عزاداری عاشورا استمرار قانون پیروزی خون بر شمشیر است

خبرگزاری شبستان: استاندار گلستان گفت: عزاداری ایام محرم و عاشورا، عالی ترین نوع تنفر از ظلم و ظالم، قضاوت زدایی و تحریک عواطف، مظلوم نمایی و ظالم کوبی است که به مفهوم استمرار قانون پیروزی خون بر شمشیر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، حسن صادقلو، استاندار گلستان، شب گذشته (13 آبان) در مراسم عزاداری شام غریبان عاشورای حسینی، در مسجد سیدالشهدا(علیه السلام) محله جنگلده علی آباد کتول اظهار داشت: آنچه که پس از کربلا صادر شده است، دقیقا عزاداری است که حکمت ها، فلسفه و اهداف بسیاری دارد.

 

وی افزود: اگر ما اهداف و حکمت های این عزاداری ها را ندانیم، در حوزه معرفت شناسی از هدف قیام امام حسین(علیه السلام) در کربلا دچار مشکل خواهیم شد.

 

تبیین پس از شهادت نکته اساسی در قرآن است

صادقلو تاکید کرد: توجه به مظلوم و یاد از مظلوم در دل معارف قرآنی است و تبیین پس از شهادت مظلومان نکته اساسی در قرآن است.

 

وی همچنین گفت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) هنگامی که حمزه و یاران احد شهید می شوند، در آن زمان که همه عزاداری می کنند، چون حمزه را تنها می بیند و او را سید الشهدا می بیند، دستور می دهد تا برای حمزه عزاداری کنند.

 

عزاداری مظلومان و شهدا تکلیفی از سوی قرآن و پیامبر است

صادقلو با اشاره به شهادت جعفر طیار و دستور پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) مبنی بر هزینه و تهیه غذا برای آل جعفر طیار، افزود: عزاداری مظلومان و هزینه کردن برای شهدا، تکلیفی است در قرآن که از سوی پیامبر هم تکلیف شده است.

 

استاندار گلستان یادآور شد: وقتی انسان فقه اسلامی را نگاه می کند از کوچکترین مسائل در مورد کربلا نگذشته است و لازم است بگوییم، فقه اسلامی ما در مورد عاشورا نظام مندی بسیار عجیبی دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: در کربلا می توان نماز را کامل خواند زیرا کربلا خانه خودیست و در بعضی از روایات تربت کربلا رمز قبولی نماز است که نباید تنها به صورت مسئله توجه کرد بلکه به روح آن نیز باید توجه شود.

 

تسبیح خاک کربلا نماد وفاداری به شهداست

صادقلو گفت: تسبیح خاک کربلا یک نماد است و نشان وفاداری ما به شهدای کربلاست و شیعیان با داشتن خاک کربلا وفاداری خودشان را اعلام می کنند که ما طرفدار امامی هستیم که هرگز زیر بار زور نرفت.

 

وی همچنین اظهار داشت: اسلام و فقه شیعه پر از حکمت است، دعایی که برای آب زمزم لازم است انجام بشود برای آب فرات هم خوانده می شود و باید گفت؛ بزرگان و فقهای ما از هر مناسبتی، حتی از آب فرات برای زنده نگه داشتن کربلا استفاده کردند.

 

استاندار گلستان تصریح کرد: دشمن، امروز از دو بال شیعه، بسیار ترسان و هراسناک است، یکی بال سرخ و دیگری بال سبز، که بال سرخ شیعه کربلاست و بال سبز شیعه انتظار به امام زمان (عج) است.

 

وی اضافه کرد: بال سرخ اینگونه معنی می شود که شیعه از شهادت نمی ترسد از محاصره نظامی نمی ترسد و از محاصره اقتصادی، تبلیغات سوء و از اسارت باکی ندارد، زیرا رهبر شیعه امام حسین (علیه السلام) آنگونه در محاصره اقتصادی قرار گرفت که آب خوردن برای اطفال نیز نداشت.

 

صادقلو ادامه داد: امام حسین (علیه السلام) آنگونه در محاصره نظامی قرار گرفت که 72 نفر میان 30 هزار دشمن قرار گرفتند و آنگونه در میان هیاهوی مخالفان قرار گرفت که هنگام سخن گفتن امام، با هیاهو جلوی شنیدن مردم را گرفتند، اما امام حسین (علیه السلام) شهادت و اسارت را پذیرفت و زیر بار زور نرفت والگوی شیعیان در بال سرخ چنین الگویی است.

 

وی با بیان اینکه شما که در عزاداری این الگو را نمایان و مهم می کنید، در بال سبز از منتظران امام زمانید، تاکید کرد: شیعه با انتظار می خواهد بگوید که آینده این نظام هستی را یک معصوم باید راهبری کند و این معصوم باید عدالت عمومی جهان را ایجاد کند و مسلما استکبار از این مسئله هراسان است.

 

استاندار گلستان همچنین با تاکید بر وجود ارزش و جایگاه 13 آبان گفت: روزی که 13 آبان شد این راز و رمزها را با الهام از کربلا در خود داشت.

 

وی افزود: در فقه ما نگاه داشتن آثار و یادگارهای شهدا وظیفه ماست و یکی از وظایفی که بر آن تاکید شده زنده نگه داشتن آثار و یادگارهای شهداست.

 

صادقلو اذعان داشت: یکی از بزرگترین دشمنان کربلا کسانی بودند که روح کربلا را تغییر دادند و باید گفت؛ دشمنان کربلا تنها، کسانی نبودند که با جسم، نام و یاد کربلا مبارزه کردند زیرا در تاریخ سه گروه دشمنی کرده اند.

 

عرصه کربلا یک روضه عادی نیست بلکه یک مکتب است

وی تصریح کرد: گروهی جسم حسین و یاران حسین را کشتند که بسیار هم جانی بودند و 26 نوع جنایت با بدترین نوعش در کربلا انجام دادند، عرصه کربلا یک مکتب است، یک روضه عادی نیست بلکه یک دانشگاه است که حرف های بسیاری دارد.

 

صادقلو در ادامه اضافه کرد: دومین گروه، امثال متوکل ها خواستند که یاد و نام حسین را از بین ببرند ولی چون نتوانستند، دسته سوم روح نهضت امام حسین (علیه السلام) را نشانه گرفتند و اینجاست که اگر عزاداری ها خوب برگزار شود و معارف اصیل عزاداری ها خوب نمایان شود حفاظت از روح این نهضت ها اتفاق خواهد افتاد.

 

عزاداری عاشورا نشان دادن الگو به همه اقشار است

وی اظهار داشت: در عزاداری می فهمیم که فرجام نیک برای متقیان است، نقشه های شیطان ضعیف است و در عزاداری ها می آموزیم که خداوند حق را بر سر باطل کوبید و نور خدا هرگز خاموش نخواهد شد.

 

صادقلو تاکید کرد: عزاداری ارعاب ستمگران و اعلام حمایت از مظلومان و نشان دادن الگو به همه اقشار است.

 

استاندار گلستان با صراحت گفت: عزاداری یعنی مخالفت و حذف همه سیاست های انحرافی، عزاداری یعنی زنده نگه داشتن خاطرات فداکاران که بخشی از حج نیز یادآوری خاطرات فداکاران آن روز یعنی ابراهیم، اسماعیل و هاجر است.

 

صادقلو با تاکید بر اینکه یاد فداکاری کربلا کمتر از حج نیست، افزود: در کربلای حسین همه به سوی شهادت رفتند، همه بدنها قطعه قطعه شد و همه بی آبی کشیدند.

 

عزاداری وحدت ملی و بین المللی است

وی اذعان داشت: عزاداری یعنی اجتماع، تعهد غیرت و حرکت هدفمند، عزاداری یعنی اینکه وحدت ملی و وحدت بین المللی حتی در راستای عزاداری اتفاق می افتد.

 

صادقلو در ادامه تصریح کرد: ما با روح عزا و روحیه کربلا ارزش ها را برای دنیا مطرح می کنیم، و این یعنی اینکه صبر و مقاومت را ببین و یاد بگیر، عزاداری بالا نگاه داشتن پرچم مقاومت، مبارزه، مکتب، انقلاب،ایثار، اخلاص و شجاعت است.

 

وی باز هم تصریح کرد: عزاداری نگاه داشتن قانون پیروزی خون بر شمشیر است و عزاداری یعنی عالی ترین نوع تنفر از ظلم و ظالم، یعنی قضاوت زدایی و تحریک عواطف، مظلوم نمایی و ظالم کوبی و عزاداری یعنی دعوت به حق و منطق در قالب احساسات و هنر.

 

صادقلو ادامه داد: عزاداری یعنی از جرقه ها جریان ساختن و باید گفت؛ کربلای امام حسین(علیه السلام) یک تاریخ بود اما فلسفه تاریخ شد و فلسفه تاریخی شدن کربلای امام حسین (علیه السلام) دقیقا یک عقیده اساسی اسلام است.

 

عزاداری یعنی اینکه که نماز حتی به قیمت هر کلمه یک تیر باید برپاشود

استاندار گلستان اظهار داشت: عزاداری یعنی خود را در آینه کمال دیدن، یعنی امام حسین (علیه السلام) از جان، مال، فرزند، وطن، همسر، مسکن، لباس، غذا، طفل، جوان، اصحاب و همه چیزش گذشت و فقط از دین نگذشت.

 

از کربلا می آموزیم سر از بدن جدا می شود اما از قرآن جدا نمی شود

صادقلو در خاتمه تاکید کرد: باید عمیق اندیشه کنیم به اینکه وقتی سر امام حسین(علیه السلام) بالای نی، قرآن می خواند یعنی چه، این یعنی اینکه سر از بدن جدا می شود اما از قرآن جدا نمی شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 414784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha