شهین دخت ملاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص وضعیت فعالیت زنان شاغل در بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی در چارچوب قراردادهایی که با طرفین خود امضا می کند، عمل می کند یعنی ممکن است به صورت شفاهی بگویند ما پایه حقوق شما را 600 هزار تومان می قرار می دهیم ولی در قرارداد 400 هزار تومان قید کنند.در صورت شکایت نیز سریعا فرد دیگری را جایگزین می کنند.
وی با بیان اینکه بنده اطلاع دقیقی از مراکز بخش خصوصی جهت رسیدگی به مشکلات زنان شاغل این بخش ندارم، اظهار کرد: قطعا وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید مراکزی را برای رسیدگی به حل مشکلات این قشر از زنان داشته باشد.
وی تقاضای بالا برای کار را یکی از دلایل روی آوردن زنان به کارهای پست عنوان کرد و افزود: اولا به محض کوچک ترین اعتراضی جایگزین می شوند ثانیا به دلیل نیاز مالی و عدم توانمندی اقتصادی مجبور به تن دادن به هر کاری می شوند تا یک روزی بخور و نمیری داشته باشند.
ملاوردی با بیان اینکه این وضعیت نامناسب زنان جامعه ما اصلا شایسته نظام و بانوان ما نیست، خاطرنشان کرد: باید این واقعیت ها در برنامه ریزی های دولت مورد توجه قرار گیرد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، فقدان قراردادهای واجب حدود قانونی مشخص و شفاف، عدم اجرای حداقل های قانون کار، محرومیت از بیمه های تامین اجتماعی و محرومیت از شرایط عادلانه کار را از جمله چالش های پیش روی حوزه زنان عنوان کرد و افزود: محیط کار بانوان فاقد بازرسی و نظارت کافی و غیرموثر است و حتی استانداردهای لازم در محیط کار زنان رعایت نمی شود ،بعضا دیده شده است که درب فلان کارگاه در روز تعطیل باز بوده و دچار آتش سوزی شده است .اینها مواردی است که در حوزه کار زنان مورد بی توجهی نظام قرار گرفته است.
وی ناکافی بودن موارد ایمنی، وجود مشاغل زیرزمینی متوسط و عدم حفاظت ایمنی در بهداشت محیط کار را از دیگر چالش ها و مشکلات حوزه زنان برشمرد و خاطرنشان کرد: نواقص و خلاهایی که در کسب و کار زنان وجود دارد باعث روی آوردن این قشر به دستفروشی و دوره گردی زنان شده است، بنابراین می طلبد که مسئولان نظام اقدامات مناسب و شایسته ای را در راستای حل مشکلات زنان بیندیشند.
پایان پیام/
نظر شما