فلسفه حضور امام حسین (ع) در کربلا

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین مومنی گفت: جریان عقلانیت در سراسر کربلا موجود است و هیچ مطلبی از سیدالشهدا(ع) و یاران و بازماندگان قافله کربلا خارج از مقوله  عقل رخ نداده است.

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین مومنی، استاد حوزه علمیه قم و از خطیبان توانمند در جمع عزاداران حسینی هیئت رزمندگان شرق تهران گفت: جریان کربلا مرکب از سه عنصر بسیار مهم است و بعد از این سه عنصر بسیار مهم باید از سه منظر به کربلا نگریست.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه روز عاشورا و جریان کربلا تنها نیم روز طول کشیده اما در تمام زمان ها طنین افکند لذا کربلا منحصر به یک عنصر خاص و نسل خاص نیست.

 

خطیب این مجلس با بیان اینکه جریان عقلانیت در سراسر کربلا موجود است، اظهار داشت: هیچ مطلبی از سیدالشهدا(ع)، یاران ایشان و بازماندگان کربلا خارج از مقوله عقل رخ نداده است و بیانات نورانی سیدالشهدا(ع) جهت احیای عقول بوده است.

 

وی افزود: چه بسا فردی عالم باشد اما به جهت درگیری با آسیب ها و آفات دنیا عقل او به فعلیت نرسد و در محدوده علم بماند لذا باید برای به فعلیت رسیدن عقل او تلاش کرد.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام حسین (ع) به دلیل اتصال به وحی حرف کاملا درستی را بیان کرده اند، خاطرنشان کرد: جهل باعث می شود موقعیت ها و فرصت ها از دست رفته همچنان که دشمنان حضرت سیدالشهدا مشغول ساختن کاخ و جمع آوری ثروت بودند.

 

وی ادامه داد: وقتی امیرالمومنین علی (ع) به حکومت می رسند می فرمایند طلحه و زبیر از جمله این افراد هستند و آنها نیز به امیرالمومنین علی (ع) پیغام می دهند که اگر می خواهی از تو دفاع کنیم باید به شروط ما عمل کنی و این شرط گذاشتن نهایت حماقت فرد است در عین اینکه علم هم دارد.

 

خطیب این مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امروز دشمن سرعت بمب گذاری شیمیایی را ندارد، گفت: اما دشمن جرأت بمب گذاری شیمیایی فرهنگی را پیدا کرده است هرچند هنوز در این کار موفق نشده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین مومنی خاطرنشان کرد: تنها حربه ای که می تواند عقول افراد را احیا کند و در برابر بمب گذاری فرهنگی دشمن بایستد اقاقمه شعائر به ویژه عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) می باشد.

 

وی افزود: هیچ چیزی مثل روضه نمی تواند دل را محکم و عقل را هوشیار کند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه سومین مطلب در ماجرای کربلا حماسه و عزت است، خاطرنشان کرد: هیچ ذلتی در کربلا مشاهده نمی شود به طوری که وقتی شخصی در مقام عبودیت هر آنچه را که دارد از دست می دهد عین عزت است.

 

وی با اشاره به اینکه ملاک در شکست و پیروزی رسیدن به اهداف است، اظهار داشت: دشمن در میدان کربلا شکست خورد زیرا به اهدافش نرسید لذا امام حسین (ع) پیروز است و این همه عزادار، بیرق و علم موید این سخن است.

 

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با تاکید بر اینکه رحمت الهی آنچنان در وجود امام حسین (ع) تجلی کرد که حتی برای شمر نیز دلسوزی می کند، خاطرنشان کرد: امام حسین در این ارتباط فرمودند ای شمر من نمی خواهم تو به جهنم بروی

 

استاد حوزه علمیه قم در بخش پایانی از سخنانش به سومین مطلب از ماجرای کربلا یعنی عاطفه و عشق پرداخت و تصریح کرد: خداوند این عاطفه و عشق را در نهاد ما قرار داده است به طوری که امام حسین (ع) در مواردی با عاطفه تاریخ در کربلا صحبت کرده است.

 

وی ادامه داد: هر جا عقلانیت، حماسه و عزت موثر نباشد عاطفه و عشق تأثیرگذار خواهد بود.

 

حجت الاسلام والمسلمین سخنرانی خود را با بیان منویاتی از مقام معظم رهبری خاتمه داد: نباید به اسم روشنفکری و تجدد از روضه خوانی غفلت بکنید هیچ چیز جای روضه را نمی گیرد مقتل موثرتر است زیرا با این مقتل حرارتی در دل ایجاد می شود که این حرارت خنکی به خودش نمی بیند حداقل حرارت 2 خاصیت دارد و عامل اصلی برای حرکت و سرعت حرارت است اگر می خواهید سرعت سیرتان بالا برود حرارت درونی تان را بالا ببرید.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 413773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha