به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مهندس فرج الله خبیر، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، امروز(11 آبان) در اولین جلسه ستاد هفته کتاب استان، بر اهمیت بحث مطالعه و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: رشد کتابخوانی شرط نخست توسعه فرهنگی و اقتصادی است.
وی با بیان اینکه هیچ ملتی بدون توجه به امر کتاب و کتابخوانی نمی تواند به شاخص های توسعه دست یابد، افزود: امروزه میزان زمانی را که هر ملتی به خواندن کتاب اختصاص میدهد با میزان توسعه آن کشور مقایسه میکنند و این اهمیت نقش کتاب در توسعه فرهنگی را نشان می دهد.
وی کتاب و کتابخوانی را یکی از مهمترین لوازم توسعه فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و اذعان داشت: لازم است در هفته کتاب زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس نواخته و همچنین نمایشگاه کتاب در استان و در شهرستان ها برپا شود.
منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه آیین مقدس اسلام بیشترین بهره را از كتاب برده، اضافه کرد: پیامبر اسلام(ص) رسالتش را با فرمان «خواندن» از سوی خداوند آغاز می كند و در همین فرهنگ مقدس است كه خداوند منان به قلم سوگند یاد کرده و معجزه آخرین فرستاده اش را كتاب قرآن قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه تعدد كتاب ها و كتابخانه ها در عصر شكوفایی تمدن اسلامی و آثار مكتوب نام آوران و دانشمندان مسلمان ایرانی این حقیقت را بر ما آشكار می كند كه آیین اسلام پرچمدار كتاب و كتابخوانی در زمین است، اذعان داشت: امروزه کتاب در کشور از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست که باید به این مهم توجه شود.
وی مسئله کتابخوانی را یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری دانست و با بیان اینکه رئیس جمهور نیز پیشنهاد اضافه شدن زنگ انشا، زنگ کتابخوانی و زنگ گفتگو را برای مدارس ارائه دادند، تصریح کرد: فرهنگ، محوری ترین برگ هویتی یک ملت است و یکی از راه های مهم توسعه فرهنگی اهمیت دادن به مسئله کتاب، کتابخوانی و ترویج مطالعه در جامعه به ویژه در میان جوانان و نوجوانان است.
کوهی رستمی، با بیان اینکه هفته کتاب از24 آبان آغاز و تا 30 آبان ادامه دارد، عنوان کرد: طرح مسابقه بزرگ کتابخوانی استانی، زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس استان، ایجاد گفتمان کتاب و کتابخوانی در استان، اجرای طرح اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی استان، پیاده روی و... از جمله برنامه های هفته کتاب است.
همچنین امیر آهنجان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار اهواز، کتاب، کتابخوانی و کتابخانه را از زیربنایی ترین و ضروری ترین مباحث فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی دانست و یاد آور شد: با افزایش سرانه مطالعه در هر منطقه بدون تردید فرهنگ عمومی منطقه نیز ارتقا خواهد یافت.
وی از راه اندازی کتابخانه سیار ویژه مناطق محروم و حاشیه ای کلان شهر اهواز از سوی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری اهواز خبر داد و ابراز کرد: یک دستگاه اتوبوس با طراحی ویژه به عنوان کتابخانه سیار در مناطق مختلف و حاشیه ای شهر در حرکت است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار اهواز، خاطر نشان کرد: این کتابخانه سیار دارای سه هزار و 280 جلد کتاب و 12 میز و صندلی بوده و مخصوص یک کتابخانه کوچک طراحی شده که در آن فرهنگ شهروندی نیز توسط اساتید متخصص تدریس می شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 285 اتوبوس در کلانشهر اهواز فعال هستند که این اتوبوس ها مجهز به 10 تا 12 باکس کتاب با کتاب های کم حجم بوده و همچنین تعدادی از تاکسی تلفنی های اهواز نیز مجهز به باکس کتاب شده اند و این باکس ها در صندلی عقب خودروها طراحی شده است.
پایان پیام/
نظر شما