرفه در نمایشگاه می زند، گفت: اگر رسانه های دینی جهت گیری یکسان در انتقال پیام به مخاطب داشته باشند می توانند در جامعه هدف خود تاثیر گذار باشند.

وی با بیان اینکه روند تکاملی بین رسانه های دینی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: یکی از مزیت های نمایشگاه مطبوعات تعامل چهره به چهره عوامل خبرگزاری ها با هم است اینکه یک خبرنگار با خبرنگار دیگر یک دبیر با یک دبیر دیگر و دیگر عوامل با هم ارتباط نزدیک داشته باشند به روند تکاملی خبرگزاری های دینی کمک می کند.

اوصیا تاکید کرد: تجربه نشان داده است که هر وقت رسانه های دینی در جلساتی مشترک شرکت کرده اند آن جلسات شعاری شده ولی اگر در فضای نمایشگاهی ارتباط عوامل بدون واسطه و صمیمی شکل بگیرد موثر تر بوده است.

شایان ذکر است، نمی توان در دومین روز نمایشگاه قضاوت در مورد عملکرد نمایشگاه داشت چرا که هنوز کمتر از یک هفته به پایان این دوره زمان باقی مانده است ولی باید دید که آیا نمایشگاه مطبوعات می تواند جایگاه رسانه ها را در جامعه هدف ارتقا دهد؟

پایان پیام/

کد خبر 415674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha