به گزارش خبرگزاری شبستان، حمله شب عاشورا به حسینیه ای در شرق عربستان سبب شهادت و زخمی شدن شماری از زائران شد.گرچه این اولین بار نبود که حسینیه های شیعیان در عربستان هدف قرار می گرفت. سازمانهای حقوق بشر و گروه های مخالف سعودی این اولین بار نیست که حسینیه ها در این کشور مورد حمله مسلحانه قرار می گیرد و حسینیه های دیگری به خصوص در شهر 'الهفوف' پیش تر مورد تعرض قرار گرفته است.استان های الاحساء و القطیف در شرق عربستان بیشترین جمعیت شیعیان این کشور را در خود جای داده است. افراد مسلح نقابدار به عزادارانی که درحال خارج شدن از حسینیه 'المصطفی' در منطقه 'الدالوه' واقع در استان الاحساء بودند.
پایگاه العهد در گزارشی در این باره آورده است: عربستان سعودی پس از حادثه تیراندازی در منطقه شرقی وارد مرحله جدید شد.اوضاع بعد از حادثه تروریستی در الاحساء مانند شرایط قبل از آن نیست.ریاض به مرحله آنچه از تحریک طایفه ای و مذهبی کاشته، رسیده است.
کشوری که اجازه فتنه افکنی داده و این در مساجد و شبکه های تلویزیونی آن به مشکلات طایفه ای دامن زده شود.این حمله به گروهی بود که به شعائر دینی پرداخته اند و تحرکات مسالمت آمیز دارند و این حمله زمینه تحرکات مردمی جدیدی را فراهم می آورد.
فواد ابراهیم کارشناس امور عربستان در این باره می گوید: ریاض مسئول آنچه در الاحسا می گذرد است.نمی توان این تحول خطرناک را از سبک و سیاق تربیتی، فرهنگی و سیاسی حاکم بر این کشور جدا کرد.
وی می افزاید: سه جنایتکاری که مرتکب این جنایت شده اند از آسمان نیامده اند و مزدور نیستند بلکه دست پرورده همین جامعه هستند.در دامن آن بزرگ شده اند و در دانشگاه های آن درس خوانده اند و در مساجد آن نماز به جا آورده اند.
ابراهیم تاکید کرد: طرف خارجی یا ناشناس را نمی توان مسئول دانست بلکه حکومت سعودی مسئولیت مستقیم فضایی است که این افراطی ها در آن رشد پیدا کرده اند.سعودی به آنها اجازه رشد و تحقق اهدافشان را داده است.سالها کینه طایفه ای را در ذهن آنها کاشته است.
در واقع آنچه در عربستان و منطقه الاحساء گذشته است تحولی خطرناک محسوب می شود مشابه آنچه در منطقه و تشدید تنش طایفه ای و مذهبی جریان دارد.
از نگاه این کارشناس منطقه الاحساء از جمله مناطقی است که به الگوی همزیستی مسالمت آمیز سنی و شیعه معروف است و دارای تاریخ کهن در همزیستی مسالمت آمیز است.آل سعود باید در سیاست های خود تجدید نظر کند.خاندان حاکم بر عربستان باید دست به اصلاحات اجتماعی و سیاسی فراگیر بزند و گرنه کشور در آستانه تحرک مردمی از نوع جدید خواهد بود که نمی توان آن را پیش بینی کرد.خط مشی ریاض منجر به ظهور پدیده خطرناکی شده است.
همانگونه که این تحلیلگر عربستانی می گوید به نظر می رسد که سیاست تروریسم پروری آل سعود به سوی اینکه دامن گیر خودشان شود سوق داده می شود زیرا آنها گروههای مرگ به سوریه و عراق و دیگر کشورها برای پیشبرد منافع خود صادر می کرده و می کنند باید تاوان سیاست های مرگبار خود را بدهند.
هرچند به نظر نمی رسد آنها قصد چنین کاری را داشته باشند زیرا یک روز پس از اینکه عبدالعزیز خوجه وزیر اطلاع رسانی شبکه وصال که در راستای حمله به شیعیان و دامن زدن به مشکلات طایفه ای و مشوق جهادیون در سوریه و عراق بود را بست، ملک عبدالله وی را برکنار کرد و این نشان می دهد که آل سعود تمایلی برای دست برداشتن از تحرکات افراطی خود نیست.
نظر شما