جای خالی خانواده درمان در جامعه

مدیرعامل کانون سرای مراکز مددکاری اجتماعی با اشاره به تعداد کم تیم های خانواده درمان در جامعه گفت: قرار گرفتن خانواده درمان ها در کنار قضات، دادگاه ها، مدارس و اورژانس یک ضرورت بوده و با داشتن قدرت مداخله می توانند در حوزه آسیب های اجتماعی تاثیرگذار باشند.

فرشید مسعودی، مدیرعامل کانون سرای مددکاری اجتماعی در گفتگو با خبرنگار شبستان با تشبیه آسیب های اجتماعی به ویروس اظهار کرد: آسیب های اجتماعی مانند یک ویروس در بدن مضر و مخرب است در بدنه جامعه باعث ایجاد ناهنجاری می شود.
 
وی با اشاره به اینکه شیوع و بروز آسیب های اجتماعی در جامعه هشداردهنده است، گفت: به عنوان یک مددکار اجتماعی با توجه به تعداد مراجعان عقیده داریم که زنگ خطرها در مورد ورود آسیب های اجتماعی در جامعه به صدا درآمده است و شاید بسیاری متوجه آن نیستند و یا نمی خواهند بشنوند.
 
وی با بیان اینکه مسایل را باید به صورت روانی و اجتماعی دید، تصریح کرد: در جامعه سه گروه با شخصیت های نرمال، سالم و بیمار داریم که وضعیت شخصیت های سالم و بیمار مشخص است اما 80 درصد جامعه را شخصیت های نرمالی تشکیل می دهند که زمینه بروز آسیب ها را دارند.
 
مسعودی هشدار داد: شخصیت نرمال جمعیت جامعه در حال پیشروی به سمت وضعیت بحرانی است چرا که این افراد نرم جامعه هستند و افسردگی و پرخاشگری در آنها بسیار رایج شده است.
 
این مددکار اجتماعی با تأکید بر لزوم پیشگیری از زمینه ورود آسیب های اجتماعی گفت: دانستن آسیب های اجتماعی به عنوان یک محصول وارداتی نوعی فرافکنی است چرا که از قدیم الایام تمام جوامع با یکدیگر در ارتباط بودند و بسیاری از فرهنگ ها به جوامع دیگر منتقل می شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: وقتی یک فرهنگ پیش بینی های لازم را در مورد مسایل مختلف کرده باشد و جامعه را در مقابل آسیب های اجتماعی واکسینه کرده باشد به راحتی از عوارض فرهنگ دیگر کشورها در امان خواهد بود.
 
وی بخش خانواده را در زمینه آسیب های اجتماعی به عنوان یک اصل اساسی برشمرد و گفت: شخصیت افراد در خانواده شکل می گیرد این در حالی است که خانواده ها به نوعی رها شده اند و افراد بدون هیچ حمایت اجتماعی و خانوادگی از حمایت های صحیح و درست در برهه های مختلف زندگی برخوردار نیستند.
 
مسعودی با هشدار نسبت به تعداد خانواده های درگیر بحران های اجتماعی گفت: در این زمینه بهترین افراد می توانند مددکاران باشند که با حضور در صحنه بحران را در مسیر درست هدایت کرده و به روانشناسان بسپارند چرا که روانشناسان در پله های اول نمی توانند راهگشا باشند.
 
به گفته وی، خانواده یک نهاد است و باید مکلف به انجام یک سری کارها باشد در حالی که هیچ کنترلی بر روی خانواده ها وجود ندارد.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر افراد سردرگمی های بسیاری دارند و در خانواده ها مدام تصمیم های اشتباه می گیرند در حالی که با مداخله مددکاران در کنار حمایت های قانونی و ابزارهای مورد نیاز می شود مشکلات را قبل از حادتر شدن و از بین رفتن انرژی های روانی و منابع مالی تا حدودی حل کرد.
 
وی با تأکید بر لزوم ورود مددکاران در آموزش و پرورش، بیمارستان ها و بدنه جامعه اظهار کرد: مددکاران باید قدرت ارجاع داشته باشند چرا که در حال حاضر در شرایط دو بحران وجود داریم و در حال ورود به شرایط 3 که وضعیت بدتری هست، می شویم.
 
وی در پایان با بیان اینکه تیم خانواده درمان در جامعه بسیار کم است، گفت: این تیم باید قدرت مداخله داشته و در خانواده طبق قوانین ضرورت اجرایی داشته باشد و حتی در کنار قضات، دادگاه ها، مدارس و اورژانس ها به فعالیت بپردازند.
 
پایان پیام/
 
 

 

کد خبر 413977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha