دکتر بهروز رفیعی، سرپرست بهزیستی استان مرکزی با اشاره به آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: این طرح از روز گذشته همزمان با سراسر کشور آغاز شده که در این راستا کودکان تحت معاینه قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه تنبلیچشم با تشخیص به موقع قابل درمان است، افزود: بهترین سن برای درمان تنبلی چشم سنین زیر 5 سال است که اگر به موقع تشخیص داده شود این امر درمان و کودک را از مشکلات تنبلی چشم در بزرگسالی، کم بینایی و نابینایی حفظ می کند.
دکتر رفیعی بیان کرد: اگر این مهم به موقع تشخیص داده و درمان نشود، سبب می شود که فرد بسیار کمبینا یا نابینا شود.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بنا به تحقیقات علمی شایعترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر 20 سال، تنبلی چشم بوده است، بیان کرد: اگر این مهم در کودکی تشخیص داده شود از بروز اینگونه مشکلات جلوگیری می شود.
شیوع آمبلیوپی (تنبلی چشم) در جهان 2 تا 5 درصد است
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بر اساس آمارشیوع آمبلیوپی در جهان 2 تا 5 درصد است، اضافه کرد: این آمار در ایران 4/1 درصد برآورد شده که در استان مركزي طبق آمار بدست آمده در سال گذشته، 44/0 دهم در صد بوده است.
وی اضافه کرد: در صورتي كه اشكال ديد كودك، قبل از 5 سالگي تشخيص داده شود و تحت درمان قرار گيرد، حتي اگرچشم در اين مدت تنبل شده باشد با درمان به موقع، بينايي كامل به دست ميآيد.
دکتر رفیعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هر چه درمان چشم تنبل بيشتر به عقب بيفتد، احتمال به دست آوردن بينايي كامل كمتر ميشود، ادامه داد: درمان پس از 7 تا 10 سالگي، تأثير زیادي در بينايي نخواهد داشت.
تشخیص به موقع تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم
این مقام مسئول با بیان اینکه تنها راه پیشگیری از تنبلیچشم تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است، خاطر نشان کرد: هر چه سن کودک کمتر باشد شانس درمان بیشتر است و مدت درمان نیز کوتاهتر میشود.
وی افزود: به منظور كاهش شيوع و بروز آمبليوپي، دفتر پيشگيري از معلولیت های سازمان بهزيستي كشور با مشارکت فعالانه جامعه، برنامه كشوري غربالگري و تشخيص زودرس آمبليوپي و ساير اختلالات بينايي كودكان 3 تا 6 ساله را در پایگاه هایی دایمی سنجش بینایی در طول سال و در پایگاه های غیردایمی از تاريخ 1 آبان تا 30 آبان به مدت يك ماه در سطح كشور با همكاري وزارت آموزش و پرورش اجرا می کند.
پایان پیام/
نظر شما