به گزارش شبستان از اسلام اباد ،اهل تسنن در پاکستان هر چند مانند شیعیان با زدن به سر و سینه و نوحه خوانی عزاداری نمی کنند و معمولا در کنار خیابان و در صفهای طولانی تنها نظاره گر هستند و در غم و اندوه شهادت امام حسین با قطراتی اشک و زمزمه کردن نوحه ، در مراسم عزاداری شرکت می کنند اما از سوی دیگر آنها نقش مهمی در برگزاری هر چه باشکوهتر عزاداری امام حسین (ع) در روز تاسوعا و عاشورا دارند .
رسم تهیه غذای نذری برای عزاداران از جمله وظیفه اصلی مردم اهل تسنن در پاکستان می باشد که این رسم در طول قرنها و نسل به نسل و از نیاکانشان به آنها رسیده است .
هر چند در تمامی شهرهای کوچک و بزرگ پاکستان مراسم تهیه غدای نذری برای عزاداران امام حسین (ع) از سوی برادران اهل تسنن با صورت خودجوش و از روی اعتقاد راسخ برگزار می شود اما مردم شهر کراچی اهتمام ویژه ای برای برگزاری این مراسم دارند.
در بازار " صدر " که همان بازار مرکز شهر کراچی و هر روز این منطقه با طلوع افتاد تا فرا رسیدن شب شاهد ترافیک پرحجمی می باشد اما در روز تاسوعا و عاشورا هیچ خودروی را نمی توان در خیابانهای این بازار بزرگ مشاهده کرد . مراسم طبخ غذاهای نذری از سوی اهل تسنن آغاز از سحرگاه روز تاسوعا و عاشورا در خیابانهای بازار صدر آغاز می شود . ابتدا اجاقهای بزرگ گازی در کنار خیابان قرار داده می شود و دیگهای بزرگ و دودگرفته طبق غذا نیز پس از شستشو به محل آورده می شود . البته برخی از مردم برای طبخ غذای خود از چوب استفاده می کنند .
ثاقب جاوید که مسئولیت طبخ غذای نذری را در یکی از خیابانهای بازار صدر بر عهده دارد می گوید ، ما این مراسم را با کمک مردم انجام می دهیم . مردم از روی عشق و علاقه به ما برای پختن غذای نذری برای عزاداران کمک می کنند .
وی با توضیح مراسم طبخ غذای نذری می گوید پس از اینکه غذا آماده شد امام مسجد ( اهل تسنن ) به محل آمده و ضمن یک سخنرانی کوچک در جمع مردم ( اهل تسنن و تشیع ) درباره فلسفه قیام امام حسین (ع) توضیحاتی می دهد و پس از دعای مخصوص و قرائت فاتحه در ظهر تاسوعا و عاشورا عمل تقسیم غذای نذری بین عزاداران آغاز می شود .
ثاقب می گوید غذایی که طبخ می شود حلیم است زیرا مردم پاکستان اعتقاد دارند امام حسین (ع) و یارانش در زمانی که به کربلا رسیدند و از سوی یزیدیان محاصره شدند غذایی شبیه به حلیم برای اهل بیت طبخ می کردند به همین دلیل مردم کراچی و عزاداران سعی می کنند در روزههای تاسوعا و عاشورا حلیم تهیه کنند .
در آن سوی بازار صدر شهر کراچی ، در حود 10 دیگ بزرگ کنار خیابان و در یک ردیف منظم در حال طبخ است . کامران ذوالفقار که در حال راهنمایی کسانیست که در حال تمیز کردن برنج هستند نیز با بیان اینکه تمامی کسانی که در این محل مشغول طبخ غذا هستند داوطلب می باشند و تنها به عشق امام حسین در حال طبخ غذای نذری هستند می گوید : مراسم طبخ غذای نذری سنتی دیرینه در پاکستان است البته مردم مسلمان کراچی چون بعد از استقلال پاکستان ( 64 سال قبل ) از شهرهای مختلف هند از جمله لکهنو حیدر آباد و دیگر شهرهای این کشور به کراچی مهاجرت کردند اعتقاد راسخی به مراسم تهیه نذری برای امام حسین (ع) دارند .
وی با بیان اینکه مراسم نذر از نیاکانشان به آنها آموخته شده است می گوید مردم کراچی به غذای بریانی ( از نوع پلوی ایرانی ) علاقه مند هستند بنابراین ما هم هر ساله غذای بریانی درست می کنیم و سپس به صورت بسته بندی شده در میان دسته های عزاداری تقسیم می کنیم . وی می گوید غذای نذری توسط خودم ، خویشاوندانم و تعدادی از همسایگان تهیه می شود و ما این کار را برای امام حسین و عزاداران شهیدان کربلا انجام می دهیم .
پایان
نظر شما