به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روز بیستم آبان در حالی که تنها 13 روز تا پایان زمان ضرب الاجل مذاکرات باقی مانده پای میز گفتگو با 6 قدرت جهانی می نشیند.اما این بار گفتگوها حالتی متفاوت به خود می گیرد.
در تمام طول مذاکرات هسته ای دولت یازدهم با گروه 1+5 این گفتگوها در کشورهای غربی از جمله اتریش، سوئیس و آمریکا برگزار شد و در نقطه ای که اختلافات به حد بیشتری رسید ظریف توانست نوعی میزبان کاترین اشتون در یک کشور آسیایی به نام ترکیه باشد.
اما نهمین دور مذاکرات هسته ای در مرحله نهایی که به گفته طرفین گام های سختی در آن برداشته می شود قرار است در یک کشور آسیایی برگزار شود.
کشوری که همواره در میان محافل سیاسی و رسانه ها به عنوان میانجی ایران و غرب نامیده می شود. این نقش عمان اما در طول دولت یازدهم پررنگتر از دولت های پیشین شده است. در اولین قدم شاه عمان با سفر به ایران به گفته محافل رسانه ای وی به منظور رایزنی بیشتر بین ایران و آمریکا در خصوص لغو تحریم های بانکی به ایران سفر کرده بود.
اما حالا باز هم سلطان قابوس به نظر می رسد نقش میانجی در مذاکرات هسته ای ایران و غرب بازی می کند. با توجه به این که قرار است روزهای 18 و 19 آبان ماه و قبل از مذاکرات جامع بین ایران و گروه 1+5، جان کری و محمد جواد ظریف با حضور کاترین اشتون در مسقط پایتخت عمان به رایزنی بپردازند به نظر می رسد باز هم سلطان قابوس قرار است به تسهیل پیش روی روند مذاکرات کمک کند.
به گزارش شبستان، ایران و گروه 1+5 در دور جدید مذاکرات هسته ای خود از پاییز 1392 پای میز گفتگو نشستند و توانستند تا سوم آذر این سال توافقی موقتی را به منظور حل این پرونده به تصویب برسانند و در تلاشند تا رسیدن سالگرد این توافق، بتوانند توافقی جامع را به ثبت برسانند.
پایان پیام/
نظر شما