چرا ابا عبدالله با وجود علم به شهادتشان عازم کربلا شدند؟

خبرگزاری شبستان: حضرت آیت الله علم الهدی گفت: حضرت سیدالشهدا مانند جدش و امیرالمومنین علی (ع) و تمام اولیای الهی با علم و آگاهی از شهادتشان شجاعانه به میدان مبارزه و شهادت رفتند.

آیت الله سیدعبدالجواد علم الهدی، فقیه جامع الشرایط تهران و استاد سطوح عالی حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با قرائت آیه "عالم الغیب فلا یظهر علی غیبه احدا الا من ارتضی من رسول" گفت: خداوند متعال مصلحت های غایب از فکر بندگان را که غیب گفته می شود می داند و آنها را برای احدی ظاهر نمی کند الا برای شخصی که به او مأموریت مذهبی و دینی داده باشد.

 

وی ادامه داد: خداوند بر حسب مصلحت غیبی نتیجه وظیفه آن پیامبر و امام را به گونه ای که مثبت و دارای نتیجه بسیار بسیار عالی در ارشاد خلق به توحید و خداشناسی باشد، بیان می کند.

 

استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه در این مسیر اگر انبیا به دست حاکمان جور سنگ باران می شدند یا شهید می گشتند خود نیز اطلاع داشتند و با وجود این اطلاع فداکارانه حجت و برهان توحید را در فکر انسان های عاقل و مکلف جایگزین می کردند.

 

وی افزود: برای نمونه پیامبر گرامی اسلام آگاه ترین فرد هاشمی و قریشی است که پدرانش و خود او به سبک بت پرستان آگاه و مطلع بودند اما خدای متعال به او امر کرده بود که باید در برابر مشکلات صبر کنی "فَاصْبِرْ كَما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُل".

 

حضرت آیت الله علم الهدی با بیان اینکه حضرت نوح (ع) بارها و بارها از دست امتش ضربه های جانی دید و حتی بیهوش شد اما دست از کار و تبلیغش نکشید همچنان که حضرت ابراهیم (ع) را با وجود اذیت و آزار و انداختن در آتش از اسارت خود کوتاه نیامد.

 

وی خاطرنشان کرد: حضرت ابا عبدالله چون امام است و به غیب آگاه به طوری که گذرگاه شهادت خودش را پدرشان، امیرالمومنین علی (ع) به ایشان نشان دادند و در واقع می دانستند که در کجا و در چه زمانی شهید می شوند با این وجود شجاعانه و با صدای رسا و بلند ندای وحدانیت الهی را سر دادند.

 

تولیت حوزه علمیه امام القائم در همین ارتباط افزود: امام حسین (ع) بارها در زمان جدشان رسول الله در جنگ های بدر و احد زخمی شده بودند و پیشانی و دندانشان شکسته بود و از نزدیک شاهد شهادت حضرت حمزه بودند اما هیچ یک از این منظره ها ایشان را از نثار فداکاری در راه توحید و عدل الهی باز نداشت.

 

وی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام نیز همواره در معرض اذیت و آزار مردم معاصر خود بود آنچنان که در پایان عمر فرمودند ما اوذی نبی به مثل ما اوذیته. با این وجود رسول الله همواره شجاعانه به میدان مبارزه رفته و رسالت خویش را انجام می دادند.

 

حضرت آیت الله علم الهدی در همین ارتباط گفت: برخی از اصحاب پیامبر به ایشان می فرمودند چرا اینگونه خود را به خطر می افکنی که حضرت در پاسخ بیان کردند جبرییل از جانب پروردگار متعال به من خبر داده است که اول قطره ای که از شخص مومن و مجاهد ریخته می شود جمیع گناهانش آمرزیده و بدون حساب به بهشت مشرف می شود.

 

وی تاکید کرد: از این جهت رسول الله (ص) از اصحاب باوفایش برای اثبات حقانیت توحید، نبوت و معاد آنچنان فداکاری نمودند.

 

فقیه جامع الشرایط تهران با بیان اینکه امیرالمومنین علی (ع) به همان سبک رسول الله عمل کرده و همین روش را امامان معصوم به مقتضای زمان خود انجام می دادند، خاطرنشان کرد: آشکارترین آنان عمل حضرت علی ابن عبدالله که با شهادت و اسارت خاندانشان در میان بندگان صالح خدا تا قیامت اثرگذار بوده و ملت مسلمان و معتقد نیز به تأسی از ایشان همواره جهاد می کنند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بیگانگان نیز نوشته اند که جهاد امام حسین (ع) با وجود علم و آگاهی به شهادتشان به منظور مبارزه با باطل و اثبات حق تا به امروز نتیجه مثبت به دنبال داشته است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 414556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha