در شرکت های کارگزاری چه می گذرد

خبرگزاری شبستان: سرمایه گذاران در شرکت های کار گزاری سرمایه هایشان را در اختیار کارگزاران حرفه ای میدهند تا برایشان در بخشهای مختلف سرمایه گذاری کنند.البته شرکتهای کارگزاری کارهای مختلفی انجام می دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سرمایه گذاران در شرکت های کار گزاری  سرمایه هایشان را در اختیار کارگزاران حرفه ای میدهند تا برایشان در بخشهای مختلف سرمایه گذاری کنند.البته شرکتهای کارگزاری کارهای مختلفی انجام می دهند. در گزارش زیر به بررسی آنچه در شرکت های کارگزاری می گذرد می پردازیم:

سرمایه‌گذاری و خدمات کارگزاری: این بخش شامل خرید و فروش اوراق بهادار پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار به‌نمایندگی از طرف اشخاص و یا به حساب خود، ذیره‌نویسی اوراق بهادار پذیرفته‌شده در بورس، اداره امور سرمایه‌گذاری‌ها به نمایندگی از طرف اشخاص و بازارگردانی اوراق بهادار است.

خدمات مالی: این قسمت نیز شامل ارائه مشاوره و راهنمایی به شرکت‌ها به‌منظور نحوه عرضه سهام آنها برای فروش در بورس اوراق بهادار، راهنمایی شرکت‌ها درمورد روش‌های افزایش سرمایه و نحوه عرضه‌ سهام و سایر اوراق بهادار برای فروش در بورس «کارگزار» موسسه‌ یا شرکتی است که با مجوز سازمان بورس به نمایندگی از طرف اشخاص و یا به حساب خود حسب مورد و براساس قوانین و مقررات مربوط، به دادوستد اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس و سایر خدمات کارگزاری می‌پردازد.

کارگزاری از طریق واحدی که «شعبه» نام دارد به ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران می‌پردازد. این شعبه در شهری واقع شده است که سازمان بورس در آن شهر تالار دارد. تالارهای اختصاصی «کارگزار» نیز شعبه تلقی می‌شود.

یک کارگزار دقیقا چه میکند:

زمان سبز (سه دقيقه):
اين زمان اختصاص به وارد كردن دستورات خريد و فروش دارد كه به وسيله كارگزاران فروشندگان و كارگزاران خريداران انجام مي گيرد. در ابتدا اطلاعات كالا مانند : نماد کالا، حجم كالا (با توجه به محموله هاي تعريف شده)، قيمت فروش/خريد، نوع معامله (نقدي، سلف و...)، نحوه عرضه (تفکيک/يکجا) و محل تحويل وارد سيستم مي شود. در طي اين 3 دقيقه کارگزار خریدار مجاز به اعمال هر تغييري در نوع سفارش خريد و حتي حذف آن است. ولی فروشنده حق حذف دستور خود را ندارد و فقط می تواند افزایش یا کاهش قیمت بدهد. (در صورت عدم درخواست خرید کالا ، عرضه کالا از سیستم حذف می شود.)

زمان زرد (یک دقیقه):
پس از اتمام زمان سبز، زمان زرد شروع مي شود كه اصطلاحا" به زمان حراج معروف است. در طي زمان حراج قيمت قابل تغيير است، بدين ترتيب که فروشنده فقط مجاز به کاهش قيمت پيشنهادي خود بوده و خريدار مي تواند قيمت بالاتري را (حداکثر تا سقف پیشنهادی فروشنده) پيشنهاد دهد. با توجه به شرايط بازار و درخواست ناظر تالار امكان افزايش عرضه از طرف كارگزار فروشنده در اين زمان وجود دارد. در اين مرحله كارگزار خريدار مي تواند قيمت پيشنهادي را بپذيرد و يا قيمت پايين تري (سقف قیمت خرید خود را) پيشنهاد بدهد؛همچنین کارگزار خریدار می تواند تا قبل از قبول قیمت فروشنده تقاضای خود را کاهش دهد.

زمان قرمز (يك دقيقه) (زمان رقابت یا زمان حراج)
اگر مقدار تقاضايی که سقف قیمت پیشنهادی فروشنده را پذیرفته، بيش از مقدار عرضه باشد معاملات وارد زمان رقابت مي شود و در اين زمان كارگزار خریدار مي تواند قيمتي بالاتر از قيمت فروشنده پيشنهاد نمايد و بديهي است پس از اتمام اين زمان، سيستم دستورات خريد و فروش را بر اساس بالاترين قيمت ها مرتب نموده و آنها را با هم تطابق مي دهد. اساس كار بر اولويت فروش با قيمتهاي پايين تر و زمان ثبت زودتر و اولويت خريد با قيمتهاي بالاتر و زمان ثبت زودتر است. در صورتي که قيمت خريد بيشتر يا مساوي با قيمت فروش باشد، معامله صورت گرفته و پس از تاييد ناظر، گواهينامه معاملات براي طرفين صادر مي شود

البته به طور کلی در معاملات بورس کالا چهار زمان وجود دارد:

زمان های سبز، زرد، قرمز و آبی.

از لحظه ایی که اعلام عرضه کالا بر روی تابلو تالار نقره ایی قرار می گیرد زمان سبز مربوط به آن کالا آغاز می شود (180 ثانیه) در این زمان کارگزار عرضه کننده حجم و قیمت پیشنهادی فروش کالا را در تابلو ثبت می کند و بعد از آن کارگزاران خریدار نسبت به ثبت حجم و قیمت پیشنهادی خرید اقدام می کنند.

با اتمام زمان سبز، زمان زرد آغاز می شود (60 ثانیه) در 20 ثانیه اول این زمان، فروشنده می تواند نسبت به کاهش نرخ فروش خود و یا افزایش حجم عرضه اقدام کند و البته خریداران نیز در این زمان می توانند نرخ پیشنهادی خرید را افزایش و نیز تا قبل از پذیرش نرخ فروشنده، حجم تقاضا را کاهش دهند.

با اتمام زمان زرد ممکن است سه حالت رخ دهد:

الف. خریداران نرخ پیشنهادی فروشنده را قبول کنند و تقاضا کمتر از عرضه باشد. در این حالت حتی اگر یک کارگزار نیز نرخ فروشنده را بپذیرد معامله انجام می شود. و بعد از تایید ناظر (رسیدن به زمان آبی) محصول بعدی عرضه می شود.

ب. هیچ یک از خریداران نرخ پیشنهادی فروشنده را قبول نکنند. در این حالت ناظر بازار که تا به اینجا تمام اتفاقات را بصورت شفاهی برای حاضرین تالار قرائت می کرده است وارد عمل شده و سعی می کند به نوعی با درخواست کاهش نرخ از فروشنده و یا افزایش نرخ از خریداران، معامله را به انجام برساند.

ج. حجم تقاضاهایی که نرخ فروشنده را پذیرفته اند از میزان عرضه بیشتر باشد. در اینجا بازار وارد پر استرس ترین بخش معامله شده و تماسها و مکالمات و اشاره ها و فریادها و ... آغاز می شود.
از آنجایی که تقاضا برای کالا از حجم عرضه آن بیشتر است پس کالا به شخصی می رسد که بالاترین نرخ را پیشنهاد دهد. این اتفاق در زمان قرمز یا زمان رقابت (60 ثانیه) رخ می دهد.

کارگزاران با مشتریان و مشتریان با کارگزاران تماس گرفته و در خصوص بهترین نرخ ممکن به تبادل نظر می پردازند. در نهایت با اتمام زمان قرمز، کالا به بالاترین نرخ تعلق می گیرد و مابقی عرضه (درصورت وجود) به نرخهای بعد از آن تعلق خواهد گرفت.

معمولاً با اتمام هر معامله ای، تالار وارد زمان آبی (۶۰ ثانیه) می شود و کارگزاران فرصتی کوتاه جهت استراحت خواهند داشت.

تمام زمانهای فوق بصورت استاندارد بیان شده است و ناظر بازار این حق را دارد تا در میان هریک از زمانهای فوق بازار را به صورت موقت متوقف کند. برای مثال چنانچه عرضه کننده ای در ابتدای زمان زرد نسبت به میزان کاهش نرخ فروش خود مردد باشد بازار موقتاً متوقف می شود تا کارگزار عرضه کننده تماسهای لازم را گرفته و نسبت به کاهش و یا عدم کاهش نرخ تصمیم گیری کند.

پایان پیام/

کد خبر 415529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha