توجه به مخاطب سنجی و محتوا نقش مهمی در تولید کالای فرهنگی دارد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، گفت: توجه به نیاز مخاطبان و تقویت محتوا، نقش مهمی در استقبال عمومی از کالاهای فرهنگی دارد.

عمران خودآموز، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، صبح امروز(14 آبان) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: شیوه زیست و  نحوه زندگی مردم، یکی از تعاریف فرهنگ است و باید گفت که فرهنگ تمام  حرکات و سکانات یک جامعه را در بر می گیرد.

 

وی، با اشاره به اینکه مباحث فرهنگی فراتر از موضوعات اقتصادی و اجتماعی است، تصریح کرد: دین و مذهب هم در زیر چتر فرهنگ قرار می گیرد و وقتی که  از فرهنگ دینی سخن می  گوییم، نشان دهنده این است که مسائل دینی، آیینی و  تربیتی در چارچوب فرهنگ قرار می گیرد.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، تصریح کرد: در هر جامعه ای،  فرهنگ یک سری لنگرگاه هایی دارد که می تواند در دوام و قوام جامعه تاثیر گذار باشد و روحیه وحدت را در جامعه حفظ کند، یکی از  لنگرگاه های فرهنگی، ارزش های فرهنگی بوده که در طول تاریخ در یک جامعه نهادینه شده است.

 

خودآموز یادآور شد: به قول معروف یکی سری ارزش های وجود دارد که در شرایط و موقیعت های مختلف این ارزش ها خود را نشان می هند، مانند ارزش های که در دفاع مقدس نمود پیدا کرد، این  ارزش های فرهنگی در این شرایط به کمک جامعه آمده و جامعه را از تلاطم های فرهنگی نجات خواهد داد.

 

وی، افزود: فرهنگ گذشت، قناعت، همکاری و تعاون و غیره از ارزش های است که در جامعه به وجود می آید و در جامعه نهادینه می شود و کار تصیمیم گیران و تصمیم سازان فرهنگی این است که این ارزش ها را در جامعه به خوبی رصد و شناسایی کرده و در راستای تقویت این فرهنگ ها برنامه ریزی کنند.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، گفت: تقویت نقاط قوت فرهنگی در سطح جامعه باعث می شود که آسیب های اجتماعی در سطح جامعه به شدت کاهش پیدا کند و نهاد خانواده هر چه تقویت شود و دوام بیشتری داشته باشد، می تواند راه را برای یک سری آسیب های اجتماعی که موجب می شود تار و پو جامعه از هم بپاشد، ببندد.

 

خودآموز، بیان کرد: فرهنگ حاوی موضوعات و عناصری است که گاهی مشاهده می شود و اما بیشتر اوقات مشاهده نمی شود، و قابل لمس نیست، این عناصر پشتوانه ای برای زندگی اجتماعی و اقتصادی هر جامعه ای محسوب می شود.

 

وی، با بیان اینکه تشییع هم بخش عظینی از فرهنگ ماست و به عنوان عنصر اساسی در فرهنگ جایگاه والایی در فرهنگ ما دارد، توانسته است در مسیری که داریم ما را یاری رسانده  و راهگشای ما در  بحران ها و  موقعیت های خاص باشد.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، افزود: هنر ما و متولیان فرهنگی این است که ارزش های فرهنگی به درستی در جامعه در بین اقشار مختلف تبیین شود و به گونه ای پردازش شود که پذیرا و مقبول نسل جدید واقع گردد.

 

خودآموز، تصریح کرد: از طرفی تا شرایط اعتماد ساز فراهم نشود و اعتماد حرف اول را در مباحث فرهنگی نزند، نمی توان ارزش های فرهنگی را تقویت کرد و در یک محیط سرشار از اعتماد است که نسل جدید می تواند اعتماد کند و ما به عنوان کسانی که ادعا داریم که باید نسل بعد را بسازیم، باید بتوانیم اعتماد نسل جدید را فراهم کنیم و در بستر این اعتماد، زبان هنر بهترین زبان برای انتقال مواریث فرهنگی در سطح جامعه به شمار می رود.

 

وی، ابراز کرد: بحث دیگری نهاد آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد فراگیر است به نحوی تا حدودی تشکلات عریض و طویلی دارد و فرزندان ما در این نهاد، تلمذ می کنند و تربیت می شوند، بیشترین نقش را دارد که  تجسم فرهنگی در ذهن نسل جدید  در این نهاد پایه گذاری  می شود و باید زمینه ای فراهم شود تا فرزندان جامعه بر مبنای فرهنگ اسلامی و ایرانی بار آیند.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، یادآور شد: امروز پدیده های نوظهور مانند ماهواره  و سایر رسانه های و فناوری های جدید که در ذهن جوانان نقش آفرینی می کنند در سطح جامعه موجود است و  به طور قطع مقابله با  اثرات سو این پدیده ها، علم می طلبد و توان بالایی می خواهد که باید به لحاظ مادی و معنوی باید فرصت را ایجاد کرد.

 

خودآموز، ابراز کرد: مقابله منفعلانه با این پدیده های نوظهور هیچگاه نمی تواند موثر باشد و  باید فعالانه بر مبنای عناصر فرهنگی بومی خودمان با آن مقابله کرد و نباید در مقابل این پدیده های نوظهور، صرفا دفاع کرد، از موضع دفاعی کاری از پیش  نمی بریم و باید بر محور و مبنای فرهنگی اصلی اسلامی و ایرانی  فرهنگ بومی خودمان که در خیلی از بحران ها و مواقع به کمک و مدد آمده است بهره گیری کرد.

 

وی، گفت: حس شجاعت و فداکاری در فرهنگ دینی، اسلامی و ایرانی گذشته ما وجود داشته که در عرصه دفاع مقدس تقویت شده و خود را نشان داده، احساس من این است باید به عناصر بومی فرهنگی خودمان توجه شود که تا در عرصه مقابله با فرهنگ بیگانه موفق بود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، افزود: امروز کالاهای فرهنگی مختلفی در سطح جامعه داریم و نمی توان گفت که جامعه خالی از کالای فرهنگی است، بلکه خانواده ما خالی از کالای فرهنگی نیست، ولی نساله این است که آنچه در اولویت سبد خانوار ما قرار می گیرد،کالای فرهنگی نیست.

 

خودآموز، تصریح کرد: تلویریون به عنوان یک کالای فرهنگی و به عنوان یک رسانه فرهنگی فراگیر نقش مهمی در فرهنگ سازی در سطح جامعه دارد، ولی این هنر دست اندرکاران این بخش است که کاری کنیم که فرهنگ خودمان را در شبکه های تلویزیونی متبلور کنیم، آن وقت است که جامعه و خانواده رغبت به فرهنگ بیگانه نخواهد داشت.

 

وی،  با بیان اینکه سینما و فیلم و کالاهای فرهنگی نیز از این قاعده مستثنی نیست، افزود: مخاطب سنجی در بحث تولید کالای فرهنگی نقش اول دارد، وقتی نوشت افزاری برای بچه خریداری می کنیم هم به کیفیت بصری و  هم به کیفیت محتوایی محصولات توجه می شود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، بیان کرد: باید سعی شود هم جذابیت بصری و کیفیت خود محصول را مورد توجه قرار داد، در خصوص کتاب، ما در جامعه تا حدود زیادی به صحافی و جلد  توجه می شود، در صورتی که باید محتوا نیز مورد توجه قرار گیرد تا نسبت به ترویج فرهنگ کتابخوانی  ایجاد رغبت شود.

 

خودآموز، یادآور شد: باید محتوای محصولات فرهنگی تقویت شود و هنری برای این امر به کار گرفت، برای جذابیت های بصری محصولات فرهنگی خود نهایت استفاده شود و جامعه با این محصولات انس بگیرد.

 

وی، گفت: خیلی از مواقع برای اینکه بتوانیم جامعه را اقناع کنیم، در تبلیغ کالای خودی از فرهنگ خارجی استفاده می شود و یک نوع کپی برداری می شود که ترجمه ناموفقی از کار را  ارائه می دهیم که آن گونه باید و شاید در جامعه مورد مقبولیت قرار نمی گیرد.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه های فرهنگی و نهادهای خاص فرهنگی بایستی بتوانند در  زمینه های فرهنگی تمرکز کنند و در بخش های که نیاز به ورود دولت است را شناسایی و آن بخش ها تقویت شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 414946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha