به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مشاور رییس دانشگاه تبریز در امور بانوان شب گذشته (3 خرداد) در مراسم گرامیداشت روز زن و آزادسازی خرمشهر در این دانشگاه، ضمن تبریک روز زن، ولادت حضرت زهرا(س) و آزادی فتح خرمشهر از سوی رزمندگان اسلام با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به زنان نگاه توام با احترام و ارزش های اسلامی است، گفت: در این نظام مقدس حضور زنان در تمامی عرصه های اجتماعی و فرهنگی مانند حضور مردان بوده و این همان نگاه یکسانی است که اسلام به مرد و زن دارد.
دکتر سهیلا چوبساز با بیان اینکه دین مبین اسلام با قائل شدن منشا واحد خلقت و اصل انسانیت برای هر دو جنس مرد و زن شان واحدی را برای آنان در نظر می گیرد، گفت: این مکتب در راه پیمودن مراتب کمال، مراحل یکسانی را جهت دستیابی به قرب الهی برای هر دو جنس مدنظر قرار داده و از حیث انسانیت و نحوه پاسخگویی به پیشگاه الهی بر اساس مسئولیت ها هیچ تفاوتی میان آنان قائل نبوده و ملاکی جز تقوا برای برتری میان آنان وجود ندارد.
وی زن را از مهم ترین محورهای ساختار خانواده خواند و گفت: از آنجا که خانواده نیز مهم ترین پایگاه اجتماعی در تربیت نسل است، رسیدگی و برنامه ریزی و فراهم آوردن بستر مناسب فرهنگی برای رشد این قشر تاثیرگذار ضروری به نظر می رسد.
دکتر چوبساز با بیان اینکه حضور زنان در عرصه های مختلف علمی، پژوهشی، ورزشی، کارآفرینی، قانونگذاری و مشارکت سیاسی در جامعه اسلامی ایران همواره با رشد همراه بوده است به فعالیت زنان کارمند و عضو هیئت علمی در دانشگاه تبریز اشاره کرد و گفت: از 18 هزار دانشجوی دانشگاه تبریز حدود 63 درصد را دانشجویان دختر تشکیل می دهند که این خود نشان دهنده حضور گسترده این قشر در سال های اخیر می باشد.
وی نسبت تعداد کارمندان زن دانشگاه تبریز را نسبت به کارمندان مرد را یک به سه ذکر کرد و گفت: از بین 584 عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نیز 50 نفر را زنان تشکیل می دهند که با در نظر گرفتن مجموع جمعیت زنان و دختران حاضر در دانشگاه تبریز توجه جدی به مسایل آنان را ضروری می کند.
دکتر چوبساز مهم ترین مطالبات زنان شاغل در دانشگاه تبریز را در سه حوزه اداری مالی، خدماتی، فرهنگی و روانی عنوان کرد و گفت: از هیئت رییسه دانشگاه تبریز انتظار داریم با در نظر گرفتن شایسته سالاری در ارتباط با ارتقا شغلی بانوان، فراهم آوردن امکانات ویژه برای بانوان سرپست خانوار، ایجاد امکانات لازم از قبیل ایجاد شیرخوارگاه و مهد کودک، حق ایاب و ذهاب، تامین محیط کار مناسب حمایت های خود را توسعه داده و با توجه به کثرت حضور دانشجویان دختر از وجود اعضای هیئت علمی زن به عنوان مشاوران فرهنگی استفاده شود.
در این مراسم همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین فلاح زاده، محقق و استاد حوزه و دانشگاه نیز با اشاره به ویژگی های شخصیتی حضرت فاطمه (س) گفت: بررسی زندگی این بانوی بزرگ اسلام به خوبی بیانگر آنست که این شخصیت به خوبی می تواند الگویی برای تمامی زنان و مردان باشد البته برای دستیابی به ابعاد مختلف زندگی آن حضرت باید بیشتر مطالعه کنیم و درک درستی از ایشان و شیوه زندگی وی پیدا کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده با بیان روایاتی از ائمه اطهار به برخی از خصوصیات حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و گفت: سخنان و رفتار آن حضرت آنقدر حکیمانه است که پس از هزار سال هم برای ما تازگی دارد و اگر میلیون ها سال هم بگذرد طراوت آن بر جا می ماند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه دین اسلام را یک مکتب اجتماع محور خواند و گفت: وقتی صحبت از دینداری می شود ذهن ها در ابتدا به واجبات دین مانند نماز و روزه معطوف می شود، هرچند که عمل به آنها هم زندگی اجتماعی بشر را نیز اصلاح خواهد کرد.
وی، با اشاره به آموزه های دین اسلام نقش رهبر را در هدایت جامعه یادآور شد و گفت: دین اسلام نقش ویژه ای برای رهبری قایل بوده و به همین خاطر بود که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به واسطه رهبری حضرت امام (ره) و پشتیبانی مردم به پیروزی رسید.
در پایان این مراسم که از سوی مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان، روابط عمومی دانشگاه تبریز و با استقبال گسترده اعضای هیئت علمی و کارکنان زن این دانشگاه برگزار شد، با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از 40 کارمند و عضو هیئت علمی زن نمونه واحدهای مختلف دانشگاه تجلیل شد.
گفتنی است، اجرای قطعات حماسی به مناسبت فتح خرمشهر توسط گروه رزم نوازان لشگر 21 حمزه آذربایجان، پخش کلیپ، اجرای نمایش و برگزاری مسابقه فرهنگی از دیگر بخش های این مراسم بود.
پایان پیام/
نظر شما