جوان با گناه ،آغوش خدا را از دست ندهد/جوان با گناه شادی شیطان را به بستن آغوش خدا ترجیح ندهد

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علميه كاشان گفت: جوان با گناه، شیطان را شاد و آغوش خدا را به روی خود می بندد.

حجت الاسلام شیخ مرتضی صادقی، استاد حوزه علميه كاشان، در حاشیه مراسم سوگواری هیات محبان اهل البیت(ع) حسینیه شهدا کاشان واقع در خیابان دکتر غزنوی این شهرستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:جوان با گناه و رضایت شیطان باعث هدر رفتن خود می شود و درهای رحمت و برکت را به خود می بندد.

 

وی با قرائی بخشی از مضامین پرمحتوای و معنوی مناجات التائبین امام سجاد(ع) در باب مو عظه گفت: امام سجاد(ع) در فرازی از این مناجات می فرماید:«اگر سرانجام گناه آتش و عذاب است پس چرا انسان گناه می کند.»

 

به گفته وی، امیرالمومنین(ع) نیز در کلامی معیار شدیدترین گناه را خفیف شمردن و کوچک دانستن آن می داند و می فرماید:«شدت این است که وقتی گناهی را مرتکب شدی آن را خفیف بشماری».

 

این واعظ کاشانی تصریح کرد: "سید رضی" ذیل این کلمه (خفیف) گفته است «گناه هر اندازه کو چک و صغیر باشد چون نافرمانی کسی که بزرگ است کرده می شود گناه است و کوچک نیست».

 

حجت الاسلام صادقی با اشاره به اینکه مراتب گناه، خطا و لغزش به میزان بزرگی خدا قبیح و زشت تر است، اظهارداشت:مصداق شدیدترین گناه معلوم نشده است تا با خوف نافرمانی از خدا از هر گناهی پرهیز شود.

 

*جواز عبور از یکی از عقبات قیامت بکا است

 

وی با تاکید بر اینکه نتیجه اصرار بر گناه و تکرار آن خشک شدن چشم از اشک و سنگدل شدن است، تصریح کرد:"میرزا جو اد آقا ملکی تبریزی" در "رساله لقاالله" خو د بیان کرده است که «عقبه ای در قیامت است که جواز عبو ر از آن بکا است».

 

به گفته وی، اشک نشانه رقّت قلب است و برای همین است که امام سجاد(ع) در فرازی دیگر از مناجات التابئبین می فرماید:«از قلبی که سنگ است، از چشمی که اشک ندارد شکایت می کنم، از خشکی چشمان نگرانم».

 

این کارشناس مذهبی، افزود: وقتی شخص گناه می کند خدا را نمی بیند اما خدا که فرد را می بیند پس بر این اساس اگر قبول کند که خدا وی را می بیند دیگر عصیان و نافرمانی خدا را نمی کند.

 

حجت الاسلام صادقی افزود:ما با گناه و نادیده گرفتن خداوند وجود حضرت حق را از نعوذ بالله از کم ارزشت ترین کسانی که مراقب ما هستند به حساب نمی آوریم.

 

وی افزود: همه ما از پدر و مادر، خواهر و برادر، دوست و همکار، مدیر و رییس، همسایه و رفیق حیا می کنیم و جلوی آنها گناه، خلاف و خطا نمی کنیم اما از خدای بزرگی که ما را آفریده و روزی می دهد حیا نمی کنیم و دست به هر گناهی می زنیم.

 

به گفته وی، امام زین العابدین(ع) در فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی می فرماید:« به خاطر عصیان مکرر گناه نمردم بلکه از  بس پرده پوشی و غفار الذنوبی می کنی مرتکب گناه می شوم آنقدر گناه کردم که گویی تو  از من بنده حیا می کنی».

 

*بازگویی و تعریف هر دفعه گناه انجام شده عین آن را دوباره ثبت می کند/اعتراف و اقرار به گناه نزد غیرخدا نشود

 

این استاد حوزه علمیه کاشان، بازگویی و تعریف هر دفعه گناه انجام شده را عامل ثبت دوباره عین آن گناه تاکید کرد و گفت: اعتراف و اقرار گناه نزد غیر خدا نباید صورت گیرد.

 

حجت الاسلام صادقی،توبه را بین خود و خدا دانست و گفت: نباید بازگو کردن گناه عادی شود تا قبح آن ریخته و پرده حیا دریده شود.

 

وی با انتقاد از صفحه حوادث روزنامه ها مبنی بر بیان گناهان و اقرار فرد خلافکار گفت: با استناد به آیه قرآن ارائه گناه و اقرار افراد گناهکار در صفحه حوادث روزنامه ها حرام است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 415466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha