کمک به هم نوع از خصوصیات برجسته بافت فرهنگی  مردم یزد است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل صدا و سیمای استان یزد با بیان اینکه از لحاظ سنتی و فرهنگی  یزد همیشه متکدی داشته است گفت: اما این حضور به گونه ای بوده که این گداها در بافت اجتماعی شهر و در بین مردم کاملا پذیرفته شده بودند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سید حسن آسایش مدیر کل صدا و سیمای استان یزد، صبح امروز (8 آبان) در جلسه جمع آوری و ساماندهی متکدیان و کودکان خیابانی که در محل سالن شهید موحدین استانداری یزد برگزار شد با تسلیت فرا رسیدن ماه محرم گفت: از لحاظ سنتی و فرهنگی  یزد همیشه متکدی داشته اما این حضور به گونه ای بوده که این گداها در بافت اجتماعی شهر و در بین مردم کاملا پذیرفته شده بودند.

 

وی افزود: در گذشته به گونه ای بوده است که به جای اینکه گدایان به مردم رجوع کنند مردم با کمال میل به سراغ گدایان می رفتند و به آنها کمک و دلجویی می کردند.

 

آسایش تصریح کرد: مردم در گذشته قبول داشتند که افراد نیازمندی در جامعه وجود دارند و وظیفه خود را در کمک به آنها می دانستند.

 

وی با بیان اینکه در تاریخ یزد زن و کودک گدا وجود نداشته است اظهار داشت: در گذشته زنان یزدی حتی بیرون از خانه کار نمی کردند بلکه کار را به خانه می آوردند.

 

آسایش افزود: با گسترش شهرها و افزایش جمعیت ساکن، ادارات و دستگاه هایی ایجاد شد که دیگر مردم کمک های خود را از طریق آن به دست نیازمندان و افراد مستحق می رساندند.

 

وی با بیان اینکه مردم یزد به کمک چهره به چهره رغبت بیشتری دارند اظهار داشت: مردم یزد دوست دارند تا در کمک های خود چهره فرد نیازمند را ببینند و بعد به او کمک کنند.

 

آسایش بر لزوم ساماندهی متکدیان توسط شهرداری ها تاکید کرد و افزود: اگر شهرداری نمی تواند آنها را جمع کند حداقل باید در دل آنها رعب و وحشت ایجاد کند تا آنها با خیال راحت در خیابان های شهر به گدایی نپردازند.

 

مهدي حجازي مهريزي معاون حمايت و سلامت خانواده کميته امداد امام خميني(ره) استان يزد نیز در این نشست با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) در بحث تکدیان و کودکان خیابانی دو بحث را دنبال می کند افزود: نخست آنکه گدایان بومی را تحت پوشش خود قرار می دادند و دوم آنکه گدایان غیر بومی را به استان خود اعزام می کند.

 

وی گفت: باید سامانه ای جامع از متکدیان استان راه اندازی و در اختیار دستگاه های مختلف متولی استان قرار گیرد تا آنها بتوانند در این زمینه برنامه ریزی بهتری داشته باشند.

 

حجازی با اشاره به ارجای طرح مفتاح الجنه در استان افزود: این طرح در راستای کمک چهره به چهره به خانواده های نیازمند تحت پوشش این سازمان در حال اجرا است.

 

وی تصریح کرد: یقینا وضعیت افراد تحت پوشش این سازمان مراتب نامناسب تر از متکدیان سطح شهر است اما آنها برای حفظ آبروی خود به تکدی گری اقدام نمی کنند. 

 

پایان پیام/

کد خبر 413786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha