به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، در هشت سال دفاع مقدس نوجوانان بسیاری از درس، مشق و بازی گوشیهای دوران کودکی خود گذشته و برای دفاع از میهن و ارزشهای اسلامیشان به میدان نبرد رفتند تا نوجوانان امروز در کشوری امن که حاصل خون شهداست پشت نیمکتهای کلاس با آسایش مشغول تحصیل و پژوهش باشند و موجبات عزت و سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران شوند.
تاریخ انقلاب اسلامی با رشادتها و دلاوریهای نوجوانانی مانند حسین فهمیده و سایر شهدای نوجوان مزین شده است، در چنین روزی بود (8 آبان 59) که نوجوان شهید، حسین فهمیده برای دفاع از میهن در میدان نبرد نارنجک بر بدنش بست زیر تانک عراقی رفت و آن را منفجر کرد و خود نیز به شهادت رسید، مقام این شهید نوجوان به قدری والاست که امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیانکرد، چنین گفت:"... رهبر ما آن طفل سیزدهسالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید."
امروز نوجوانان ما با الگوگیری از شهدای اسلام و با حفظ ارزشهای اسلامی در راه علم و دانش تلاش میکنند تا ایران در برابر قدرتهای جهان سربلند بوده و جاودان بماند.
نقش نوجوانان در مبارزه با فساد و تهاجم فرهنگی دشمن در عصر کنونی که عصر انتظار است کلیدی است و نوجوانان باید با تقویت ایمان و اعتقاد به شریعت اسلام و با تداوم راه شهدا، شرایط را هر چه زودتر و بهتر به نفع نهضت جهانی امام عصر و اندیشه انتظار، آماده سازند.
امروز سالروز شهادت محمد حسین فهمیده، روز نوجوان و روز بسیج دانش آموزی نامگذایری شده است که در این زمینه گفتگوی ویژه با مسئول بسیج دانش آموزی گیلان و معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی گیلان انجام شده که باهم میخوانیم:
شناخت و آگاهی نوجوانان از راهکارهای مبارزه در جنگ نرم است
سرهنگ محمد نیک فطرت، مسئول سازمان بسیج دانش آموزی گیلان اظهارکرد: امروزه باید در گام نخست خانوادهها و مسئولان امر، نوجوانان را با ترفندهای شوم دشمنان آشنا کنند.
وی با بیان اینکه دشمنان از طریق ماهواره و پخش سریالهای متفاوت به نحوی ارزشهای دینی ما را هدف قرار دادهاند گفت: خانواده باید در این زمینه آگاهی لازم را به نوجوان بدهد چراکه دشمن به صورت غیر مستقیم ارزشها را مورد تهاجم قرار داده و باید بداند در مقابل این هجمه ها چه عکسالعملی از خود نشان دهد.
نیک فطرت با اشاره به اینکه در دسترس بودن اینترنت و نرم افزارها در گوشی همراه که ارتباطات را وسیع کرده برای نوجوان امروز مشکلاتی را فراهم کرده افزود: در این زمینه باید مسئولان امر و والدین توجه داشته و آگاهیهای مورد نیاز را به نوجوانان گوشزد کنند همچنین صداو سیمای کشور باید به این موضوعات توجه کرده و به این مقولهها در برنامههای ویژه جهت آگاهی عموم بپردازد.
وی با اشاره به برنامههای بسیج دانشآموزی تصریح کرد: در طول سال 54 برنامه متفاوت در بسیج دانش آموزی گیلان اجرا میشود که آشنایی نسل جوان با شهدا در قالب اردوی راهیان نور، آشنایی دانش آموزان با دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از جمله اهداف برگزاری این برنامهها در سطح مدارس است.
نیک فطرت ارتقاء علمی دانش آموزان را از جمله برنامههای دیگر این سازمان برای دانش آموزران نخبه بسیجی دانست و افزود: در جهت حمایت از این دانش آموزان در طول سال برگزاری کلاسهای کنکور و جزوات علمی رایگان، بازدیدهای علمی و صنعتی از مراکز تولیدی گیلان و استفاده از بورسیه تحصیلی از کلاس هفتم تا پیش دانشگاهی اقدام میشود.
این مقام مسئول اذعان کرد: فعالیت گروهی و اجتماعی نیز از دیگر فعالیتهای بسیج دانش آموزی است که در این راستا اردوهای جهادی و سازندگی، امکان مقدسه و طرح هجرت دانش آموزی انجام میشود.
اعزام 27 هزار دانش آموز به مناطق غرب و جنوب کشور
نیک فطرت با بیان اینکه شرکت دانش آموزان در اردوهای راهیان نور با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آگاهی و شناخت دانش آموزان با شهدای هشت سال دفاع مقدس است افزود: آرامش امروز مدیون جانفشانیهای دانش آموزان و شهدایی است که از جان خود گذشتند تا راه موفقیت برای نوجوانان امروز بدون دغدغه باز و هموار باشد.
ینکه
وی به اعزام دانش آموزان به مناطق غرب و جنوب کشور اشاره و اذعان کرد: هر 10 روز کاروان راهیان نور دانش آموزی استان به مناطق جنگی کشور اعزام میشوند که پیش بینی میشود امسال 27 هزار دانش آموز از مناطق جنوب و غرب کشور بازدید کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: امسال اعزام راهیان نور با سالهای گذشته متفاوتر است نخست اینکه اعزام راهیان نور مدرسه محور است یعنی مدیر مدرسه خود مسئول اعزام دانش آموزان است و دوم اینکه شرکت در راهیان نور فقط دانش آموزان دوم متوسطه نیست همه دانش آموزان در مقاطع مختلف متوسطه تا پیش دانشگاهی میتوانند در این اردو شرکت کنند.
36 هزار دانش آموز شهید در کشور
این مقام مسئول اظهار کرد: در حال حاضر 220 هزار دانش آموز بسیجی در گیلان شناسایی شده که 36 هزار دانش آموز شهید در سطح کشور و 880 دانش آموز و نوجوان شهید در گیلان شناسایی شده است.
تربیت نوجوانان باید بر اساس آموزه های دینی و قرآنی باشد
حجت الاسلام سید حسین گلمیرزاده، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه امروزه دشمنان ارزشهای دینی و مذهبی کشور را هدف قرار دادهاند تصریح کرد: مسئولان و والدین با حمایت و آگاهی رسانی به دانش آموزان و نوجوانان باید زمینه شناسایی دشمنان را برای نسل جدید فراهم کنند تا گرایش به فرهنگ غرب نداشته باشند.
این مقام مسئول اذعان کرد: محرم و صفر فرصت بسیار مناسبی است تا در تکایا و مساجد در جذب نوجوانان بکوشیم و آنها را بیش از پیش با ارزشهای دینی و فرهنگی کشور آشنا کنیم تا در دوران جوانی به بیراهه کشیده نشوند.
وی گفت: بهره گیری از افراد شایسته از جمله روحانیون برای تقویت بنیه اعتقادی نوجوانان در مقابله با جنگ نرم ضرورت دارد.
حجت الاسلام گلمیرزاده اضافه کرد: مطالعه و پژوهش در ابعاد مختلف تهدیدهای دشمن توسط والدین برای آگاهی بخشی به نوجوان انجام گیرد و مراکز علمی، دینی و دانشگاهها اطلاعات لازم را در اختیار نوجوان و جوانان قرار دهند.
وی افزود: همچنین حضور نوجوانان در نشست حلقههای معرفتی و حضور در کانونهای فرهنگی و کتابخانهها از جمله موارد است که نوجوانان را در برابر آسیبها و هجمههای فرهنگی بیمه میکند.
حجت الاسلام گلمیرزاده بیان کرد: توسل به آیات، روایات و قرآن و استفاده از شیوه و منش اهل بیت(علیهم السلام) از جمله موارد مهم در برابر هجمههای فرهنگی دشمنان بر علیه ارزشهای دینی ماست.
معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی سازمان تبلیغات تصریح کرد: شهدا نخست به تزکیه نفس و تربیت خویش پرداختند تا به اوج رسیدند ما نیز باید با مطالعه وصیت نامهها و زندگینامه های شهدا و پیروی از آنان خود را تربیت کنیم، امروز دشمنان پی بردهاند که نمی توانند در برابر چنین کشوری بایستند.
پایان پیام /
نظر شما