به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی زیارت، رجبعلی لباف خانیکی، مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی اظهار داشت: زیارت مهمترین خصیصه و نماد شهر مشهد است.
وی افزود: در گذشته، حرم مطهر رضوی، محور اصلی شهر مشهد بوده است، اما امروز ساخت و سازهایی که در اطراف حرم مطهر شکل گرفته به جایگاه قدسی این مکان لطمه زده است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی با بیان اینکه روند شهرسازی مشهد باید با رویکرد مذهبی و معنوی همخوانی داشته باشد، گفت: از آنجا که بیشترین گردشگران مشهد از نوع زائران زیارت هستند و از آنجایی که این زائران همان عامه مردم هستند، انتظار می رود نمادهای شهری مشهد با عنوان پایتخت معنوی ایران باشد.
لباف خانیکی تصریح کرد: افرادی که وارد شهر مشهد می شوند، از سوی مسئولان مختلف، گردشگر یا زائر خوانده میشوند که به گمان بنده نباید در شهر مشهد تفکیکی میان گردشگری مذهبی و گردشگری تفریحی وجود داشته باشد.
وی محور گردشگری شهر مشهد را از نوع گردشگری مذهبی دانست و یادآور شد: تمامی این افراد در کنار تشرف به حرم مطهر رضوی، به بازدید از اماکن تاریخی و جاذبه های شهر مشهد نیز مراجعه می کنند و تنها از لحاظ کیفیت حضور و نیت می توان این تفکیک بندی را مد نظر قرار داد.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته سازمان میراث فرهنگی به نوبه خود تفکیکی میان گردشگر و زائر قائل نیست، چرا که این تفکیکبندی لطمه فراوانی را به صنعت گردشگری شهر مشهد وارد می سازد.
لباف خانیکی با بیان اینکه ترویج گردشگری زیارت یکی از محوریترین برنامههای اداره میراث فرهنگی خراسان رضوی است، گفت: یکی از شروط اصلی رونق گردشگری زیارت، ایجاد و حفظ مکان های مختلف با حال و هوای معنوی و فرهنگی است.
وی افزود: توسعه زیرساخت های شهر زیارتی مشهد باید متفاوت از شهرهای دیگر بوده و به نیازهای معنوی و نیازهای تفریحی زائران در کنار هم توجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی یادآور شد: یکی از حوزههای بسیار مهم در سازمان میراث فرهنگی بحث گردشگری زیارت است که تحقیقات و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفته و همچنان نیز این مطالعات ادامه دارد، از این رو این سازمان توجه ویژهای به مسائل زیارت حتی زائران پیاده دارد و برنامه های ویژهای را در جهت ارتقای جایگاه زیارت در مشهد در دستور کار دارد
پایان پیام
نظر شما