حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم ، با اشاره به نماز ظهر عاشورا امام حسین در کربلا گفت: درروز عاشورا صبح هنگام برخی از نیروهای امام حسین علیه السلام در جنگ کشته شده بودند و جنگ تن به تن نیروها در روز عصر عاشورا در حال شکل گرفتن بود .
وی افزود: یکی از اصحاب پیامبر اکرم (ص) نگاهی به آسمان کرد و دید هنگام نماز ظهر رسیده است رو به امام نموده ازامام پرسید آقا نمی خواهید نماز آخرمان را به جماعت بخوانیم امام فرمود تو نماز را به یاد من آوردی خدا تو را از نمازگزاران قرار دهد.
جهانگیری سهروردی ادامه داد: نماز ظهر در روز عاشورا از ارزش و اجر بی شماری برخوردار بوده و گویی نماز خوف بوده است در رکعت اول نماز ظهر عاشورا تعداد معدودی اقتدا کردند و عده ای نیز به عنوان گارد محافظ دور نمازگزان قرار گرفتند و بدین ترتیب هر یک از نیروها توانستند یک رکعت از نماز خود را به امام و جماعت اقتدا کنند
مبلغ بین المللی حوزه تصریح کرد: حال سوال اینجایت که چرا امام حسین علیه السلام این کار را کرد؟ اصل اول در این مورد این است که یک هجمه بعد از پیامبر اکرم (ص) بوجود امد که معاویه تصمیم گرفته بود که اهل بیت علیه السلام را در حاشیه و بیرون از متن جامعه قرار دهد و این پمپاژ تبلیغاتی سبب شد برخی گمان کنند که اهل بیت علیه السلام مسلمان نیستند.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: زمانی که امام علی علیه السلام در محراب به شهادت رسیدند خبر شهادت امام وقتی در شهر پیچید واکنش برخی نسبت به این امر اینگونه مطرح بود که مگر امام علی علیه السلام مسلمان بوده و نماز می خوانده است.
وی یادآور شد: از دوران امام علی علیه السلام تا امام حسین علیه السلام می خواستند ثابت کنند که باید از شاخص اصلی نماز تبعیت کرد و بر این امر تاکید داشتند چرا که در دوران پیامبرمهمترین شاخصه مسلمانی را نماز می دانستند
جهانگیری سهروردی خاطر نشان ساخت: علی رغم همه هجمه رسانه های تبلیغی علیه اهل بیت علیه السلام که عنوان می شد مسلمان نیستند برخی از مردم و دوستداران اهل بیت که در کوفه پشت سر امام علی و امام حسن علیه السلام نماز می خواندند از امام حسین علیه السلام دعوت کردند که امام به کوفه بیاید، چرا که ما می خواهیم پشت سر شما نماز بخوانیم .
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت : نماز همواره از دوران صدر اسلام تا کنون مورد اهمیت بوده لذا امام حسین علیه السلام تمام پیک خود را برای نماز می گذارد.
مبلغ بین المللی حوزه عنوان کرد: اولین حرکت امام حسین علیه السلام برپایی و اقامه نماز بود امام حسین علیه السلام هر جا می رفت اول نماز می خواند بعد صحبت می کردند تا بگوید من به خاطر جاه طلبی و قدرت نیامده ام امام حسین از زمانیکه از مکه حرکت می کند در هر منزلی که در مسیر راه تا کربلا وجود داشت می ایستاد در ابتدا نماز می خواند و بعد صحبت می کرد تا شایعه اینکه هدف امام ازحرکت و قیام جاه طلبی است را باطل کند.
وی خاطر نشان ساخت: امام حسین علیه السلام در دیدار با سپاه حر در ابتدا نماز خواند چرا که می خواست بگوید این حرفهایی که در مورد من شنیده می شود درست نیست به همین جهت است که نماز واجب و معتبر است.
حجت السلام جهانگیری سهروردی ابراز داشت: امام به علی اکبر علیه السلام گفت اذان بگو تا فریاد مسلمانی ما به گوش دشمن برسد و همه اهداف از این حرکت احیای اسلام بود چرا که امام قیام و حرکت کرد برای اسلام، حرکت من فقط جنگ نیست، هدف من نبرد حق علیه باطل است و هرگز یک نبرد اسلامی بدون معنویت و اخلاق نبوده است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: من حتی در نادرترین نبردها اخلاق و معنویت را فدا نخواهم کرد و نماز را به پا خواهم داشت.
مبلغ بین المللی حوزه عنوان کرد: امام برای احیای سلام رفت و معنویت ، جهاد ، حماسه و عرفان را کنار هم جمع کرد با این حال برخی می گویند چرا امام جنگید امام حسین علیه السلام با این کار میخواست بگوید نماز خواندنی نیست برپا داشتنی است امام حسین علیه السلام گفت: باید در ملا و منظر دشمن سرو پا نماز برپا داشته شود چرا که نماز می ایستد و دارای ابهت است.
وی گفت: نماز بلند گوی فریاد معنویت مسلمانان است نماز مدیتیشین نیست بلکه بیداری اسلامی وفریاد معنویت و ایستادن برای حق است.
استد حوزه و دانشگاه افزود: قالب معنوی نماز امام حسین علیه السلام ایستادن با حق بر علیه نا حق است و این پیام نماز حسین علیه السلام در روز عاشورا بود.
حجت الاسلام جهانگیری سهروردی ادامه داد: نشان دادن هجمه های تبلیغی علیه امام حسین علیه السلام ، با توجه به اینکه نماز خواندن یک شاخص برای مسلمانی بود نماز خوانده شد، براوردن فریاد اینکه من برای اهداف جاه طلبانه نیامدم بلکه برای احقاق حق امده ام ، نماز فریاد است و باید اقامه شود و... همه از جمله ابعاد مهمی بود که امام می خواست با اقامه نماز در ظهر عاشورا نشان دهد.
مبلغ بین المللی حوزه یاداور شد: با توجه به اهمیت و جایگاه نماز اقامه نماز باید جدی گرفته شود و به ابعاد اجتماعی آن نیز توجه گرددهمچنین بر پایی نماز جماعت به عنوان یک حماسه اجتماعی است و بهترین سلاح برای دفاع از اسلام و حق که باید با معنویت عجین شود.
پایان پیام/
نظر شما