به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین انتظامی در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: یکی از برنامه های ویژه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و با محوریت فرهنگستان زبان و ادب فارسی، تجلیل از روزنامه هایی است که «درست نویسی» را جدی می گیرند.
بنابراین گزارش، امسال و در بیستمین نمایشگاه مطبوعات، کمیتهای از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور در نمایشگاه، اسامی رسانههای «درستنویس» را پس از داوری معرفی خواهد کرد.
فرهنگستان زبان و ادب فارسی کمیتهای برای شاخصسازی در این زمینه تعیین کرده است که طبق اعلام این کمیته، رعایت درستنویسی در دو حوزه ویرایش فنی که شامل نشانهگذاری، دستور خط، املاء و... است و همچنین حوزه ویرایش زبانی که دارای شاخصهایی چون کاربرد برابرهای فارسی مصوب فرهنگستان، کاربرد درست زبان فارسی معیار، رعایت کوتاهی جملهها و رسایی، سادگی و انسجام جملهها مورد داوری قرارگرفته و درنهایت رسانهای که بیشترین امتیاز را کسب کند طی مراسمی اعلام و تجلیل می شوند.
این در حالی است که سال گذشته و برای نخستین بار، بخش «درستنویسی» به جشنواره مطبوعات اضافه شد.
معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در بسته حمایتی خود که ابتدای سال 93 منتشر کرد، توجه به زبان فارسی را در اولویت های هفت گانه خود قرار داد به طوری که اعلام شد رسانههایی که در موضوع ترویج زبان و ادبیات فارسی فعالیت کنند منتظر نوبت طرح در هیأت نظارت بر مطبوعات نمیمانند و خارج از نوبت، مجوز میگیرند. برای یارانه نیاز به نصاب مشخصی از شمارههای منتشره ندارند یعنی از همان ابتدای انتشار، مشمول یارانه میشوند و ثالثاً یارانه آنان 3 برابر است.
انتظامی البته پیشتر در گفتگویی در خصوص اهمیت زبان فارسی، زبان فارسی را از مظاهر قدرت نرم دانسته و عنوان کرده بود: زبان، عنصر هویتبخش است و حفظ آن برای ملتی با پیشینه تمدنی بالا یک ضرورت دانسته میشود. زبان فارسی علاوه بر عنصر هویتی، قوامبخش امنیت ملی نیز هست زیرا اولاً انسجام ملی را افزایش میدهد و ثانیاً با مقوله حوزه نفوذ مرتبط است یعنی نفوذ ژئوپلیتیکی را افزایش میدهد و این یعنی تقویت امنیت ملی.
پایان پیام/
نظر شما