بدهی 7 میلیارد ریالی شهرداریهای خراسان شمالی به کتابخانه های عمومی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی، از بدهی هفت میلیارد ریالی شهرداریهای استان بابت اختصاص ندادن نیم درصد از مجموع درآمدهای خود به کتابخانه های عمومی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی رحیمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی امروز (14 آبان) در نشست با خبرنگاران به مناسبت روز فرهنگ عمومی و هفته کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه ماده 6 قانون، شهرداری ها را مکلف به پرداخت نیم درصد از درآمدهایشان برای اداره امور کتابخانه های عمومی می کند، اما برخی از شهرداری های استان نسبت به اجرای این قانون کم لطفی می کنند، افزود: 10 سال از تصویب این قانون می گذرد اما عملکرد دستگاه های نظارتی در این زمینه قابل قبول نبوده، به همین دلیل تبصره الحاقی برای اجرای این ماده، از سوی نمایندگان در مجلس مطرح خواهد شد تا زمینه اجرایی شدن آن را فراهم کند.

 

وی البته از همکاری برخی شهرداری های استان در اجرای ماده 6 و تامین فضا و زمین مورد نیاز برای ساخت کتابخانه ها خبر داد و اظهار داشت: از سال 83 تا پایان سال 92، شهرداری های استان هفت میلیارد ریال به کتابخانه های استان بدهکارند.

 

رحیمی، به دریافت دومیلیارد و 200 میلیون ریال از محل ماده 6 قانون از ابتدای امسال تا کنون اشاره کرد و گفت: بیشترین بدهی شهرداری ها به کتابخانه های استان مربوط به شهرداری مرکز استان است.

 

وی عنوان کرد: هم اکنون با بیش از 32هزار عضو فعال دائمی، نزدیک به یک میلیون امانت کتاب در سال با هزار متر مربع فضای کتاب خوانی و 16هزار متر در حال ساخت و 630 هزار نسخه کتاب، خراسان شمالی رتبه سوم کشور به لحاظ تعداد عضویت و رتبه دوم به لحاظ استفاده از شبکه اجتماعی کتاب را دارا است.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی، با اشاره به اینکه 9هزار نفر در استان عضو شبکه اجتماعی کتاب هستند، افزود: هم اکنون یک میلیون و 500 هزار فایل چند رسانه ای در کتابخانه های دیجیتال استان موجود است.

 

رحیمی از داشتن رتبه هفت خراسان شمالی در امانت گرفتن کتاب هم خبر داد و اظهار داشت: 40 ایستگاه مطالعه در مراکز پرتردد داریم و جزو سه استان برتر در بهره برداری از این ایستگاه ها هستیم که در مجموع سال گذشته 260 هزار نسخه کتاب به این ایستگاه ها اختصاص یافته است.

 

وی از وجود 63 کتابخانه در استان که مربوط به نهاد کتابخانه های خراسان شمالی است خبر داد و بیان کرد: نهاد کتابخانه های استان، برای 21 روستا خدمات ثابت و برای 18 روستا خدمات سیار کتابخانه ای ارائه می دهد.

 

رحیمی با اذعان به اینکه همچنان با وضعیت مطلوب فاصله داریم، گفت: با وجود اینکه نرخ سواد آموزی در استان پایین و بیشتر جمعیت آن روستایی است اما مردم خراسان شمالی به کتابخوانی رو آورده اند، ولی برخی نمی توانند این موضوع را قبول کنند، چرا که به لحاظ فیزیکی ساختمان اداره کل و کتابخانه های استان شیک نیست.

 

وی به همکاری دیگر دستگاه ها در قالب کمیته نهضت مطالعه مفید هم اشاره و اضافه کرد: اهالی رسانه و به خصوص صدا و سیما در خبررسانی برای فرهنگ سازی مطالعه نقش قابل قبولی داشته اند.

 

رحیمی، با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی از اجرای هزار برنامه در کتابخانه های استان خبر داد و عنوان کرد: هر شهرستان 15 برنامه و هر کتابخانه 25 برنامه خواهد داشت و در مجموع 500 فعال عرصه کتاب و کتابخوانی استان تقدیر خواهند شد.

 

وی، افتتاح کتابخانه روستای جوشقان اسفراین، بهره برداری از کتابخانه روستای زرد مانه و سملقان، افتتاح ایستگاه مطالعه آشخانه، بهره برداری از کتابخانه روستاهای کرف و قلی جاجرم، بهره برداری از کتابخانه روستای چری فاروج و شروع به ساخت پروژه کتابخانه خیرساز روستای بام اسفراین و رونمایی از کتاب نویسنده بومی شهرستان جاجرم را از مهمترین برنامه های هفته کتاب در استان نام برد.

 

 24 تا 30 آبان به نام هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 414948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha