از تدوین سند فعالیت های قرآنی هیئات تا طرح امام حسین (ع) عاشق قرآن و نماز

دبیر کارگروه تدوین سند راهبردی فعالیت های قرآنی هیئت های مذهبی از اجرای این سند از ماه رمضان سال آینده در هیئات مذهبی کشور خبر داد.

داود تک فلاح، مدیر طرح و برنامه سازمان دارالقرآن الکریم و دبیر کارگروه تدوین سند راهبردی فعالیت های قرآنی هیئت های مذهبی با اشاره به اهم فعالیت ها و اهداف نشر فرهنگ قرآنی در بین مجالس حسینی(ع) به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت:توسعه فعالیت های قرآنی در بین هیئت های مذهبی یکی از دغدغه های امروز است و با توجه به ظرفیت بالای این مجالس که بیش از 100 هزار هیئت مذهبی به ثبت رسیده است محمل خوبی برای ترویج آموزه های دینی و قرآنی است

 

وی افزود: با توجه به اینکه تکفل هیئت های مذهبی بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی بوده و سازمان دارالقرآن الکریم زیرمجموعه این بخش است بر خود لازم می داند تا فعالیت های قرآنی را بیش از پیش در بین هیئت های مذهبی ترویج دهیم.

 

تک فلاح عنوان کرد: گفتنی است، توجه به منویات مقام معظم رهبری که در سخنان خود با حضور اعضای هیئت رزمندگان اسلام مطرح کردند از مهمترین انگیزه های ترویج و توسعه برنامه های قرآنی در هیئت های مذهبی است.

 

وی تصریح کرد: همچنین ایشان بر استفاده از اشعار با مضامین قرآنی ویژه مبلغان و مداحان تاکید داشتند و استفاده از ذکرهایی که مبتنی بر پیام های قرانی است و مداحان در شورهای حسینی از آن بهره مند می شوند را مورد توجه قرار دادند تا این اذکار لقلقه زبان مردم شود.

 

دبیر کارگروه تدوین سند راهبردی فعالیت های قرآنی هیئت های مذهبی اظهار کرد: ما از سال گذشته در همین راستا جلسات و نشست هایی را با حضور کارشناسان و فعالان این عرصه برگزار کردیم که در نهایت منجر به امضای تفاهم نامه چهارجانبه میان سازمان دارالقرآن الکریم، معاونت امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، شورای مرکزی هیئت های مذهبی کشور و اتحادیه موسسات قرآنی شد.

 

گفتنی است، این تفاهم نامه با هدف توسعه فعالیت های قرآنی در شاخه های آموزش، تبلیغ و ترویج پیش بینی شده و راهکارها و یا متون مبتنی بر مضامین قرآن کریم را ارایه می دهد تا مداحان و مبلغان بیشتر به آموزه های قرآن کریم بپردازند و سبک زندگی قرآنی را در سخنانشان مطرح کنند.

 

تک فلاح عنوان کرد: همانطور که می دانید از سال های گذشته سازمان تبلیغات اسلامی یکی از ارکان تعریف هیئت های مذهبی را داشتن مربی قرآن اعلام کرده بود و این تفاهم نامه ساماندهی، برنامه ریزی فعالیت این مربیان را در هیئت های مذهبی منسجم تر می کند.

 

وی تصریح کرد: ما برای نخستین سال ابلاغیه ای به تمام استان های کشور ارسال کردیم و در سطح 800 هیئت مذهبی شاخص به طور نمادین فعالیت های قرآنی را از ابتدای محرم امسال گسترش دادیم. این برنامه ها با عنوان طرح "امام حسین (ع) عاشق قرآن و نماز" درحال برگزاری است که این نام برگرفته از حدیث شریف ابا عبدالله الحسین (ع) در شب عاشوراست که از دشمنان وقت گرفتند تا به تلاوت قرآن و نماز بپردازند.

 

تک فلاح اظهار کرد: یکی از بخش های این برنامه آموزش عمومی قرآن و نماز است و مربیان در هیئات مذهبی به مدت 10 دقیقه در مورد قواعد و روش صحیح خوانی قرآن و تلفظ صحیح حروف پرکاربرد نماز صحبت می کنند و پس از این 10 دقیقه افراد با تمرین و نوعی کارورزی با صحت نماز آشنا می شوند. این برنامه ها از شب اول تا هشتم محرم برگزار می شود و با توجه به برنامه های دسته جات عزاداری در شب نهم و دهم این جلسات قرآنی تعطیل و در شب دوازدهم و سیزدهم محرم ادامه پیدا می کند.

 

همچنین برگزاری جلسات ویژه صحت نماز در قالب طرح امام حسین (ع) عاشق قرآن و نماز پیش بینی شده که افراد در هر زمان می توانند درستی تلفظ حروف در نماز خود را ارزیابی کنند. گفتنی است، برگزاری مراسم ختم دسته جمعی قرآن کریم در شب شام غریبان ابا عبدالله الحسین (ع) به نیت سالار شهیدان و یاران باوفایشان از دیگر برنامه های این طرح است.

 

وی تصریح کرد: به موازات برگزاری این برنامه ها سند راهبردی توسعه فعالیت های قرآنی در هیئت های مذهبی توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان سازمان دارالقرآن الکریم، اتحادیه موسسات قرآنی کشور، معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و شورای مرکزی هیئت های مذهبی در حال تنظیم است که پیش بینی می کنیم همزمان با ماه رمضان سال آینده در هیئات مذهبی اجرایی شود.

 

تک فلاح اظهار کرد: توجه به حدیث شریف ثقلین و دو چیز گرانبها یعنی قرآن کریم و اهل بیت (ع) توسعه برنامه های دینی و مذهبی، توجه به قرائت قرآن کریم و اهل بیت (ع) به عنوان مفسران حقیقی آخرین کتاب الهی و ترویج آموزه های انسان ساز آیات الهی از محوری ترین اهداف این سند است.

 

همچنین ذیل این سند فعالیت های آموزشی، تبلیغی و ترویجی در هیئات مذهبی پیش بینی شده که از جمله آن می توان به آموزش ظاهری قرآن همچون تلاوت، روخوانی قرآن و همچنین بخش های دیگر همچون تدبر در آیات الهی اشاره کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه های نمادین همچون جلسات قرآن، محفل انس با قرآن کریم و مسابقات قرآنی در هیئات مذهبی و تالیف مهندسی خاص در ارایه مطالب برای خطبا با محوریت نشر سبک زندگی قرآنی از دیگر برنامه های پیش بینی شده در این سند است.

 

پایان پیام/

کد خبر 414571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha