«رستاخیز» بی شک اثری ماندگار و مرجع می شود

خبرگزاری شبستان: انوش معظمی که سابقه بیست سال فعالیت حرفه ای در تئاتر دارد و بازیگر بسیاری از آثار تاریخی بوده، با اشاره به سختی فراوان تولید این گونه آثار، از سیاست بازی های که به کارهای هنر فاخر لطمه می زند انتقاد کرد و«رستاخیز» را اثری ماندگار دانست.

انوش معظمی بازیگر سینما،تئاتر و تلویزیون،ایفاگر نقش «حرمله»در سریال«مختار نامه»(داوود میر باقری)در گفت و گو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان درباره ویژگی های ساخت یک کار تاریخی گفت: تمام اچزای تولید یک کار تاریخی به تنهایی سخت هستند. لوکیشن های دوردست با شرایط آب و هوای نامناسب، گریم های سنگین و لباس های مخصوص برای بازیگران، مسائلی مانند زمان طولانی تولید این گونه کارها و فشار کاری بالای این نوع پروژه ها در کنار گویش و دیالوگهای خاصی که معمولا این گونه آثار دارند تنها بخشی از سختی های ساخت کارهای مذهبی و تاریخی است.

او افزود: گاهی در کار مجبوریم زمستان را تابستان نشان دهیم، جنگ و اسب سواری و شمشیر بازی ملزومات کار تاریخی است که باید در آنها ماهر شویم. تمام اینها سختی این گونه کارها را به قدری بالا می برد که از لحاظ تولید، قابل مقایسه با کارهای شهری و معاصر نیست.

معظمی با اشاره به فیلم «رستاخیز»گفت:بخشی از فیلمبرداری این فیلم در کویر شهداد بود. باید ساعتها و ساعتها در دل صحرا و بیابان با ماشین می رفتیم تا به جایی برسیم که هیچ موجود زنده ای در آن نبود. دو هفته با سختی زیاد در آن محل فیلمبرداری کردیم و روزها گرمای هوا به حدی بود که اسبها سر صحنه غش می کردند.

بازیگر سریال و فیلم سینمایی«مسافر ری»با اشاره به گریم های سنگین کار تاریخی و صدمه ای که به بازیگران می زند،گفت: بسیاری از روزها تا چهارده ساعت زیر گریم هستیم که از مواد شیمیایی و چسب درست شده و در طول کار مدام هم ترمیم می شود و بیشتر به آن چسب می زنند. سر صحنه سریال «جلال الدین»(شهرام اسدی) پوستم به شدت حساس شده بود چون روزی شانزده ساعت زیر گریم بودم، از چهار صبح تا هشت بعد از ظهر و این مساله به پوستم صدمه زده بود.

معظمی که بیش از بیست سال سابقه کار تئاتر دارد، در ادامه در مورد دلیل ماندگاری بیشتر بعضی از کارهای تاریخی به نسبت بقیه، گفت:بعضی از کارها با مطالعه خوب،متن خوب و به شکل عمقی انجام می شود و به همین خاطر ماندگار تر از بقیه هستند.عاشورا واقعه بسیار بزرگی است و اگر کسی آن را سطحی مطالعه کند و ببیند،کاری سطحی درباره آن خواهد ساخت. اما کسانی که به عمق موضوع می روند، مطالعه بسیار درباره اش می کنند، گروه تولید خوبی فراهم می کنند و صرفا به بخش سخت افزاری واقعه عاشورا توجهی ندارند و عمق تفکر حسینی را می بینند،موفق به تولید کارهای ماندگارتری می شوند و همه کارهای میرباقری در این سطح است. «روز واقعه»(شهران اسدی) را هم می توان فیلم موفقی در این حوزه قلمداد کرد اما متاسفانه در حوزه عاشورا و فرهنگ عاشورا کار دراماتیک خیلی کم داریم و اما بعضی از کارهای ماندگار تاریخی در ایران،در میان این چند فیلم دینی هستند.

ایفاگر نقش شمر در فیلم سینمایی «رستاخیز»(احمدرضا درویش)در ادامه با اشاره به این فیلم و حواشی که در مورد آن پیش آمده، گفت: اول از همه باید بگویم قطعا «رستاخیز»از کارهای ماندگار در حوزه دین است که بی شک اثری قابل ارجاع خواهد بود.در جامعه ما با سلیقه های متفاوت مواجهیم و منعی که در زمینه نزدیک شدن به بعضی از شخصیتهای دینی خود داریم و آن منع این است که گویا چهره آنها را نمی توان نشان داد. در این زمینه میان علما اجماع نیست وعده ای می گویند نشان دادن چهره مقدسین اگر به آنها بی احترامی نشود جایز است و عده ای این کار را مجاز نمی دانند. در این میان کمی جنگ و جدلها و حزب بازی های سیاسی هم چاشنی ماجرا می شود و متاسفانه در این میان اثر است که قربانی می شود.

معظمی تصریح کرد:به جز تنگ نظرانی که در این عرصه فعالیت می کنند،هرگز هیچ سینماگری که کار تاریخی مذهبی ساخته ادعا نکرده که اثر من کل واقعه عاشورا است.حتی اگر دین هم نداشته باشیم،یک انسان آزاده این را می فهمد واقعه کربلا یک اقیانوس ژرف بی انتها است و و هر هنرمندی به قدر همت و بضاعت و درک خود از این واقعه؛اثری را می سازد که شاید قطره ای از این اقیانوسس را نشان دهد.

او با اشاره به کم کاری در زمینه ساخت آثاری با مضمون واقعه کربلا و قیام امام حسین(ع)گفت: می توان از بی نهایت زاویه دید به این واقعه نگریست.ما حداقل 72 زاویه دید داریم که هر کدام داستان خود را از کربلا دارند و پایانی بر این دیدگاهها نیست اما اگر ما این فیلمها را نسازیم،به قول معروف«دیگران برای ما می سازند»و ما را آنگونه که می خواهند نشان می دهند. مثل وقتی که فیلم 300 ساخته شد و در آن فرهنگ و تاریخ ایران به سخره گرفته شد و ما در مقابل تنها چند میزگرد و سمینار و کنفرانس برگزار کردیم. دست هنرمند باید باز باشد تا بتواند با تولید اثر خود و فرهنگ سازی، جلوی ظهور این هجوم ها را بگیرد.

 پایان پیام/

کد خبر 414603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha