محمد پرحلم، معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان با بیان اینکه حوزه هنری گیلان کتاب"بررسی و تحلیل تاریخ نگاری محلی گیلان" را از سری کتابهای دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان منتشر کرده است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: نویسندگی این کتاب را زهرا حسن مصفا توسط نشر فرهنگ ایلیا انجام داده است.
وی در خصوص خلاصهای از پژوهشهای چاپ شده در این کتاب، اظهار کرد: تاریخ نگاری محلی گیلان در فاصله قرون نهم تا یازدهم ه – ق، به دلایل چندی رونق چشگیری یافت که ضعف حکومت مرکزی و قدرت گرفتن حکومتهای محلی در این منطقه را می توان از مهم ترین عوامل آن عنوان کرد.
پرحلم با تاکید بر اینکه برای شناخت تاریخ نگاری این دوره، بررسی آثار بر جای مانده ضروری به نظر می رسد، گفت: این کتاب نیز به بررسی سه اثر ارزشمند آن دوران تاریخ گیلان و دیلمستان تالیف سید ظهیرالدین مرعشی، تاریخ خانی تالیف علی بن شمس الدین بن حاجی حسین لاهیجی و تاریخ گیلان تالیف ملاعبدالفتاح فومنی پرداخته است.
وی در ادامه اضافه کرد: کتاب حاضر رویکردی تطبیقی به متون مورد نظر دارد و با مبنا قرار دادن رویکردهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی مورخان، روش و بینش تاریخ نگاری آنها را مورد مقایسه و بررسی قرار داده است.
معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان در خصوص فعالیت نویسنده این کتاب، گفت: زهرا حسن مصفا که در سال 1355 در رامسر به دنیا آمد و مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال 1390 از دانشگاه الزهرا در رشته تاریخ ایران اسلامی دریافت کرد.
وی افزود: از این پژوهشگر چندین مقاله در نشریاتی چون کتاب ماه تاریخ و جغرافیا، تاریخ نگری و تاریخ نگاری و گیلان ما به چاپ رسیده است .
پایان پیام/
نظر شما