حجت الاسلام محمد پوررمضان، امام جمعه بندپي شرقي شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري با بيان اينكه فرهنگ عاشورا يك جريان فكري است نه يك حادثه و رويداد تاريخي، اظهار كرد: عاشورا و قیام کربلا بهترین درس و الگو برای زندگی است.
وي با بيان اينكه رمز جاودانگى نهضت حسینى، زنده نگه داشتن و بزرگداشت حركت امام (عليه السلام) بوده است، گفت: سیره ائمه اطهار(علیهم السلام ) نیز احیای دهه محرم بود همان طوری که امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: به استقبال محرم برويد و بعد از دهه اول تمام سياه پوش ها را برداريد و بعد از روز يازدهم مردم به زندگي عادي بپردازند.
حجت الاسلام پوررمضان با اشاره به كتاب خصائص الحسينيه شيخ جعفر شوشتري(رحمت الله عليه) درخصوص ويژگي هاي امام حسين(عليه السلام)، تصريح كرد: جابر بن عبداله انصاری و عطیه عوفی در نخستین اربعین شهادت امام حسین(عليه السلام) با وجود خفقان و اوضاع نابسامان سياسي، موفق به زیارت تربت سید الشهداء(عليه السلام) شدند و اولین عزاداری برای سیدالشهدا را انجام دادند از اينرو شیعیان نیز به پاسداشت اين حركت جابربن عبداله انصاري و برای شركت در عزاداری محرم حسيني و احیای نهضت عاشورا همه ساله براي امام حسين(عليه السلام) اربعین برپا مي دارند.
وي در خصوص حال و هواي ائمه اطهار(عليهم السلام) در ماه محرم، اظهار كرد: امام زين العابدين(عليه السلام) كه خود شاهد عيني قيام عاشورا بودند بعد از 35سال با كوچتكرين بهانه اي به بيان وقايع كربلا و اهداف نهضت امام حسين(عليه السلام) مي پرداختند تا دل هاي مرده مردم را زنده به هدف نهضت عاشورا كند.
حجت الاسلام پوررمضان با بيان اينكه همان طور كه شهادت امام حسين(عليه السلام) باعث بقاي دين شد، مجالس روضه و ذكر مصائب قيام عاشورا نيز موجب حفظ دستورات دين اسلام و هدايت جامعه مي شود، خاطرنشان كرد: براي ترغيب مردم به فضايل اخلاقي بايد نمونههاي عملي و ممتاز به مانند امام حسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت معرفي شود.
وي با اشاره به فرموده امام خميني(رحمت الله عليه) كه محرم و صفر اسلام را زنده نگه داشته است، افزود: رمز ماندگاري قيام عاشورا در سراسر دنيا به جهت بيان وعظ و اشعار پرمغز از فرهنگ عاشورا بوده و هست؛ تبيين فرهنگ عاشورا به مانند خود عاشورا موجب پويايي جامعه اسلامي مي شود.
حجت الاسلام پوررمضان، در خصوص اينكه در برخي از نقاط ديده مي شود كه عزاداري امام حسين به فرعيات متصل مي شود و آهن سر جاي آه را مي گيرد، گفت: آیت الله جوادی آملی می گوید: «حیف است که جریان سیدالشهداء(عليه السلام) را در برپایی برخی مجالس با آوردن و نمايش دادن و بلند كردن يك آهن سرد كه به هيچ روايت و آيه اي از قرآن نيز مرتبط نيست، کمرنگ کنیم؛ بلكه بايد با برگزاري عزاداری و سینه زنی عالمانه به درس آموزي از نهضت عاشورا برسيم«.
وي با اشاره به اينكه از شور تا شعور فرسنگ ها فاصله است، افزود: امروز مشاهده مي شود در برخي مجالس روضه پاي منبرها خالي و يا اصلا از وعاظ بهره گرفته نمي شود و اين براي جامعه اسلامي خطر است چون شور در پاي مجالس مداحان بدون بهره گيري از شعور منبر وعاظ ، توطئه دشمنان انقلاب اسلامي است تا اهداف قيام عاشورا بيان نشود تا درس آموزي صورت نپذيرد.
حجت الاسلام پوررمضان خاطرنشان کرد: در مجالس روضه و ذكر مصائب اهل بيت (عليهم السلام) مداحان، واعظان باید پیام اصلی قیام امام حسین (عليه السلام) را برای مردم به ويژه نوجوانان و جوانان به خوبی تببین کنند.
وي، با اشاره به اداي نماز اول وقت كه در روز عاشورا 31نفر از ياران سيدالشهداء(عليه السلام) براي اقامه 2دقيقه نماز خوف امام حسين(عليه السلام) به شهادت رسيدند، تاكيد كرد و گفت: وعده هاي نماز صفوف نماز خلوت است چون درس آموزي و عبرت آموزي از نهضت عاشورا صورت نمي گيرد.
پايان پيام/
نظر شما