به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اطلاعرساني جشنواره روستاهاي دوستدار کتاب، مهدي فيروزان گفت: براي حمايت از کتاب و ترويج کتابخواني در روستاهاي ايران در نخستين گام بايد با فعاليتهاي گسترده فرهنگي تقاضاي کتاب ميان مردم روستا افزايش پيدا کند. وقتي تقاضاي کتاب افزايش پيدا کند به تبع آن بازار کتاب هم در روستاها شکل ميگيرد صرف حمايتهاي يارانهاي و دولتي نمي تواند به گسترش و نهادينه شدن امر کتابخواني در روستاها و شهرهاي ايران منجر شود. در صورتي که فعاليتهاي فرهنگي توجيه اقتصادي نداشته باشد و يکسره متکي به حمايت نهادهاي دولتي و بودجه عمومي باشد به استمرار آن نمي توان اميدوار بود. در حالي که معتقدم ظرفيت فعاليتهاي فرهنگي در حوزه کتاب و ديگر حوزهها بسيار زياد است و بايد از اين امکان بهره برد.
فيروزان اضافه کرد: در صورتي که روستاهايي در ايران درخواست راهاندازي فروشگاه شهر کتاب در محلشان داشته باشند، با آنها همکاري ميکنيم و با عقد قرارداد فرانشيز شعبهاي از شهر کتاب را در محلشان ميتوانند احداث کنند. ما هم تمام تجربه و دانش فني را در اختيارشان ميگذاريم. ضمن اين که امروز به دليل تحولات فناوري تقريباً تفاوت ميان شهر و روستا بسيار کم شده است. رويکردها، توقعات، مطالبات، آرزوها و حتي اطلاعات تقريباً يکسان شده است. کوچکتر شدن جهان يا مسطح شدن جهان يا شکلگيري دهکده جهاني همه و همه در تبيين چنين وضعيتي است. بنابراين به اعتقاد من نگاه تصميمگير و سياستساز بايد هميشه متوجه اين يکساني و تشابه علاقهمنديها، آرمانها، رويکردها و اطلاعات بين شهروندان شهري و روستانشينان باشد.
وي با بيان اينکه ما بايد روستا را يک شهر کوچک ببينيم افزود: براي تمام نيازمنديهاي يک شهر کوچک از جمله کتاب و کتابخانه نياز به تدبير داريم و البته برگزاری جشنواره هایی چون جشنواره روستاهای دوستدار کتاب هم می تواند یکی از تدابیر باشد.
مدیر عامل موسسه شهر کتاب ادامه داد: نکته مهم این که تجربه من در فيديبو يا سيدي بوک، که فروشگاههاي الکترونيک کتاب در ايران هستند، نشان ميدهد که 15 درصد مشتريان خريد کتاب الکترونيک را روستاييان تشکيل ميدهند و عناويني هم که انتخاب ميکنند بسيار شگفتانگيز است مانند تاريخ فلسفه! در همين هفته گذشته از يکي از روستاهاي کرمان 12 جلد کتاب فلسفي خريده شد. بنابراين تصور نکنيد روستا جايي است که از ما فاصله
دارد، اتفاقاً چون در روستا ترافيک و آلودگي و جنجالهاي شهري و غوغاسالاري وجود ندارد، شايد روستائيان عميقتر و گستردهتر از ما به دنبال معارف بشري باشند؛ البته اين حرف من کليت ندارد اما نبايد از آن غفلت کنيم.
پایان پیام/
نظر شما